Ett fotografiskt under

Jag brukar tro att alla konstiga bilder är photoshoppade men... inte dessa, kolla!

Idag har M lärt mig nåt jättespännande. Han fick lära sig det av nån på en båt på hans jobb.

Så här gör man:
Det gäller att det är precis rätt konsistens på snön, måste vara mjuk kramsnö.
Då tar man och trycker ner hela ansiktet i snön så det blir ett avtryck. Sedan fotar man det.
OBS! att det måste vara lite mörkt, man måste använda blixt.
Då kommer avtrycket att på bilden istället komma ut ur snön. Skithäftigt!!

Alla ni med superbra kameror, ut o testa. Dessa bilder har jag bara tagit med mobilen, gissar att bättre kameror gör det ännu häftigare!

Här är jag:och här är Elin:Är det inte häftigt så säg!!!
2010-03-31 @ 21:54:03 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Semester = slappt o ledigt..?? NOT!!

Fy viken träningsvärk jag har idag. Hämtade hem ca 200 höbalar igår som nu är instoppade i stallet. Ovanpå taket till sadelkammaren, ovanpå halmbalen och ett jätteberg där jag brukar ha hö. Så nu klarar jag mig ett tag framöver.
Dessutom pysslade jag en stund i sadelkammaren igår med min "ego-grej", bild kommer när det är klart.

I natt trodde jag det skulle ske... men nä. Hon har vandrat o vankat runt. Jag har haft klockan ställd varje halvtimme för att inte missa nåt, så jag är lite trött...
Men hon var inte så jättesugen att gå ut idag så hon får väl komma in tidigt. Mjölken finns och nu har hon sjunkit ihop vid bäckenet, så det borde vara nära nu...

Nä, ut i stallet och mocka...


Ciao!
2010-03-31 @ 07:42:09 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Långledigt

Blev tvärless idag och tog ut 2 dagars semester tis och ons. Så nu är jag långledig tills nästa tisdag. Dessutom gick jag hem till lunch för att åka hem o kolla till Pia.
Ska sluta att uttala mig om när jag tror den kommer... jag har ju bara fel... Nu hoppas jag bara den kommer innan jag ska börja jobba igen...

Varit på styrelsemöte ikväll men sen inte gjort mkt...

Nu snart hopp i säng och behöver inte kliva upp kl 5 i morrn!!! Jippi!!

Ciao!
2010-03-29 @ 21:49:15 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Känslosam dag... på många sätt!

Ja den här dagen både började och slutade (inte riktigt slut än men nästan) med tårar...
I morse glädjetårar över ett inlägg i älskade
Magdas blogg, och nu tårar över denna blogg jag ramlade över. Så tragiskt! (Bläddra längst ner och börja läs nerifrån och upp...)

Har haft en massa andra grubblerier idag också...

- Varför mer av denna snö??? Det ska ju bli vår NU!!!

- Förstår mig inte på folk som ser sig själva som "mer o bättre" än nån annan, höjer sig själv till skyarna men förnekar det för att verka ödmjuk. Omger sig oftast med en trogen "fanclub" som alltid finns där för att hjälpa, men som jag tycker utnyttjas. Hoppas verkligen att fler människor kommer till insikt... för sin egen skull...

- Blir galen på vårt s.k. bredband. Jag brukar kalla det för smalband! Vi bor så till att vi endast kan få 0.25 MB och det endast med ADSL. Trådlöst bredband funkar inte här eftersom vi saknar 3G täckning. Grannen får sina "signaler" från annat håll och kan få 8 MB!!! Så jävla orättvist!!

- Men jag är glad över att inte behöva säga att jag bor i Bjästa! Så nersmutsat det namnet har blivit, i hela Sverige! Det är rent ut sagt fördjävligt hur denna flicka har blivit behandlad. Nu handlar det inte om att välja sida... det är mer än så.
Killen har faktiskt ERKÄNT och blivit DÖMD i TVÅ domstolar. Det handlar om att vi måste visa att samhället ska ha NOLL TOLERANS emot våldtäkter! Även om hon ev. var med på det från början... ETT nej ska räcka! Jag hoppas verkligen att detta tas på allvar för att det inte ska hända igen.

- Varför är det alltid de duktigaste och mest engagerade människorna som försvinner...?
Var iväg i morse o kollade på när L tränade Curre för Berit. Hade glömt att ställa om klockan så det blev lite stressigt, men jag hann. Han var jättefin på slutet och nu får vi kämpa på och trimma lite mer inför kommande tävling.

