GOTT NYTT ÅR!

Till er alla från oss alla...

 


 

  



2008-12-31 @ 16:22:00 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En dag i staden

Ja i morse ringde jag återbud till tandläkaren. Det kändes tillräckligt bra för att jag ska få behålla mina pengar ett tag till... Fortfarande är det helt OK.
Något senare lämnade jag Elin hos M & M och drog till stan. Hämtade batteriet till min bil. Det var nr 3 i ordningen och NU skulle det vara rätt... M hade pratat med dem och beställt.
Gjorde lite ärenden på stan, handlade lite mat åt oss och hästarna och sen hem.
Var hemma i ca en timme innan M kom hem från jobbet. Sen skulle vi ner till stan igen för att ev. byta skoter. Innan vi åkte kollade han batteriet. Tror ni att det var rätt??? NÄ! Nu hade vi handlat på: Biltema, Mekonomen och Söderströms och ingen av dessa hade lyckats fixa rätt batteri. Ringde på Nordemans för att kolla om de hade nåt orginalbatteri. De hade ett kvar som vi bokade, beredda på att få betala minst 500 kr mer där. Gissa om vi blev förvånade då de var billigast!!! Ibland bedrar snålheten visheten...
Nu är min bil igång igen efter.... 11 dagar!!!

Det blev inget skoterbyte denna gång så vi åt på Sibylla och åkte sen till Gideå på födelsedagskalas hos L och hämtade hem Elin.

Sen har jag pysslat lite med pållarna. Längtar efter att min varmvattenberedare ska komma upp. Pias svans går inte ens att beskriva hur äcklig den är efter en veckas brunst och uppvaktande av en liten shettis...  Yeak... Sa jag att den behöver tvättas...???

I morrna är det sista dagen på detta år. Det blir firande här med god mat. Annars lungt eftersom M börjar att jobba kl 6 på nyårsdagen.

 
 
2008-12-30 @ 23:44:02 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sovmorgon

Det var längesen jag sov så länge som idag. Visserligen var jag uppe ett tag runt kl 6 pga tandvärken, men sen tabletten gjort verkan så sov jag såååå gott... ända tills kl 10. Minns inte när jag gjorde det sist. Skönt var det iaf. Ringde tandläkaren och jag har fått en tid där i morrn. Fast nu känns det bättre än på länge så vi får se hur det är i natt o i morrn bitti.

Vid lunchtid så åkte jag o Elin fyrhjuling till stallet och fixade lite där. Hon gick in till farfar medan jag lossade ett hölass som vi hämtade den 23:e. Tömde även Curres box på balar. Där hade en liten råtta byggt bo minsann.
Jag gillar inte råttor! Den sprang vilsen runt när jag jagade med sopkvasten. Till sist kröp den ut genom avloppet. Sen borde jag inte berätta mer.... men...
som sagt jag HATAR råttor!! Jag täppte igen hålet så den inte kommer in igen! He he...  
 
Djurplågare..?? Kanske det men... Råttor är ett otyg..

Annars har jag idag suttit och uppdaterat hemsidan med massor av bilder.
Tog med kameran till stallet idag, men när jag skulle ta kort så var batteriet slut. Typiskt! Så hästbilderna får komma senare.

Har lånat mig en bil tills i morrn så jag (ev) kan ta mig till tandläkaren. Ska iaf till stan o handla och förhoppningsvis få tag på RÄTT batteri till min bil.

Nä nu ska jag försöka sova lite. Inte särskilt trött, men jag ska upp tidigt i morrn.

Ciao!
2008-12-29 @ 22:52:29 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Har ni sett den här killen??

Om inte så har ni missat nåt!!
Här har vi skrattat så tårarna har sprutat.
Vilken buktalarstjärna!
Jeff Dunham - Titta och njut!

2008-12-28 @ 23:34:50 Permalink Ditt o datt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Aj aj aj

Jag har fått tandvärk!!!   
Den har kommit smygande under några dagar och i eftermiddag var den hemsk. Det konstiga är att det är i en rotfylld tand, så troligen är det nån inflammation runtomkring. Har försökt rengöra allt vad jag kan idag och faktiskt så känns det lite bättre nu. Annars ringer jag tandläkarn i morrn.

