Vilken dag!

Nu ska jag prata om min fot igen... men dagen har handlat om den till stor del!

Ja i morse ringde jag åter VC för att få besked över hur jag ska göra med min onda fot. Fixar ju inte att jobba som den är nu. De skulle ringa upp 10.15.
Jag skjutsade ner vovven till sin frissa i stan och kl 10.04 ringde VC. Fick en tid redan kl 10.30. Så jag lämnade hunden och åkte till Husum.
Väl där var jag väl inne hos läkaren ca 5 min! Mina blodprover var bra, han bekräftade röntgensvaret, och gav mig en remiss till ortopedtekniska för ett hålinlägg som ska avlasta. Jaha...
- Hur fort ger det nån effekt då? frågade jag.
- Ganska snart, svarade han, men du bör nog äta smärtstillande också.
- Ok. Men klarar jag av då att jobba heltid på direkten? Jag står/går ju hela dagarna.
- Ja din diagnos, hälsporre, är inte sjukskrivningsberättigad! Du måste prata med din chef.

Vad säger man??? Jag blev mållös...
Men alltså... nu har jag funderat...
Då borde ju alla människor, som har ett jobb, inte kunna sjukskrivas så länge de kan stå/sitta beroende på deras jobb. T.ex. en kontorsarbetare skulle kunna jobba full tid med ett benbrott! Men inte då, där gäller sjukskrivningen! Trots att de inte använder benet i arbetet!
Mina ben o fötter är ju till en stor del ett arbetsredskap då jag är beroende av dem i jobbet...

Ja ja, fortsättning lär följa... Den som lever får se!

Jag drog sen snabbt in mot stan igen för att hämta ut mina inlägg. Tänkte då kunna jobba redan i morrn. (Jippi... NOT!) Men just idag hade de stängt för inventering! Typiskt!
Så i morrn kl 8 är jag där igen o knackar på. Hoppas det blir bättre sen iaf, för på onsdag har jag lovat att vara tillbaka på jobbet.

Hämtade ut en supersnygg hund hos frissan. Tänk vad man glömmer hur fin hon är under all päls! Ska fota henne i morrn så ni får se.

Åkte ut till Svedjeholmen och fick kaffe och surra en stund med kompis C. Sen insåg jag att jag kanske borde passa på att leta klänning när jag nu hade tid över på stan. Jag skulle ju ändå in på apoteket. "Sprang" (läs:haltade) runt bland de flesta butikerna och det slutade precis som det brukar! Ett par tre plagg till E men inget till mig.
Nu börjar jag få lite... PANIK!! Var kan man hitta en snygg klänning att ha på bröllop?? Tips tack! Har ev. en helgdag då jag kan åka till Umeå o kolla också... Ni Umebor, vet ni nåt bra ställe?
Ska åka på Häggströms o kolla i helgen. Håll tummarna!!

Ja efter dagens stadspromenad så är jag ju sittande här med en värkande fot. Tur jag har tagit ut mer piller...
Nä nu ska jag in i duschen o sen i säng!

Ciao!

2009-08-31 @ 20:34:06 Permalink Ditt o datt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vaccinera eller inte?

Ja jag har varit tveksam till att vaccinera emot den sk. svininfluensan. Men nu tror jag mig ha fått info som gör att jag inte kommer att göra det. Upp till var o en, men jag vill gärna delge andra infon jag hittade...Amalgamskadefondens insamlingsbrev augusti 2009

Bara två månader efter kvicksilverförbudet: - Nu skall alla svenskar få vaccininjektioner med kvicksilver!

Efter åratal av kamp mot användningen av kvicksilver i amalgam och i många andra produkter fick vi äntligen ett förbud den 1 juni i år.

 Men den 24 juli – mindre än två månader efter förbudet - avslöjade Jönköpingsposten att det nya vaccinet mot svininfluensan kommer att innehålla konserveringsmedlet tiomersal som är en kvicksilverförening som innehåller etylkvicksilver.

 När jag fick veta detta kontaktade jag omgående professor Maths Berlin som är ordförande i Amalgamskadefondens vetenskapliga råd och anses vara en av världens mest välrenommerade kvicksilverforskare.