Mamma fyller 75 år idag och jag hade tänkt hinna dit. Men jag fick ett samtal om att hon hade ramlat och slagit huvudet så hon var på väg i ambulans in på sjukhuset för att sy jacket hon fått. Hon röntgades också men inget allvarligt hittades. Så det fick räcka med den uppståndelsen för henne idag. Jag åker dit en annan gång, det spelar ju liksom ändå ingen roll...

Tog in hästarna rätt tidigt och även idag fick E rida. Hon börjar bli rätt morsk nu och ska rida själv hela tiden. Har jag sagt att Tule är en helt gudomligt snäll kille...
Även min "lilla" pålla fick komma ut på ett träningspass. Från början gick det bra men plötsligt blev hon helt sjövild och sprang mest på bakbenen eller bockade. Då kände jag att, vågar jag verkligen rida in henne själv till hösten..??? Hon lugnade sig tack o lov efter en stund.

Ja det var min dag... Nu väntas M hem snart och sen vi pratat lite så ska jag väl fara och kolla om det är 3 eller 4 hästar i stallet. Hoppas på 3 men att det blir 4 i natt...


Ciao!


2010-03-28 @ 21:11:37 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fått mycket gjort idag

Idag har jag fått beröm av mig själv, jag har varit duktig!
Har rengjort och smörjt upp ALLT gammalt läder som hänger oanvänt sedan många år. Men tänk att det kan vara roligt det med ibland... Det tog sin tid men så härligt när det var klart. Men nu ser man stor skillnad på billigt och dyrare läder. Det billiga var torrt och svårt att ta fukt igen, medan det dyrare blev som nytt!
Tog in hästarna till lunch. De fick gå in och torka lite. Passade på att ta ut Tule på en ridtur i dagsljus också. De är SÅ duktiga båda två. Idag travade hon själv medan jag bara stod still och höll i linan.
Så här ser den ut... magen som vi väntar på ska tömmas. Tjock eller??


Ska nu införa en ny sak här på bloggen. Mest för min egen del, för att minnas, men hoppas och tror att ni andra också uppskattar det. Kommer att skriva en "Dagens Elin" Hon säger och gör så mycket roliga saker som jag inte vill glömma.
Då kör vi...

DAGENS ELIN:

"Åååhhh mamma vad jag längtar till sommaren. Inte för att jag fyller år, utan för att jag längtar så efter Magda. Alltså jag gillar ju att fylla år också, men det är roligare när Magda är hos oss!"

(vad säger du om den då Magda?)"-Mamma vet du vad Moa sa, att man inte kan få riktiga vingar.
-Nä, men det kan man ju inte.
- Jo jag kan!
- Hur då?
- Jo det är bara att hitta en trollkarl!
- Jaså.... Ok!

(går några sekunder)

- Såg ni nån i Thailand?
2010-03-27 @ 21:55:43 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Nä..

..inget föl än!

Men det märks att hon har det jobbigt nu. Första nätterna jag vakat och kollat henne i kameran, så låg hon inte mkt under natten. Men igår natt och nu i natt så har hon legat väldigt mkt. Är stor o tung så det är ju förståligt. Hon var inte så sugen på att gå ut i snöblasket idag men fick göra det ändå, tar in dem tidigt istället.

Hade tänkt åka o kolla på träningar på ÖOR i helgen men det blir inte idag iaf, kanske i morrn.

Igår fick jag äntligen åka o lämna tillbaka hyrbilen jag haft sen jag krockade. En liten Merca A160 "vältklass".
Liten o helt underbar att köra i stan och parkera med. För övrigt så långt ifrån som möjligt en bil som jag vill ha.
Nu får jag istället köra en "slit-o-släng-bil" (King cab)  som M skaffat i väntan på hans nya bil. Det går det också...

Nä nu har även E vaknat så jag ska försöka få på henne kläder och gå ut o mocka.

Ciao!
2010-03-27 @ 08:08:43 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Snart helg...

Bara en halv dag kvar att jobba sen blir det äntligen helg igen. Efter helgen jobb igen i tre dagar och sen påskledigt. Känns bra!
Om nu bara Pia kunde klämma ur sig fölungen nån gång... det skulle passa bra att vara ledig när den är nyfödd.

Men men... man bestämmer ju inte sånt... den kommer när den vuxit klart! Pazzi kom ju faktiskt 11 dgr över tiden. Hoppas jag slipper vänta SÅ länge. *suck*

I natt kommer hela familjen att sova här i husvagnen. Jag o E är redan på plats och ska strax sova. M jobbar em och skulle få jobba över i kväll/natt. Kommer hit o nannar han med när han är hemma.