Har varit och köpt havre till hästarna idag. Tidigare har jag köpt Krafft's havre, men VET ni egentligen vad den kostar??? Jag har ju bara köpt en säck och inte tänkt på priset. Den kostar ca 6.50 kr/kilo!!! Nu har vi fått tag på havre i storsäck och betalar nu 1,35 kr/kg! Det är en viss skillnad!! Jag kan ju fodra mer om det behövs, typ 5 ggr mer för samma pengar. Undrar hur mycket namnet Krafft kostar...???

Idag har jag spånat upp Curres gamla box. Efter nyår så ska jag sära på mor o dotter i stallet. Pazzi är ju snart 7 månader så det är hög tid. Men fortfarande så mjölkar Pia som en mjölkko, Pazzi är nästan lite rund om magen. Hoppas hon inte åker på nån juverinflammation under separeringen. Men jag kommer att göra som vi alltid har gjort, sära på dem under natten men de få gå tillsammans i hagen på dan. Det har aldrig varit några problem förr.

Min bil har strejkat ända sen den 19:e. Batteriet är totalt dött och de två(!!!) vi har köpt har inte passat. Nu hoppas vi att rätt batteri kommer under måndag eller tisdag. Eftersom M jobbar fm så är jag hemma utan bil. Har lejt bort utsläppet av hästarna i morrn bitti och sen åker jag o Elin fyrhjuling över för att mocka och fixa stallet. Hoppas det inte blir så kallt.
Ska försöka ta med kameran till stallet och knäppa lite kort när jag är där i dagsljus för ovanlighetens skull...

På återseende...
Ciao!
2008-12-28 @ 21:16:30 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Latdag

Idag har jag om möjligt gjort ännu mindre...
Vi hade ett liten fest här igår med massor av god mat, INTE julmat!! Den börjar man vara less på nu...
Så vi är lite trötta idag.

Annars så har följande hänt:

- Elin gav alla nappar till tomten utan protester. Sen har hon inte nämt dem alls och sover mycket bättre utan dem. Fast hon har fått somna i våran säng (utan oss) och sen har vi burit henne till sin säng. Det har funkat jättebra. Hon är så duktig vår stora tjej. Fast nog börjar det märkas att hon har varit ledig från dagis ett tag nu, mycket överskottsenergi finns det. Vi kommer nog att hälsa på några kompisar till henne snart....

- Tule rymde in till stona i måndags. Det gick jättebra och han har blivit mycket gladare, han hade ju så tråkigt i sin lilla hage. Så han har fått fortsätta att gå med dem. Pazzi har ju blivit så stor nu och Pia beskyddar henne så bra. Fast nu brunstar Pia så Tule har det sååå jobbigt! Han var alldeles svettig när han gick in igår. Men som tur är så når han ju inte upp... hoppas jag....

Nä nu måste jag vila lite till...


 
 
2008-12-27 @ 16:38:25 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagen efter dopparedagen

Vad ska man kalla den här dagen då...? Slapparedagen vore ett passande namn.
Förutom att sköta om alla våra djur så har jag inte gjort ett enda dugg! Jätteskönt faktiskt att få slappa utan att känna dåligt samvete över nånting.
Elin har fullt upp med att leka med alla sina nya leksaker. Här ligger Barbie-prinsessor överallt. Även smink från det sminkhuvud hon önskade och fick..... Men är det jul så är det.
M blev glad för sin väderstation som han fick av mig. Själv fick jag en jättedyr sak som jag visserligen hade önskat men... man säger ju bara att man vill ha, inte förväntade jag mig att få. det var ett Playstation 3 med ABBA-singstar!! Det är så skoj!

Nä nu ska man väl äta lite igen då...

Ciao!
2008-12-25 @ 16:49:34 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


GOD JUL!!

Ja vips så var det julafton. De senaste dagarna har rusat iväg.
I söndags var vi o träffade tomten. Elin lämnade sin önskelista till honom. Hon såg även när en av hennes bästa kompisar lämnade napparna till tomten. Så nu vet hon det och det kanske går lättare att göra det själv ikväll.

