I morrn bär det iväg...

... på en kort semestertripp.
Åker tidigt ner till Gävle. Där tänker vi gå en sväng på Furuviksparken, förhoppningsvis får vi sällskap av "vår" Magda. Vi längtar efter henne, Elin kommer att bli överlycklig. Sen övernattar vi nånstans, vet inte var ännu men det löser sig. På fredag åker vi vidare till Borlänge där vi ska byta hästtransport. När vi är klara med det åker vi norrut igen. Nästa stopp blir i Hudik på Forsså herrgård, där min bästa vän numera bor. Där stannar vi tills det är dags för hemresa på lördag.

Idag har vi stängt en ny hage till tjejerna, så på söndag ska de hämtas hem. Skoj!!
Varmt är det!! Inte kan man klaga på vädret....  
 

Nä nu ska jag få till nån middag i värmen. Man har ingen större aptit...

Åter på söndag!
Ciao!2008-07-30 @ 17:08:58 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inget blir som man tänkt sig

Hann väl knappt skriva förra inlägget innan M ringde och sa att de kört sönder. Grr.... Fast det vara "bara" en slang som kunde fixas i stan under dagen. Så i går fick vi bala det sista. Skönt!!

Idag ringde jag för att fråga om Pienza var dräktig. Men inte då... Dessutom är Rubinrot som hon var seminerad med borta och tävlar, så han finns inte tillgänglig i morgon då hon ska semineras igen. Så hastigt och "lustigt" fick jag välja ny hingst. Svårt när man redan bestämt sig (för andra gången) att hitta nån ny. Men till slut blev det denna gång
Damino SD. Han står på samma station som Rubinrot så jag behöver inte betala någon ny språngavgift. Så nu ska hon semineras med honom. På söndag är hon klar och jag har hämtat nya transporten. Då hämtar jag hem tjejerna. Pazienza behöver börja träna på att ha grimma och ledas, bara en månad kvar till fölmönstringen ju.

Nä nu ska jag byta kläder och ta mig en ridtur. Har varit o kollat på GHRF's tävlingar idag och blivit riktigt ridsugen.

2008-07-27 @ 20:39:38 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Varmt!

Så var det ett tag sen man skrev här igen då....
Åselemarknaden var väl ungrfär som vilkan marknad som helst. Handlade inte så mkt, mest till Elin förstås. Givetvis blev det ett ½ kg bigaråer, det är ett måste vid marknadsbesök.
Vi fick middag hos M & M och sen blev det krocket och badminton hela kvällen. Ja lite kortspel också, självklart!

Sedan har det ju regnat några dagar. Mycket välkommet faktiskt!

Igår och idag balar vi det sista höet. Skönt! Fast jag har åkt på en sån j-la nackspärr så jag duger inte till mycket. Jag får försöka serva här hemifrån vad jag kan. Hoppas den ger sig snart.

Har under veckan fixat och lagt om lite lån. Från drygt 8% ränta till 5,65%.
Där sparar man en liten slant...
Då tog jag chansen... Jag har bytt transport!!! Min börjar gå sönder både här och där, har ingen lust att skjutsa föl i den. Så i slutet av nästa vecka åker jag och byter. Det blir en B60 med sadelkammare, så sen behöver man inte packa i bilen. Hoppas bara jag inte kommer att sakna fronturlastningen... fast jag har ju inte använt den SÅ ofta.

Nä nu ska jag åka med glass till traktorförarna som plågas i värmen!

Ciao!
2008-07-25 @ 11:28:08 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Det gick ju ganska bra trots allt

Ja Wilma var ganska pigg redan i morse. Men för att vara på den säkra sidan inför helgen så åkte jag ner till stan på apoteket och hämtade ut hennes medicin. Har fått den på em och kommer nog att få i morgon också. Men hon har inte gått i närheten av hästarna idag!!! Kanske hon lärde sig nåt...???

Idag har vi också provkört nya balpressen. Fick skruva lite först och läsa manualen noga, men sen funkade allt som det skulle! M ganska nöjd till sist. Tur det...