Inget annat spännande att skriva om så...

Go'natt!!
2010-03-25 @ 20:57:00 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En härlig dag... Nöjd!

Ja den här dagen har börjat rätt bra. Jag mår mycket bättre och solen skiner underbart! Fördelen med att bli frisk är ju att jag får jobba igen i morrn, nackdelen är att då kan jag inte njuta av vädret. Sitter just nu i husvagnen med dörren öppen och får in varma solstrålar. Underbart! Snart ska jag åka hemåt och kommer väl troligtvis att njuta av solen på altanen i em.

Igår kväll testade jag det mobila bredbandet som inte funkar hemma, men här vid stallet funkar det! Så nu har jag kontakt med omvärlden även här. Det gör denna väntan lite lättare...

På nätterna står väckarklockan på alarm ungefär varannan timme. Då letar jag efter fjärrkontrollen och startar tv'n. Oftast ser det ut som på bilden och det är bara till att somna om, men snart hoppas jag det händer saker...

Eftersom jag nu har haft möjlighet att studera (iaf Pia) vad dom gör på nätterna så kan jag konstatera att jag känner mig rätt nöjd med min hästhållning.
De har fri tillgång på hösilage i hagen, inte så kraftigt eftersom de är tre så olika individer. Fölsto, unghäst och shettis. Istället får de kompletterande foder inne.
Shettis - bara pyttelite hö.
Fölsto och unghäst - hö, kraftfoder och luzern.
Jag använder halm som strö, vilket gör att de kan äta o plocka i den också. Nu tar jag in dem runt kl 18, och har då sett att Pia är fullt sysselsatt och har att äta ända fram till runt 5 på morgonen, och sen är det snart dags att gå ut igen. Känns bra att det funkar precis som jag har tänkt mig!


En vacker Pia-mule full med luzernI morse medan jag mockade så hade jag dörren till gödselstacken på glänt för att vädra.
Och vips var det en "nyfiken i en strut" som tittade in!2010-03-23 @ 09:09:05 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jorå...

Nog var det allt en liten bacill som härjade runt i mig igår... en liten kräkbacill minsann!!
Så det blev till att hålla sig hemma idag.
Fortfarande är jag väldigt "spak" men det finns hopp om liv iaf.

Har tillsammans med E haft en lång pysselstund med pållarna i stallet ikväll. Säger bara en sak...
"Mycke hår bli're..."

Om ca ½ timme kommer M hem från jobbet och då är det dags för mig att åka över till "campingen".
Har inte sett nån större förändring hos Pia de senaste dagarna förutom att hon gräver runt lite i boxen som hon inte brukar. Kanske lite känningar??

6 dagar kvar...


Go'natt!
 
 

2010-03-22 @ 22:07:05 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vad händer??

En otroligt vacker dag med massor av sol.
Dagen började rätt så bra men vid lunchtid fick jag veta att mina hästar var på rymmen!!!
Min tjocka Pia-tant ska inte var ute o springa!!! Men hon hade nog hållit ner farten för de hade inte hunnit så långt, som tur var! Så jag fick en kort prommis i det fina vädret!

Sen var allt fortsatt frid o fröjd. Fram till kl 16. Då sa min kropp att nu är det nog! Då "la den av på ca 30 min", från att vara hyfsat pigg till att knappt kunna stå på benen. Vet inte verför... jag glömde ta mitt Levaxin igår och tog sent idag, kan det vara därför? Eller också så har jag fått nån förkylning, har iaf feber. Får väl se vart det bär...
Tack vare M blev det middag idag och mina hästar kom in o fick mat...

Nu har jag just duschat varmt och ska snart natta E. Sen åker jag över till mitt sovställe och vakar på Pia. Vem vet vad hennes promenad ställt till med??

Hoppas kunna jobba i morrn, men just nu känns det inte aktuellt...

Vill bli frisk fort och lovar att inte slarva med medicinen!!

Ciao!
2010-03-21 @ 20:14:22 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Camping

I natt har jag o E sovit i husvagnen utanför stallet.
Jag visste ju redan att det inte skulle bli nåt föl men jag hade ju lovat henne och hon var så ivrig att komma dit.

Hade tänkt roa oss med tv, film och dator...
- Fick inte in några kanaler på tvn, för mkt skog i vägen.
- 12v laddaren till dvdn passade inte i uttaget i husvagnen och nätkabeln är försvunnen.
- mobilen kopplar hela tiden ifrån när man ska surfa, trots full mottagning.