Måndag morgon drog vi iväg ner till Sundsvall, eller Birsta rättare sagt. Gjorde Ikea, köpcentret, Biltema, Hööks och Barnens Hus. Det tog endast (!!??) 7 timmar! Hu... men sen var alla klappar klara. Nästan...
M hade inte köpt min julklapp så vi var tvungen att åka till stan igår igen. Men sen var allt klart!

Hälsade på mamma igår med för att hinna med henne också. Hon blev jätteglad men vi märkte att hon blivit mycket sämre. Trist men det går ju bara åt det hållet.

Igår kväll blev allt klart och granen klädd. Eftersom vi inte firar hemma i år så blir det bara en liten gran. Förra årets 4 meters gran är svårslagen. Vi har bestämt att bara ha en sån stor gran när vi ska fira jul här hemma. Det är mkt extra stök och bök med en sån stor gran.

Elin kunde nästan inte somna igår, det är så spännande allt nu. Men i morse hade Tomten lämnat en Nalle Puh-film i strumpan så den kollar hon på nu. Men hon tycker det är länge tills tomten kommer.
Vem tycker inte det....

Hoppas alla får en riktigt härlig jul!
Kram!!




Ja jag vet att det var i söndags men...



 

2008-12-24 @ 09:52:46 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Jullov

Nu är man ledig i hela 18 dagar! En halv semester...
Julfesten igår kväll var jätterolig. Jag tog bilen själv för jag tänkte åka hem efter maten. Men jag hade så roligt att jag blev kvar ända till 22.30 vilket var mkt längre än väntat. Jag säger som Elin brukar säga:"-Ja skjattade så tåjana baja jann!"

I morse masade jag mig iväg till stallet redan kl 4.30 eftersom M åkte till jobbet kl 5. Jag gillar dessa dagar faktiskt. När man får krypa tillbaka i sängen en halvtimme senare och sen sova tills Elin vaknar. Fast idag så vaknade jag före henne. Ända tills kl 9 sov jag, det var länge sen...
Nu har jag städat lite och ska snart fortsätta med det.
Det är visst bara 4 dar kvar tills jul.... Tomten är på väg...

 
2008-12-20 @ 11:43:49 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


I'm back!! (Lååångt inlägg)

Äntligen har vi fått ordning på allt. Det händer att strömmen kommer och går, men det gör inget bara den inte är borta mer än nån timme.
Vad har då hänt sen jag sist bloggade seriöst?? Jo en hel del. Tar det i ordningsföljd...

Onsdag 10/12
Var med Elin på synundersökning på sjukhuset hela fm. Eftersom M har flera fel på ögonen så kollades hon för säkerhets skull. Lillgumman var fantastiskt duktig hela tiden. Hennes ögon var helt perfekta!! Det blev vi glada åt, det är ju både jobbigt och dyrt med glasögon. Missade att äta julbord med jobbet pga detta besök.

Torsdag 11/12
Började dagen med luciafirande på dagis. Elin blev tvärt jättemammig så jag fick hålla henne i handen i luciatåget. Men jag kunde få släppa henne till en fröken precis innan de gick in i matsalen. Man blir lite rörd av dessa små lucior och tomtar, de är ju så söta. Fast min lilla lucia var förståss bäst! Efter deras uppträdande så bjöds det på julgröt.
Fick lämna henne skrikandes när jag skulle vidare till jobbet. Det skär i hjärtat när det händer men, jag vet ju att det går över. Sen när M skulle hämta henne så ville hon inte alls hem.


Finaste lucian!


Efter jobbet åkte jag förbi hemma och tog en macka och sen vidare till Husum för anhörigträff hos mamma. Där blev det gröt för andra gången samma dag. Har nog ätit min ranson nu. Mamma var väl ungefär som vanligt, fast lite ledsen. Sen vi hade ätit med de gamla fick vi anhöriga gå och lyssna på ett litet föredrag om demens. SÅ bra det var... Önskar att alla kunde få höra detta så de vet vad demens handlar om. Mycket nyttigt fick vi höra.