 Etylkvicksilver skadar hjärnans celler

Maths Berlin blev djupt bekymrad över myndigheternas beslut att köpa in 18 miljoner vaccindoser med 5 mikrogram etylkvicksilver i varje dos till hela svenska befolkningen. Etylkvicksilver tar sig lätt in i hjärnan och kan vara farligare än metylkvicksilver. Det sönderfaller snabbt till oorganiskt kvicksilver som effektivt skadar hjärnans celler. När detta inträffar under hjärnans utveckling hos foster och barn kan oreparabla skador uppstå med ett livslångt lidande som följd.

De värsta riskgrupperna för de mängder etylkvicksilver som nu är tänkt att sprutas in i varje svensk är:

 
* Foster hos gravida.
Här kan den svåraste skadan uppträda eftersom fostrets hjärna är extremt känsligt för kvicksilver. De skador som kan inträffa kan leda till att fostret får hjärnskador som redan tidigt i livet kan yttra sig i form av diagnoser som autism, Damp/ADHD. Varje förälder som har fått barn med sådana diagnoser vet vilken smärta och oerhörd kamp det kan vara för att hjälpa sina barn till ett någorlunda drägligt liv.


 * Barn i åldern upp till omkring 10 år.
Fem mikrogram etylkvicksilver vid två tillfällen är t ex en stor dos för en tvåårings hjärna.


 * Vuxna människor med genetisk känslighet för kvicksilver.
Sannolikheten är här inte stor att det kan leda till bestående skador, men den som har den här känsligheten kan få symtom från kvicksilvret i vaccinet. Dessbättre kommer hälsoproblemen sannolikt vara av övergående karaktär.


 Vart tog förbudet mot kvicksilver vägen?
Man kan gott fråga sig vart förbudet mot kvicksilver tog vägen? Det regeringsbeslut om förbud mot varor som innehåller kvicksilver som trädde i kraft den 1 juni 2009, gör undantag för bland annat humant läkemedel. Den harmonierade lagstiftningen i EU är så stark på det här området att den råder över svensk lagstiftning och därmed inte tillät Sverige att förbjuda kvicksilver i läkemedel.


Socialstyrelsen utförde beställningen
Socialstyrelsen har fått i uppdrag av Regeringen att beställa vaccin mot svininfluensan till hela svenska folket. Läkemedelsverket har sedan uppdraget att ta ställning till om vaccinet skall godkännas.


Amalgamskadefonden har framfört skarpa synpunkter
Både Maths Berlin och undertecknad har kontaktat Läkemedelsverket och Socialstyrelsen och framfört skarpa synpunkter på beslutet att välja vaccin med etylkvicksilver som konserveringsmedel. Vi har begärt att Socialstyrelsen skall redovisa bedömningsunderlaget inför beslutet att välja ett vaccin med etylkvicksilver.

 
Via mejl har vi fått åtskillig information från Socialstyrelsen om beslutet men inget där vi kan finna att de redovisar något eget bedömningsunderlag. De hänvisar istället till Europeiska läkemedelsverkets (European Medicine Agencys som förkortas EMEA) bedömning som professor Berlin anser är felaktig på den punkten där de anger att tiomersalet skulle vara riskfritt. För ett sådant uttalande saknas underlag.


Myndigheternas enda åtgärd: Ge lugnande besked till allmänheten
Vi har också begärt att man tar fram ett alternativ som är kvicksilverfritt så att de som i vart fall vill välja ett sådant kan göra det. Myndigheterna har visserligen lyssnat när vi har framfört våra synpunkter men inte vidtagit några andra åtgärder hittills än att de har gått ut med lugnande information om riskerna med etylkvicksilvret på deras hemsidor. 


Ett kvicksilverfritt vaccin diskuterades inte inför Socialstyrelsens beställning
Vid ett samtal den 12 augusti 2009 med Socialstyrelsen medgav de att de inte ens hade haft uppe till diskussion om de skulle välja ett kvicksilverfritt vaccin. Vid samtalet angav de att de inte heller hade fått in något anbud från läkemedelsbolagen Baxter Medical AB och Novartis som har utvecklat kvicksilverfria pandemivacciner. Socialstyrelsen begärde in anbud på pandemivaccin från flera läkemedelsbolag i maj 2007 för att förbereda sig inför en eventuell pandemi.


 Baxter Medical hade lämnat anbud på kvicksilverfritt vaccin
När jag fick veta detta kontaktade jag Baxter Medical och ställde frågan om varför de inte hade lämnat något anbud till Sverige. En kvinnlig medarbetare undersökte min fråga och återkom någon timma senare och berättade att de hade dokument på att de hade lämnat anbud på ett kvicksilverfritt vaccin till Socialstyrelsen redan den 8 maj 2007.