Så vi fick roa oss med varann och somnade tidigt. Jag försökte leka med E och hennes leksakshästar, men.... känns som om jag inte kan det längre. Har gjort det tillräckligt i mitt liv, när jag var yngre... betydligt mycket yngre...

Efter frukost och stall i morse så åkte vi "hem till civilisationen" igen. Jag måste tvätta o städa.
E har åkt till grannkompisen M så här är lugna gatan.
M är i S-holm och hämtar en bil som han köpt, kommer hem ikväll nån gång.

Nä här blir inget vettigt gjort...

Ciao!

2010-03-20 @ 13:14:55 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


I morrn flyttar jag...

Idag fick jag åka hem från jobbet redan kl 14 då K tyckte att Pia betedde sig konstigt och var rädd att det var fölningsdags. Jag trodde inte det var dags men bättre åka hem en gång för mkt än för lite.
Jag hade iaf rätt, det var ingen fara, men innan jag hade fångat in den gamla damen i hagen för att kolla så var klockan så mkt att jag inte hann tillbaka till jobbet.
Snabbt bestämde vi oss för att åka en snabbis till stan för att göra klart inför min (vår) flytt i morrn...

Vart vi ska flytta..???
Inte så farligt som det låter...

Vi har dragit husvagnen till stallet och ställt upp den där. I stan idag köpte jag en kamera så jag kan övervaka Pias box. Så från i morrn kommer jag att sova där.
Jag är redo för fölning!!!


Det där andra spännande som jag nämnde lite snabbt... Ja det är fortfarande jättespännande och jag kan tyvärr inte berätta nåt mer just nu. När allt är klart kommer jag att berätta!
Men håll tummarna!


2010-03-17 @ 20:48:10 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Hopp...

FramtidstroRätt många är tillvarons drängar
under himmel molnig och grå,
och bristen på kärlek och pengar
gör att himlen sällan är blå.

Men erfarenhet har besannat
att ett vänligt ord eller två,
ger en ljusare syn likt förbannat
och ett hopp om en framtid ändå!
Erling Olausson

(f. 1920) 
Dikten "Framtidstro" är hämtad ur diktsamlingen
"Från Eneby till evigheten"

2010-03-16 @ 22:18:04 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Som sagt...

...jag hinner inte skriva mycket här nuförtiden.

Kort sammanfattning:
- filmen var klart sevärd men boken bättre.
- en tragisk ridolycka påminner en om att ännu mer tänka på säkerheten och att livet är kort!
- jag sätter en liten slant på att det blir föl redan denna vecka!!!
- här händer spännande saker...

Ciao!

2010-03-15 @ 21:41:01 Permalink Ditt o datt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Filmtajm

Har inte hunnit/orkat blogga så mkt sen jag började jobba igen. Men här kommer några snabba rader...

Medicinen hjälpte så nu sover stumpan lugnt på nätterna och hostan har minskat. Det går tydligen ett väldigt elakt virus med luftvägsproblem. Så vi är inte ensamma... Men nu har vi iaf fått en lösning och alla nöjda o glada. Särskilt E som får vara på dagis igen o busa mad alla kompisarna.

Har nyss gjort stallet och beställt intagning av dem ikväll. Vi drar snart till stan och ska gå på bio ikväll!
Längesen...
Vi ska se Shutter Island. Jag har läst boken (Patient 67 av Dennis Lehane) och den är en av de absolut bästa jag har läst. Sträckläste den när vi var i Spanien -05. Har tyvärr tappat bort boken, har velat läsa om den, men nu får jag ju se filmen istället och hoppas att den är lika bra.

Hörs & syns!
Ciao!
2010-03-12 @ 13:36:41 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hosta

Så är jag hemma igen då med E som hostar så hon nästan kräks på nätterna.
Hon är rätt pigg på dagen, men trött eftersom hon sover så dåligt. Ingen feber men jättesnorig.
Har en tid hos läkaren på onsdag då vi egentligen skulle kolla hennes mage, men nu har hon ju inte ont i den längre, så då tänker jag åka o kolla upp varför hon får sån hosta. ÄR det bara virus eller är det nåt annat..??

Skulle egentligen behövt jobba men å andra sidan är det ju bra om jag passar på att vila mitt knä. Det mår mycket bättre utan ansträngning. Ska prata med VC om vad som är bäst...

M har idag varit till stan o lämnat tillbaka den låne traktor vi haft sedan vi var i Thailand och det blev krångel här hemma med den gamla. Den har de tagit tillbaka och M köpt en annan som han då hämtade hem idag.
E tittade ut för att se den nya traktorn och sa: "- Men pappa.... har du köpt en skrot traktor som jag ska åka i?"
Hi hi... Jo den är inte fin i lacken men annars bra. Hon blev nöjd då han sa att den ska lackas om.