Fredag 12/12
Skyndade hem efter jobbet. Hade en träff med en gubbe från Holmen skog. Ska avverka och plantera lite skog framöver. Strax efteråt kom M hem och även han hade en träff med en försäljare. I godan ro fikade vi och kl 15 blev vi strömlösa!
Vi hade sen tidigare bestämt oss för att åka till stan och äta där. Det var ju tur!! För det gick ju inte att göra nånting utan ström. Spelade lite Kasta Gris med Elin men vi blev trötta och la oss redan kl 21.30!!

Lördag 13/12
Var bombsäker på att strömmen skulle vara tillbaka innan morgonen men ... inte då... For till stallet kl 5.30. Det hade då kommit ca 30-40 cm blöt snö... och då menar jag BLÖT! Plogade mig fram med bilen i den sörjan. Väckte M kl 6.30 och tvingade ut honom att snöröja och leta fram transport. Hade ju körkurs med Tule kl 12.30 och hade tänkt åka tidigt för att hinna se lite också. Planerna var att åka 9.30 men kom inte iväg förrän 10.40. Då väntade en hel***isk resa! I Gideå var det helt oplogat. Det tog i under bilen hela vägen, fanns tre spår att köra i och som jag inte kom upp ur när det kom mötande bilar. Tur var väl att jag hade en liten och lätt häst med mig och att jag kör 4-hjulsdrivet. Annars hade det inte gått! Oplogat ända ner till flygfältet!! sen hyfsat iaf, om än halkigt.
Var framme i Skule kl 12 efter att ha plockat upp L i stan. Hon räddade mig då jag i all stress åkt ifrån plånboken.
Kursen gick iaf jättebra, han skötte sig. Var inte så brydd över varken sele eller vagn. Han skrek mest efter alla brudar... Jag hann även med att backa sönder ett bakljus på transporten innan jag åkte hem...
Till ett hem som fortfarande var utan ström. Mockade med pannlampa, åkte hem och åt kallt det som var kvar av min pizza sen gårdagen. M och E var i stan och blev bjudna på middag där.
sen de kommit hem åkte vi ner till M & M där jag fick låna duschen. Nice!
På vägen hem såg vi några vattenfallsgubbar uppe i en stolpe inte långt hemifrån. En ledning hade gått av. Kl 22.30 fick vi äntligen strömmen tillbaka!!


Söndag 14/12

Trött!! Vilade mest hela dagen... Jag o Elin åkte ner till stan och ut på ÖOR för att se luciashowen som jag lovat henne. Temat var Robin Hood, fast hon var jätterädd för dem. Särskilt för prins John som även var speaker. Men hon tyckte ändå att det var roligt. När vi skulle hem var det -5 grader och spöregn = pansar is på rutan och snorhalt. Åkte förbi o hälsade på Curre på vägen hem. Han mår bra och var inte alls intresserad av mig... Hmm...



Sen har vardagen rullat på och igår så fick vi då äntligen tillbaka telefon och internet. Snacka om att man är handikappad utan. Är ju lite "blogg-beroende" och man har många måsten i datorn.

I morrn är sista dagen innan vi går på långt jullov. Börjar inte förrän den 7/1.  I morrn kväll har vi julfest (äntligen julbord!!) för oss på verkstan.


Nu ska jag iväg till stallet o natta hästarna!



(Tänder det 3:e ljuset nu då jag inte kunde i söndags)

2008-12-18 @ 19:12:22 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bortom civilisationen

Hej på er alla!
Vi har fortfarande inte fått nån telefon... Grrr... Först lovade de den 12:e men sen blev det den 17:e. Så vi får väl se om det händer nåt innan i morrn. Men vi är ju långt ifrån ensamma.
Förutom detta så har vi varit strömlösa i 1½ dygn i sträck + att den kommer o går lite nu o då.
 Håller tummarna för att allt snart går till det normala igen. Då ska jag uppdatera med allt som har hänt...

Bye!
2008-12-16 @ 11:23:21 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Oanträffbara... bara nästan...