Tillverkningen av kvicksilverfritt vaccin är uppbokad
Enligt Socialstyrelsen är nu all tillverkning av kvicksilverfritt vaccin uppbokad och att det kan ta upp till ett år innan man kan få fram ett kvicksilverfritt alternativ. Kvinnan jag talade med på Baxter Medical kunde bekräfta att all deras produktion var kontrakterad till andra länder närmaste tiden. Inte ens de anställda på Baxter Medical i Stockholm kan få sitt eget kvicksilverfria vaccin utan är hänvisade till Pandemrix, det vaccin som Sverige nu har köpt in och som innehåller etylkvicksilver.


Det finns all anledning att oroa sig över situationen


Ingenting utesluter att 1 % av barnen kan få hämmad hjärnutveckling


 Gravida och barn skall definitivt avstå från att vaccineras med Pandemrix
Pandemrix är i skrivande stund godkänt för åldrarna 18 – 60 år men kommer enligt Socialstyrelsen inom kort godkännas även för barn från 6 månaders ålder.


Professor Berlin anser dock att gravida och barn definitivt skall avstå från att vaccineras med Pandemrix.
- Jag anser att riskerna att få men för livet är för stora för barnen. Även som vuxen skall man avstå från vaccinet om man är känslig för kvicksilver. När myndigheterna påstår att vaccinet är säkert då lurar man folk. Myndigheterna måste helt enkelt ta fram ett kvicksilverfritt alternativ för barn och gravida kvinnor, menar Berlin.


Riskerna med etylkvicksilvret kan nå ut i media
Eftersom myndigheterna inte har lyssnat på våra varningsrop och istället har valt att mörklägga riskerna har Amalgamskadefonden nu kontaktat media. Vid pressläggningen av det här insamlingsbrevet har vi fått vissa öppningar på den fronten. Vi hoppas nu att inga andra storslagna nyheter dyker upp som tränger bort den information vi behöver nå ut med.  


Vaccineringen kan rädda liv
Vi är väl medvetna om att vaccinering i en pandemisituation kan rädda många liv. Den influensa vi står inför är inte helt ofarlig. Risken att dö i influensan varierar dock kraftigt mellan olika länder. Enligt den statistik som redovisas från Världshälsoorganisationen när det här insamlingsbrevet skrevs har var 97:e person som insjuknat i Syd- och Nordamerika avlidit. Med de siffror som hittills redovisats för Europa har bara var 636:e avlidit. Sannolikt beror skillnaden i dessa siffror på möjligheterna att få professionell vård.


Socialstyrelsen saknar kompetens om riskerna med kvicksilver
Smittskyddsinstitutet och Socialstyrelsen bedömer att mellan 400 000 till 5 miljoner svenskar kan drabbas. Det är naturligtvis vällovligt att myndigheterna vill förhindra problem som en pandemi kan ställa till med, men man har uppenbarligen inte haft kompetens nog att inse att man borde ha avstått från att välja ett vaccin som innehåller etylkvicksilver. Därmed skapar man många nya problem.


Alla som vaccineras får inte skydd mot svininfluensan
Även om hela befolkningen vaccineras med Pandemrix lär vaccinet ändå inte fungera på alla. I de prototyptester som har gjorts har det visat sig att 16 % av de personer som fått vaccinet når inte upp till tillräckliga nivåer av antikroppar som kan skydda dem mot influensan. Denna mätning har gjorts tre veckor efter andra vaccineringen.


Tillverkaren friskriver sig från allt ansvar för biverkningar och skador
Det finns alltid mer eller mindre allvarliga biverkningar vid vaccinering som måste vägas mot fördelarna. Det här är naturligtvis ingen lätt situation. Det är som att välja mellan pest eller kolera i synnerhet för riskgrupperna som kan drabbas illa av etylkvicksilvret.
Läkemedelsbolaget som producerar Pandemrix är GlaxoSmithKline Biologicals. Företaget är världens ledande vaccinbolag. I sitt avtal med svenska staten friskriver sig tillverkaren allt ansvar för biverkningar och skador som kan uppkomma av vaccinet.


Vi måste vaka över den seger vi har vunnit
Med förbudet mot amalgam erövrade vi i praktiken ny mark. Men den 24 juli stod det helt klart för mig att vi under överskådlig tid måste vaka över den seger vi har vunnit. Det finns gott om inkompetenta tjänstemän hos de svenska myndigheterna vars naiva uppfattningar på kvicksilverområdet måste blottläggas och bekämpas både i dag och i framtiden.