Inte nog med det...
Han jobbar extra idag för att i em/kväll kommer hans nya grävmaskin från England med båt till Husum. Vill ju väldigt gärna vara där och ta emot själv. I morrn kanske den kommer hem hit. Han är som ett barn på julafton...

Nä nu ska vi spela Hello Kitty spel... igen...

Ciao!
2010-03-08 @ 13:22:17 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


I väntans tider...

Igår kom jag mig äntligen för att ta med kameran till stallet i dagsljus!!

Men det blir blåa konstiga bilder i eftermiddagsljus i snön. Men efter lite Photoshopande så ser de rätt ok ut ändå.
Först ett underbart vackert huvud... nåja... hon fäller vinterpälsen och liknar därför mest en skabbräv... men ändå! En klok och snäll gammal tant! Tänk om hon ändå vore 10 år yngre...Sen en bild bakifrån på samma skabbräv... nä jag menar förståss, samma vackra tant.
Hyfsat rund om magen va?? Enligt almanackan 22 dagar kvar då bilden togs.
Men bilden ljuger lite... Hon är faktiskt ännu rundare i verkligheten, tro't eller ej..!!För den som glömt... Detta är pappan till bebben i magen!

Friendship 1094bilder lånade härifrån2010-03-07 @ 21:11:39 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vilka är ni?

Enligt statistiken här på blogg.se så har jag ganska många som besöker min blogg varje dag.
Vet ju vilka några är men inte alla...
Eftersom de flesta, liksom jag, är dåliga på att kommentera så kan ni väl iaf göra det nu så jag vet på ett ungefär vilka som läser. Skulle va roligt att veta.

Kram på er alla!
2010-03-07 @ 13:13:37 Permalink Ditt o datt Kommentarer (6) Trackbacks ()


Puh...

Det var en dryg o jobbig vecka...
Mest pga mitt högerknä som det har hänt nåt med. På tisdag morgon när jag kom till jobbet började det göra ont. Vet inte vad som hänt men möjligen kan jag ha gjort nåt när vi vägde tjurarna i söndags. Det var svårt att springa o vara kvick i snömodden, men jag märkte ju inget då. Inte heller i måndags kändes nåt, det är det som är så konstigt... Men efter en dag på jobbet då jag gått o stått hela dagen så är det alldeles svullet. Jag kan inte belasta knäet böjt, kan inte heller böja ihop benet. Ska försöka ta det lugnt i helgen men om det inte blivit bättre på måndag så ringer jag VC.

Red Curre på tisdag kväll. Han var jättefin trots snöstorm. L gör ett bra jobb med honom och i vår blir det tävlingsdebut! Skoj! Jag kommer förmodligen att vara hypernervös!
Skulle ha ridit honom i torsdags också men då sa mitt knä ifrån...

Bilproblemet är löst! Skönt! Alla detaljer är inte klara så jag kanske återkommer om det...

Idag ska jag o E tillsammans med syster åka o hälsa på mamma. Det är så jobbigt men tillsammans kanske det går bättre. Sen ska jag o E vidare in till stan. Borde egentligen haft en heldag där men det blir bara det viktigaste pga att jag har svårt att gå.

Fölningsrapport: 22 dagar kvar. Hon har börjat få juver så jag tror inte hon går fulla tiden, men hoppas iaf hon dröjer 14 dagar iaf. Den lilla där inne sparkar vansinnigt och vill nog ut snart. Har på känn att det blir en hingst... Det måste det nästan, jag har ett jättefint hingstnamn men inget stonamn alls...

Nä nu ska vi göra oss klara att åka.

Ciao!
2010-03-06 @ 09:05:00 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kämpar på... mot en rolig kväll!

Gårdagen var en pärs vill jag lova! Grymt ont i ryggen. Men jag lyckades kämpa mig igenom arbetsdagen. Idag känns ryggen bättre men istället har jag ett knä som spökar... Hmm... Snart bäst att bli utdömd tror jag! Bara skräp i den här kroppen.
Nåja...
Idag har jag nåt roligt att se fram emot iaf. L behöver hjälp med Curre eftersom hon jobbar i Umeå hela veckan, så jag ska dit ikväll och rida honom. Det ska bli underbart! Dessutom jättebra träning för min rygg.
Det kan ju inte bli bättre!

Men först några timmars jobb kvar...

Ciao!

2010-03-02 @ 11:18:19 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 0.91