I morrn tar vi vilodag igen och åker på Åselemarknaden. Jag har, tro't eller ej, aldrig varit dit!! Så det är väl på tiden...

Men nu ska jag kolla lite på TV från Falsterbo...

Bye!

2008-07-19 @ 23:33:10 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Veterinärbesök

Hej å hå vad fort det kan gå.... Allt händer när man är ensam hemma...

Elin fick ta en liten ridtur på Tule innan vi gjorde kväll. Allt gick jättebra och han var snäll som vanligt.
När vi skulle släppa tillbaka honom i hagen så small det... Wilma var bakom och fick sig en rejäl spark av honom. Hon ylade hela vägen till huset. Såg när vi kom dit att hon inte mådde särskilt bra. Fick Elin i säng fort som tur var, ville inte skrämma upp henne. Efter att Wilma varit ut och kräkts upp maten så ringde jag veterinären. Som tur var så hade hon nästan nyss passerat här, så hon kom hit efter ytterligare ca 30 min.
Hon var endast öm över buken men inga tecken på några inre blödningar som tur var. Hon har fått smärtstillande och även på recept som vi kan hämta i morrn. Hoppas det räcker så...

Rackarns hund... Hoppas hon har fått respekt för hästarna nu!!!

Nu ska vi gosa i soffan resten av kvällen, Wilma o jag!


2008-07-18 @ 22:04:01 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fy så hemsk...

Igår brann en ladugård hos bekanta i närheten. Vi som nyligen varit med om en brand lider verkligen med de drabbade, vi vet vad de genomlider just nu. Åkte förbi och kikade igår em, det gick kalla kårar längs ryggraden. Tur i oturen var väl att inga djur var inne. Men ändå... Brrr...

I onsdags kom till sist den utlovade balpressen. Men så fattades det nån kontakt på traktorn som inhandlades igår. Så förhoppningsvis ska vi komma igång med det sista idag. Nu ska vi bli mindre beroende av hjälp under slåtten. Det här är en sk kombipack som både gör balarna och plastar samtidigt. Spännande att börja köra den...

Nä, nu ska jag iväg till mamma med hennes glasögon som jag hämtade hos optikern igår.

Bye...


2008-07-18 @ 10:07:25 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sköönt...

Egentligen borde vi ju köra hö nu men...
I förrgår så bytte M balpress och den nya kommer på tisdag. Har inte så mkt bal kvar att göra så vi inväntar den nya pressen nu. Kommer på tisdag.

Igår kom vi oss äntligen iväg till Ström för att hälsa på vänner. Det var jätteroligt och Elin fick en jämn årig lekkompis ett tag, även om det tog en stund innan hon vågade leka med honom. De följde med för att kolla på Pazienza. Till sist hittade vi dem på betet. De såg ut att ha det jättebra, och Pienza är seminerad i veckan. Så nu börjar tumhållningen igen!!
Kliade Pazienza mellan frambenen och det var jättesköööönt... Therese fick en fin bild på det. (Tack för bilderna!)
Vi for in till stan sen och åt på Kina, Mmmmm...
Sen träffade vi M & M, L & L på minigolfbanan och gick en runda. Skitkul! Det var ett tag sen...

Å gissa vad jag gjorde senare på kvällen......
Jag RED!! Det var också länge sen...
Jag måste säga att även om min häst kan vara lite knäpp ibland så är han världens coolaste!! Trots att han inte blivit riden på flera månader så märktes inget av det. Det var som om vi var ute igår... Nu skrittade vi visserligen bara men, han hade lika gärna kunnat flyga i luften. Roligt vad det och jag fick mersmak...
Idag har Elin ridit Tule också, första gången med stigbyglar..


2008-07-13 @ 18:56:22 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nu då...

Ja vad ska man säga... Livet har bättre o sämre dagar.... Idag är en av de sämre...

I tisdags följde jag mamma till optikern för att göra en synundersökning. Det gick bra, fast jobbigt... Önskar att jag hade en mamma som var rolig att gå på stan med.... Hmmm.... får man verkligen säga så.... Fy på mig...