Vi behöver ditt stöd
Amalgamskadefondens ekonomi har varit under press sedan i våras och vi är fortfarande i mycket stort behov av ekonomiska resurser för att kunna gå vidare med vårt uppdrag.


Socialstyrelsen och Läkemedelsverket tänker nu på allvar spela rysk roulett med våra barns mentala hälsa i vårt land. De senaste veckorna har vi varit helt fokuserade på att försöka mildra riskerna av detta. Många andra viktiga frågor är också under bearbetning för att de amalgamskadade skall få hjälp framöver. Vi behöver ett extraordinärt stöd från dig som givare inför höstens utmaningar. Därför ber jag dig att sätta in din gåva på Amalgamskadefondens plusgiro 90 07 65 - 9 i dag och jag vill framföra ett stort tack på förhand!


För ett amalgamfritt Sverige


Thomas Karlsson


Generalsekreterare

Maths Berlin ställer sig nu frågan hur många barn myndigheterna kan tillåta att bli skadade av kvicksilvret i vaccinet.
- Hittills har inte någon undersökning presenterats som utesluter att 1 % av de exponerade barnen kan få en hämning av hjärnutvecklingen. Omkring 1 miljon barn som är under 10 år kan komma att vaccineras och då kan detta drabba ett stort antal av dem. Om det finns misstanke om risker och det saknas underlag för att bedöma storleken på risken skall försiktighetsprincipen gälla. I detta fall har uppenbarligen myndigheterna nonchalerat försiktighetsprincipen vilket är helt oacceptabelt menar Berlin.
Professor Maths Berlin anser nu att det finns all anledning att oroa sig över situationen.
- Det finns inget underlag som stöder att dosen 5 mikrogram etylkvicksilver i vaccinet är riskfritt och det finns dessutom  underlag för skälig misstanke att det finns risker med den dosen av kvicksilver som finns i vaccinet. De undersökningar som Socialstyrelsen, Läkemedelsverket och EMEA stöder sig på kan inte utesluta en betydande risk för påverkan på hjärnutvecklingen hos foster och barn, menar Berlin. 
2009-08-31 @ 19:48:12 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jobbigt besök

Idag ska jag iväg till mamma.
Det var ett bra tag sen sist. Men det är så otroligt jobbigt att åka dit.
Dessutom har hon nu blivit så mkt sämre så då blir det nog ännu jobbigare antar jag...
Hon klarar inte längre av att äta själv, toaletten har hon haft hjälp med länge och hon är trött och vilar mest hela tiden.
Men peronalen är helt underbara, särkilgt hennes "fadder" BN. Utan henne hade allt varit ännu värre!!


2009-08-30 @ 11:43:43 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Världsrekord!!

Om någon missade EM-kürfinalen igår, ta chansen att se den i repris idag.
Tror den går kl 14 på SVT1, men kolla för att vara säker.
Har aldrig haft sån ståpäls under nån ritt. Närmast är nog när jag såg Andreas Helgestrand på Matiné.
Men det här slår ALLT!! Edward Gal på Moorland's Totilas - vilket ekipage!!
Världsrekord med över 90%!! Måste ses!


Bilden lånad
här


Inte bara han var bra. Tänk - fyra ryttare över 80% och de tre främsta hade över 87%!!
Vilken final!!
2009-08-30 @ 11:18:11 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Slutgnällt & bildbomb

Jag tycker att jag gnäller över min fot hela tiden, å inte bli den nå bättre för det.
Blir bara less på mitt gnäll, och vad ska ni andra inte bli då... Så nu är det slut med det!!

Så vad ska man skriva om då...

Jo först har jag en fundering.
Igår gjorde jag tjockpannkaka. Vanlig tunnpannkaka ids jag inte stå o grädda så då blir det enklare om den sköter sig själv i ugnen. Men min tjockpannkaka blir inte som andras... Sådär tjock o platt. Nä min tar formen av nåt märkligt månlandskap, tills man öppnar luckan, så sjunker den ihop.
Vad gör jag för fel??? Har testat en del olika sätt men det blir alltid så här!Men nu är det slut på sånt för mig ett tag. Ska försöka komma igång med LCHF igen. Det gick ju så bra ett tag, men sen vet jag inte vad som hände... Vips var jag tillbaka i samma gamla vanor.
Nu tar jag mig i kragen igen. Vet ju att det går jättebra bara man kommer igång.
Kommer mig ju inte ut och promenera nåt, men jag ska kolla vad foten säger om min Orbitrek. Det har ju funkat tidigare också. Blir ju ingen landning på hälen så det borde väl gå.