I måndags kväll så slutade plötsligt internet att fungera... Inte bara det, utan även telefonen...
Det visade sig att telefonledningen har gått av och hänger nu som ett snöre uppe i ett träd bredvid vägen.
Vi felanmälde och det skulle vara fixat till på fredag. Igår hade de ringt till M och sa att det hade testat linjen och det finns inget fel på den!!! VA!!?? Men den funkar inte som den ska iaf där uppe i trädet....
De fick veta vad som gällde så jag hoppas fortfarande att det ska vara fixat tills på fredag.
Så där får ni en förklaring om ni tyckt att vi aldrig svarar på telefon eller mail.
Man är VÄLDIGT handikappad utan internet....
Men vi går förståss att nå på våra mobiler.

Bye!!
2008-12-11 @ 11:19:38 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Trodde jag...


Måste erkänna att jag inte hade kollat så noga. Det visade sig att luciashowen inte var förrän nästa helg...
Borde man väl iofs ha kunnat räkna ut.
 
 

Har nu iaf fått lova Elin att åka dit o kolla nästa söndag. Lördagen är jag ju på kurs med Tule.

Massagen gick bara bra. Hon "misshandlade" mig ordentligt, och Elin skötte sig fint. Satt helt tyst hela tiden!!!

Nu väntar en jobbvecka igen. Med julbord på onsdag.......
SHIT! Kom just på att jag missar det. 
Elin ska vara på sjukhuset halva dagen på synundersökning.... Vilken miss!!!
  

Nä nu blev jag lite sur... Årets enda julbord och man missar det......... F-N!!
Nåja.... Vad är väl en bal på slottet..............??

Nu ska jag åka o natta pållarna!

See ya!



2008-12-07 @ 20:43:27 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


2:a Advent



Tjoho!
Igår gjorde jag allt som jag hade planerat att göra + lite till!!!
Städat klart, alla julgardiner uppe, bakade pepparkakor och lussebullar med Elin. Dessutom röjde vi bort alla möbler och bonade vårt stoooora golv! Rätt så nöjd med mig själv!

Idag ska jag fara och få massage, hoppas hon får bukt med min onda nacke. Elin ska följa med mig dit. Jag hoppas att hon har tålamod att sitta där och titta på i 45 min...
Sen har jag en liten överaskning för henne... Tänker åka ut på ÖOR och kolla på deras luciashow. Tror att hon börjar bli stor nog att uppskatta sånt nu.
Nä nu måste jag plocka ut henne ur duschen om vi ska komma iväg nångång.

Ciao!!
2008-12-07 @ 09:51:45 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Himlens vackraste ängel!

Jag önskar att du kunde se mig här och nu pappa lilla,
kanske skulle du min förvirring kunna stilla.
Du skänkte mig alltid glädje, hopp och mod,
då du vid min sida stod.
Jag ville bara att du skulle få veta att du finns i mitt hjärta,
att din bortgång orsakade mig mycket smärta.
Himlens vackraste ängel det är du,
en hemlighet ska jag bekänna för dig nu.
Det går inte en dag utan att jag inom mig ber,
att du ska vara stolt över det du ser.
Att den är rätt min väg jag har valt att gå,
önskade att jag ett tecken från dig kunde få.
Jag och min älskade fattade ett beslut,
att vi skulle skapa en varelse som tar sin början där du mötte ditt slut.
Jag hoppas att du kommer vara med mig,
jag riktar min blick mot himlen i ett hopp om att få se dig.
Be för oss och bred ut dina vackra vingar på din rygg,
med dig i mitt hjärta så känner jag mig alltid trygg.

Älskar dig för alltid pappa!!

2008-12-05 @ 22:19:03 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Städdag

Ja jag hade lovat mig själv att göra bort all städning under veckan. Idag började jag.... Så nu är det bara i morgon kvar. Men det ska nog gå. Har inte haft tid eller orkat tidigare.

Har haft jätteont i nacken hela veckan, och igår var det fruktansvärt. Fick ta starka tabletter för att kunna sova. Åkte till jobbet och led igenom fm, men efter mer piller och en liten tupplur på lunchen så kändes det så mkt bättre. Ska få massage på söndag.

För de som undrar över M's häst så är han fortfarande ett mysterium. Står på Strömsholms Djursjukhus nu.
Håll tummarna!!

 
 

Nä nu ska jag göra kväll.

Go'natt!
2008-12-04 @ 23:02:20 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 0.91