Igår regnade det, så höskörden fick vila och vi hämtade reservdelar som behövdes. Fick samtidigt en trevlig lunch med bekanta på Näske krog. Det blev en riktig slappardag... Fast om det nu ändå skulle regna så kunde det väl ha kommit ordentligt med regn, det behövs! Men nu blöttes allt bara ner av 2 mm regn... Grr...

Idag har jag inte gjort särskilt mkt. Gubben på dåligt humör så han har jag inte sett så mkt av...
Har fixat klart i verkstan så jag kan ta in hästarna dit nu. Tog in Tule o verkade av hans fötter lite, så i morrn ska Elin få rida, det var ett tag sen.
Curre fick också komma in en stund och bli pysslad med. Klippte av ca 10 cm hovskägg!!!! Den grabben har slappat länge.... Ska komma igång och rida nu, lovar!! Vet att jag har sagt det förr men... Nu känns det möjligt igen. Dessutom så måste jag för min rygg. Jag som aldrig har haft problem med ryggen har jätteont nu, men så har jag ju aldrig haft ett så långt riduppehåll som nu. Tragiskt men sant!
Lilla snuttan Pazienza är nu anmäld till fölvisning i Sundsvall den 23 augusti. Tyvärr samma datum som det är shettisutställning i Umeå. Men det känns roligare att åka med henne. Håller tummarna för att Pia nu blir dräktig fort så de kan komma hem.

Har inte sett nån ännu som har antagit utmaningen... hmm.... Vet att det är ett par stycken som läser min blogg...
Kom igen nu!!
2008-07-10 @ 19:55:47 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Utmaning

Jag blev utmanad av Beffa


Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?

1. Köra traktor och bala hö
2. Städa lite inne
3. Fixa lite i verkstan så jag kan ta in hästarna dit för att sadla mm.
4. Leka med Elin
5. Njuta av att det trots allt är semester!!

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Shit! Jag minns inte... Har man blivit så gammal...?? Tror att jag pluggade på Komvux då... Fast inte säker...

Vilka platser har du bott på?
Hundsjö, Hudiksvall, Gideå, Nyköping, Domsjö, Bonässund, Själevad

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Lösa alla ekonomiska problem för alla mina närmaste
2. Bygga nytt stall & ridhus
3. Bygga ny ladugård
4. Troligtvis köpa fler hästar...
5. Resa oftare

Jag utmanar:
Alla som läser min blogg! Kom igen nu!!
2008-07-07 @ 00:22:56 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


SEMESTER!!

Äntligen!!!
Visserligen kommer dagarna att vara fyllda av jobb, men ändå... Vad härligt det känns!!
Nämde här att vi planerar ny fest.... Hmm... Vad folk börjar fantisera...
Kan härmed meddela att vi inte ska förlova/gifta oss eller nåt sånt. Vi ska bara tillsammans med M-O & M ordna en kräftskiva i storleksordning 20-30 gäster. Inte klart än vilka som blir bjudna. Önskar jag kunde bjuda alla men... De som inte blir bjudna denna gång är ändå så välkommen att hälsa på!
2008-07-04 @ 18:44:05 Permalink Ditt o datt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Festen

Festen i lördags blev en kanonfest. Synd bara att så få dök upp... Men de får skylla sig själva!
Vi hade roliga lekar, god mat, mera lekar och till sist.... fick vi ett underhållande besök... En skön dam... Miss Pinky!! HON gjorde succe. Vi som arrangörer var mycket nöjda med hela tillställningen. Fast nästa år får nån annan sköta planeringen.
Nu planerar vi annan fest... Hihi... Några får veta snart, men planera in 9 augusti!

Vi har gjort ca 1/5 del av årets höbalar. Gjorde 41 st igår, har totalt gjort ca 60. Skulle fortsätta ikväll men ett regn satte stopp för det...

Jag jobbade ca 30 min i morse. Sen fick jag så himla ont i magen. Vilade på en soffa fram till 9.30 då jag beslöt mig för att åka hem. Framåt em började det kännas bättre tack o lov så jag jobbar i morrn.

Nu ska jag natta Elin! Hörs!
2008-07-01 @ 20:41:44 Permalink Ditt o datt Kommentarer (3) Trackbacks ()


RSS 0.91