Jag har en änglatrumpet som jag har "ärvt" av pappa. Trodde den hade dött under vinterns vila men den repade sig bra. Den har aldrig nånsin blommat tidigare, men nu... En blomma har det blivit som doftar helt underbart. Det ser ut att komma fler knoppar men de hinner nog tyvärr inte blomma i år. Blomman är ca 30 cm lång!!
Mina uteboxar är nu nästan klara. Bara taket fattas nu, men det går fort att skruva dit. Längtar tills hela mitt projekt är klart!! Bilden från i söndags då vi monterade upp dem. Nu är alla väggar uppe...


Måste bara lägga in en bild på E's söta lilla kanin Stampe!

2009-08-28 @ 17:56:22 Permalink Ditt o datt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Skit...

Jaha... så fick jag ge mig igen för smärtorna i foten.
Kände redan när jag klev upp att det inte skulle bli nån bra dag. Men jag for till jobbet ändå och bet ihop. Vid morgonfikat började tårarna att rinna, så ont gjorde det. Men jag bet ihop ett tag till... Åt lunch och gick sen och la mig på soffan för att vila lite i tron att det skulle bli bättre. Nä... kl 13 gav jag upp och åkte hem.
Sov i 1½ timme men det var lika illa när jag vaknade. Har sen bara hämtat e på dagis och lagat mat, det är vad jag tänker göra idag... Inte ett jota mer...

Blir väl hemma i morrn också antar jag. Kanske lika bra att foten får vila. Blir väl en tripp till Husum då E ska på 4-års koll, men i övrigt är det nog soffan som gäller...

Vill bli frisk i foten NU!!!!

Bilden visar vad det är som orsakar eländet...
Här kan den som vill läsa mer.

2009-08-27 @ 18:40:25 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Galna kor mm

Ja igår kväll fick våra kor nåt frispel. Strax efter kl 20 så började de springa runt helt knäppa och så drog de igång en väldig serenad.
Alla 24 djur skrek (ja skrek, inte råmade) för full hals nästan oavbrutet. Undrar vad hela byn tänkte...
Jag trodde att de skulle lugna sig när det blev mörkt... Inte då! När M kom hem vid 22.30 tog han 4-hjulingen o åkte ner o tittade till dem, men såg inget konstigt. Ja inte mkt överhuvudtaget eftersom det var kolsvart.
Jag blev nästan säker på att någon kalv hade drunknat eller satt fast nånstans. Sov jätteoroligt och drömde jättekonstiga drömmar, kossor med stora hål i magarna...??!?!? Skrikandet lugnade sig litegrann under natten men drog igång igen för fullt i morse. Men alla kalvarna var kvar och allt verkade normalt förutom deras läten.
Tänk att jag som är uppvuxen med kossor, har aldrig nånsin hört detta ljud eller sett ett sånt beteende hos kor. Men alla som jag har berättat detta för tror ungefär samma som jag...
De hade nog fått vittring på en björn! Vi har ju ett par stycken (en stor hanne och en hona med två ungar) som har setts här i krokarna... Hu vad läskigt... Vi som var ute i skogen o plockade svamp igår... Brrr...

På jobbet har den här veckan varit en sån vecka som man helst av allt bara vill glömma....
ALLT strular och blir fel.... Både andras och vårt fel... Vet inte vems som är svårast att acceptera...

Idag har jag fått svar på röntgen. Det är konstaterat en 5 mm stor hälsporre på min högra fot! Vet inte om det är stort eller inte... Men det känns ändå bra att ha fått bekräftat svart på vitt att nåt är fel i foten!! Nu vet jag inte vad som väntar men operation är kanske en utväg. Den kommer jag isf att ta! Har gått så här nu i tre år så jag vet ju inte hur det känns att inte ha ont i foten. Jag skulle så hemskt gärna vilja kunna ta lite promenader ibland utan att förstöra nästa dag...
Bad läkaren kontakta mig angående uppföljning... Hoppas han hör av sig snart!
Har även sett att man kan få stötvågsbehandling. Måste läsa på mer om det... Finns att få i både Umeå, Härnösand och Sundsvall...
Hittade detta på nätet:
Operation gör man bara när man faktiskt kan se att en ben-nabb växt ut från hälbenet, då det blivit en riktig hälsporre. Det är ytterst sällan det händer, och då syns det på röntgen. Men då har man oftast så ont så man inte kan gå ens en gång.


Ikväll har jag varit och hjälpt kamrat CB att lasta sitt föl. De ska på fölvisning i helgen och har aldrig lastat förut. Med starka armar (trötta nu...) lyfte vi in henne i transporten. De fick sedan åka en kort sväng och allt gick jättebra! Håller tummarna att det går bra i helgen också, både med lastning och med visning.

Nä nu ska jag in i duschen och sen i säng...

 
 
2009-08-26 @ 22:20:06 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bra i foten!!!

Ett mirakel!!!

 
 

Idag mår min fot jättebra (ja den vanliga hälsporren är ju kvar, men den är jag van) det gör inte ens ont om jag trycker hårt. Jippi!!!
Kan det va så att Pernilla har rätt.... det var nog en hovböld! Kraftig hälta som kommer snabbt och försvinner lika snabbt när bölden öppnats. Så är det nog! Men jag vet bara inte var min "böld" har kommit ut....

Nu ska här byggas boxar och om inte tiden efter räcker till för lite dressyr, ja då ska här ut i skogen o leta svamp!!

Ciao!
2009-08-23 @ 08:05:55 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jobblördag med ont fot

Ja natten var den värsta på länge...
Redan på kvällen svullnade min fot. Det är alltså inte hälsporren som spökar (tror jag) utan nåt annat på samma fot.
I bakkant på den främre trampdynan (hoppas ni fattar vart jag menar, svårt att förklara), mitt under foten blev det liksom en halv pingisboll som jag gick på. Gjorde jätteont och jag vaknade säkert 10 ggr under natten.
I morse var hela foten jättetjock men jag smorde med Voltaren och bet ihop, idag skulle ju mina boxar hämtas!
Har gått som en kratta hela dagen men ändå kämpat på... döm om min förvåning då det känns bättre nu. Fortfarande ont om man trycker på punkten men ingen svullnad och jag kan gå hyfsat normalt. Det verkar alltså försvinna lika snabbt som det dök upp... (peppar peppar..) Undrar vad det är???

Nåja..
Boxarna var nerplockade på 2 tim, men det var ju den enkla biten...
Sen har vi hållit på att förbereda för uppställning av dem i morrn. Vi har ställt ut plintar och fyllt upp ordentligt med sand. Så i morrn kommer den stora utmaningen att pussla ihop allt igen. Men jag tror att det kommer att bli kanonbra!!!

Hade hoppats att vi skulle hinna klart idag ändå...
Vill ju åka o kolla på dressyrtävlingar men det verkar som om jag måste prioritera bort dem i helgen... *snyft*

Nä nu ska jag massera foten igen och sen hoppa i säng.

Ciao!
2009-08-22 @ 23:29:25 Permalink Ditt o datt Kommentarer (3) Trackbacks ()


J***la fothe***te

Kände redan i morse att nåt var annorlunda. Stelare och ömmare än vanligt...
Det var en ren befrielse att gå hem kl 11.30. Tränade Curre (som f.ö. var jättefin) sittande i stol, kunde inte stå...
Sen till stan o handla o äta middag, det blev bara värre...
När M var in på Elgiganten satt jag kvar i bilen. Tårarna rann till sist, så ont gjorde det. Som om nån sticker knivar i foten.
Tog mig ett jättevarmt o skönt bubbelbad när jag kom hem och kände mig lite bättre.
Men nåt är fel under foten... på ett nytt ställe... Har masserat in Viltaren nu så får vi se om jag kan gå i morrn.
Just nu verkar det inte lovande.. Hoppas att kunna sova i natt iaf...

Ciao!

 
 
2009-08-21 @ 23:06:51 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Svamp mm

Äntligen har jag kommit mig ut i skogen för att hämta in lite gula läckerheter. Blev en halv korg idag på bara en halvtimme! Men jag vet ju var jag ska leta... Å det finns massor!!!

E har fått rida på Tule en sväng ikväll också. MEN... Nu har han gått på gräs i några veckor så sadelgjorden räckte inte runt... Hmm... Men nu är rockarden fixad, bara hjulen kvar, så snart ska det bli körning = motion! Så här kan ha inte se ut...

I morrn ska jag iväg och träna Curre igen. Det var länge sen nu, men nu ska han vara helt återställd från sträckningen.
Sen är helgen bokad för hämtning av mina uteboxar och förhoppningsvis också uppmontering hemma. Om det blir nån stund över kommer jag att åka ner på ÖOR för att kolla på lite dressyrtävlingar. Inte för att jag vet om det är så hälsosamt... Jag har en enorm rid-abstinens och där lär det ju inte bli bättre.

I tisdags var jag o röntgade min fot. Hoppas på nåt besked till veckan... Nu har jag jätteont hela tiden och kan inte göra så mkt efter en hel dags arbete. Svampjakterna i skogen gör jätteont och jag får ta konsekvenserna av dem under kvällen o natten... Men det tar jag...

Nä nu är det dags att gå o natta. Tänk, redan fredag i morrn...
Men jag har upptäckt ett sätt som gör att dagarna går jättefort. Förr har jag alltid lyssnat på radio men nu har jag laddat in ljudböcker i mobilen som jag lyssnar på. Spänning gör att klockan går fortare tror jag... Låter mig inte lyssna nåt här hemma, så nu längtar jag till jobbet i morrn så jag får höra fortsättningen.

Sängen kallar... Nattinatt!!
2009-08-20 @ 22:40:22 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jobbig helg...

Jaha så har man återvänt från "de döda" där man var igår...
Firmafest i lördags där det blev nåt vinglas för mkt... Hmm...
 


   
Men en jättetrevlig fest på ett toppenställe! Hade förbaskat roligt!Söndagen spenderades i soffan och framåt sena eftermiddagen drog vi till stan för att handla och köpa bakismiddag - pizza! Känns som om hela dagen bara försvann... Gick o la mig redan 21.30. Som en ny människa idag!
Intressant dag på jobbet idag då alla pratade om vem som gjorde vad osv. Man får se väldigt nya sidor hos sina arbetskamrater när det är fest! På gott och ont...

Har idag varit till doktorn igen med min förb---ade fot! Har som tur är hittat en jättebra läkare som förutom att undersöka (och göra illa) tyckte det var bäst att göra en röntgen för att vara säker på om det är hälsporre. Jag har ju gått med det såhär i tre år nu... Han sa att det finns bara tre saker att göra om man har hälsporre: medicinera -  funkar ju inte på mig, avlasta - om röntgen visar nåt, eller så operation. Jag gör vad som helst bara jag kan få en normal fot igen. Ska nu fram tills röntgensvar smörja med Voltaren-gel för att se om det hjälper. Tog även nya prover för Hypotyreosen. Har känts rätt ok nu ett tag, förutom att hjärnan inte är med alla dagar. Medicinen verkar vara på ganska rätt nivå iaf...

Köpte mig en tårta också i Husum. Mums...

Nu har vi fyllt i papprena om vår resa i februari. Det blir nåt av följande tre ställen: Bangkok, Shanghai eller Peking. Vi blir då borta i ca två veckor! Längtar redan...

Nä nu ska man väl snart hoppa i sängen... Lite TV först bara!

Ciao!


2009-08-17 @ 21:52:42 Permalink Ditt o datt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Trist dag...

E är uttråkad... för sjuk för att vara på dagis och för pigg för att vara hemma...
Vi trampar varann på nerverna emellanåt. Så kramas vi en stund när det gått över.

Dagens tidning upplyste ju också om nåt trist,
200 ska bort på fabriken i husum!
M är där just nu på nån information. Håller tummarna för att han får vara kvar!
För min del ser det iaf ljust ut just nu, vi är fullbelagda fram till i oktober. Hoppas att det fortsätter så!

Dessutom läste jag i tidningen att Bonäsets stuteri lägger ner!! NEJ!!
De är ju så himla underbara att ha o göra med! Typiskt! Vart ska man åka sen då??

Nä den här dagen har inte börjat så bra...

Dessutom verkar det inte som om det blir nån firmafest heller...

Nä jag sätter mig väl o scannar lite fler bilder o drömmer mig tillbaka till den gamla goda tiden!

Ciao!
2009-08-14 @ 11:31:42 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Scanning

Klockan är för mycket... jag borde sova nu men... måste bara berätta vad jag har för kul kvälls-sysselsättning ett tag framöver...

Tills att jag får besök av M i september så tänkte jag få fram lite kort på oss. Tyvärr ligger de flesta gamla kort på diabilder, och det känns ju inte så modernt. MEN...

Nu har jag fått låna av scanner från en på jobbet så att jag kan få in dem i datorn.
Vilken nostalgichock man får av att se såna gamla kort.

Nåja, det kommer väl nåt smakprov här vad det lider...

Nu måste jag nanna. Go'natt!

2009-08-12 @ 23:25:28 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Helg

Ja som sagt... med jobbet kom värmen... Just nu är det 25 grader i skuggan och rätt skönt att sitta inne en stund. Har annars tillbringat dagen i bil... Varit o handlat mat till vovven och oss själva. Längesen kylskåpet ekade så tomt...
Men nu... Proppfullt igen! Har tom bytt kolsyretub och kan få bubbelvatten igen. Nice!

Igår var vi och (inte riktigt) resten av byn och åt den sedvanliga surströmmingen. Det var så gott! Tycker att den smakar bättre o bättre för varje år. Nu längtar man ju tills nästa gång det bjuds... Fick nog i mig fyra stycken! MMmm...
Sen vann mitt lag tipsrundan!!! Vi var helt enkelt bäst!! E hängde med hela rundan trots att hon hade feber. Tänk... fya dagar på dagis, sen börjas det med förkylningar. Lite piggare idag men ändå varm...

Har nog hittat en liten lämplig medryttare till Tule. Hon kommer nog för att provrida till veckan. Det är svårt att hitta en duktig tjej som är tillräckligt liten. Synd bara att jag inte tänkt på henne tidigare... Hade varit roligt att visa honom på kvalitets, men det är ju bara tre veckor dit... Nåja... snart ska vi börja köra honom också!

Ikväll blir det lugnt och i morrn ska jag tvätta stallet. Det är smutsigt.... ska bli skönt att få det gjort. Helgerna är ju snart uppbokade hela hösten och vem vet när hästarna måste stallas upp...
Om två veckor ska vi iaf hämta hem uteboxarna. Har hittat en bra plats att ställa dem på, där de även kan användas som ligghall till Pia o bebisen framme i mars-april.

Nä nu måste jag gå ut o svettas lite igen...

Ciao!
2009-08-08 @ 15:56:14 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Roligheter

Ja först o främst ska jag be om ursäkt för lite felstavningar o sånt i förra inlägget.
Men det skrevs på mobilen under lunchen, ute i solen...

Vad var det då för roligt jag skulle berätta...

JO...

Jag har tack vare Facebook hittat en gammal vän! Eller det var rättare sagt hon som hittade mig, men nu har vi iaf kontakt igen!
Det är M som var sommarbarn hon oss i 10 somrar på 70-80 talet.Vi var som syskon då men har sen dess inte alls haft nån kontakt. Så himla skoj! Ännu roligare är att hon och dottern ska komma upp hit o hälsa på nån helg i september. Hennes dotter är i E's ålder och även hon ÄLSKAR hästar! Det ska bli jätteroligt men samtidigt är det lite pirrigt...

Sen ikväll fick jag en annan glad nyhet... Vet inte om det är 100% officiellt ännu men... Jag viskar...
( Vi är bjudna på bröllop!!  )
Så oväntat men ändå väntat! Jag säger bara GRATTIS!

Nä... nu är gräsmattan klippt, hästarna kontrollerade, blommorna vattnade och tjejen nattad.
Vad ska jag göra nu då...?
Kanske ta mig in i duschen och sen hoppa i säng. Kan ju prova iaf..

Ciao!
2009-08-04 @ 20:22:08 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Helgen

Dålig uppdatering några får nu. I lördags var vi en snabbis på Nolia. Nöjda efter 2 tim så då hann vi åka o kolla fölvisningen på Hippologum. Många fina föl. Särskilt kul var det att se min förra stallhyresvärd visa sitt föl. Visade dagens bästa trav och fick fina 48 poäng. Jätteskoj! När vi kom hem så var Magda på plats. Jag tömkörde Prisen en sista gång och han gick kanon. Har verkligen utvecklats i sommar. På söndagen åkte de hemåt och E fick rida Tule hem till stona. Han blev exalterad men genast satt på plats. Har mer skoj att berätta men det får bli senare, nu är lunchen slut. Ciao!
2009-08-04 @ 11:27:18 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


RSS 0.91