90 dagar

Idag har vi varit på 90-dagars koll med Pia... det var en solklar dräktighet!! 
 
 
Så nu är det bara att räkna ner dagarna tills den 28 mars!
Då hoppas vi på ett friskt litet Friendship-föl.


Namnsnurran i hjärnan har redan dragit igång... Vill ju ha en tanke bakom namnet, dessutom ha både ett hingst o ett stonamn att välja på. Det ska börja på P (som alla hennes avkommor), gärna ha ett Z med i namnet.
Är så nöjd med Pazienza!! Hon var inte lätt att "tillverka", Pazienza - tålamod på italienska. Mamman Pienza är ju en stad i Toscana i Italien. Hoppas komma på nåt lika fyndigt...
Pienza




I morse hittade jag en jamande katt i stallet - Findus! Han fick åka bil hem vilket inte uppskattades. Fick massor med god mat men sen gick han ut igen. Hoppas nu bara att han kommer in till kvällen igen.
2009-07-31 @ 11:36:59 Permalink Ditt o datt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Sista semesterveckan...

Ja så var det snart slut på årets semester. Tyvärr pga regnandet så har vi mycket jobb kvar som vi hade hoppats göra bort. Men det finns ju kvar...

Vår svarta kissekatt Findus har varit borta nu i 8 dagar. Hoppas att inget hänt honom utan att han bara har tagit en långpromenad. Trodde att han skulle ha glömt förra sommarens turer, då var han borta som längst 4 v. Vi ropar o väntar på honom varje dag...

Igår hämtade jag ut paketet med Tules loksele. Den passade, trots hans grova hals, och är nu insmord o klar att börja användas. När Prisen åker hem i helgen så ska jag ta hem Tule hit, här finns bättre ytor att köra på. Behöver byta hjul på rockarden också, men sen.... ska tjockisen få börja springa lite!!

På fredag är det dags för 90-dagars koll på Pia. Har inte sett nåt misstänkt så jag hoppas o tror att bebisen finns kvar... Tänk att det ska bli föl nästan på vintern... 28 mars... Men det ska nog gå bra. Kommer att ställa mina nya uteboxar vid ridbanan som jag ska inhägna och göra hage till dem. Då kan man bädda en tjock o varm halmbädd inne i boxarna. Perfekt!!

Har blivit så himla sugen på att ha häst att rida igen efter att ha "rått om" Prisen i 2 v. Hoppas fortfarande på en häst för utbildning, skulle vara så roligt. Annars får jag väl vänta tills nästa höst då det är dags att börja rida in Pazzi...

Nä nu måste jag jobba lite...

Ciao!
2009-07-29 @ 09:37:22 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hemma igen...

Ja hej o hå vilken snabb semester vi hade... Över 200 mil på tre dygn! Då hann vi ändå vara på Kolmården en HEL dag. Inte illa!! När vi sent på tisdag kväll rullade in på Kolmårdens parkering säger E från baksätet: "Men mamma, fara med ett sånt här litet barn på en sån här lång resa..." Ja vad säger man.... Hon har inte gnällt en enda gång i bilen över att hon var less. Hon har kollat på dvd, ritat och sovit. Bästa ungen!!!
Såg en massa roliga djur men bäst av allt var ju som vanligt delfinerna. Helt fantastiska!
Men E gillade nog mest att klappa getterna.

Nästa stopp var i Näsviken på Forså herrgård. Surrade en stund in på natten. Morgonen efter strövade vi runt o kollade in alla höns och trädgården. De har ju rätt stor sån... ca 4 hektar gräsmatta och 2,5 km grusgångar... och massor med blommor. Nu hoppas vi att de snart kommer och hälsar på oss.

Stannade i Birsta på väg hem och jag köpte en egen liten söt bärbar dator. Har inte hunnit använda den så mkt än men tror jag kommer att gilla den!

Igår trimmade jag lite dressyr på Prisen. Kul att ha häst att rida igen!!
Han var lite stel efter fyra dagars vila men blev kanonfin till sist. Nog bästa gången jag har ridit honom. Fick en stund skön massage efteråt och en massa liniment, och på det en skön pyjamas... Han såg rätt nöjd ut då.

Idag har jag varit funktionär på GHRFs tävlingar i Svedje. Roligt att tävlingarna är tillbaka där, det var ju ca 20 år sen sist!
(Magda: Var allt lite sugen på att ta med Prisen och starta dressyr med honom.... Hi hi..)
Tyvärr kunde inte L vara med med Curre. Han är halt, troligtvis halkat o sträckt sig i hagen. Hoppas hon blir fräsch igen snart. Lir var däremot med på Tomten. De gjorde en mkt godkänd tävlingsdebut.

Nu har jag vilat fötterna en liten stund och ska strax gå ut och måla lite på lagårn. Magda hann ju inte klart innan hon åkte hem... (kommer du tillbaka finns det ju lite målning kvar....HÖGT upp!!)

På återseende!
Ciao!
2009-07-26 @ 15:25:57 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


På hemväg

Hej o hå... Snacka om kompakt semester. Åkte kl 20.50 måndag kväll. Var i Markaryd kl 9.45 på tisdag morgon. Hämtade husvagnen och vände norrut igen. Parkerade på Kolmården vid 23. Igår gick vi där hela dagen och åkte sen till Hudik. Nu är vi snart i Sundsvall får vi ska äta lite. Sen hemåt så att jag kan hämta hem hästarna ikväll också. Bloggar mer när jag kommit hem... Ciao!
2009-07-23 @ 14:48:07 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vad är väl en bal på slåtten...

Tjoho vad det går undan nu. Kunde köra hela dagen igår och har väl gjort ca en tredjedel snart.
Magda lärde sig köra traktorn med pressen också. Hon gjorde faktiskt runt 60 bal igår! Tuff tjej!
Balar det sista idag som vi har slagit, sen ska det bli regn så då tar vi lite paus och åker bort.

Måndag kväll skjutsar vi Tule & Prisen till L-sjö där de ska få bo medan jag är borta.
Tryggt att ha dem där... De är världens snällaste som ställer upp och hjälper oss!

På tisdag lämnar vi Magda i Gävle och sen hämtar vi husvagnen. Förhoppningsvis kan de möta oss i Nyköping. Då hälsar vi på bekanta samt övernattar där. Hoppas kunna fara på Kolmården på onsdag så E får göra nåt skoj.
Sen mot Hudik där vi besöker H&A. Beräknar att komma hem igen på torsdag kväll.
Men... vädret styr ju allt, så blir det finväder så kommer vi kanske hem fortare.

Men det är till veckan det... Nu ska det jobbas...

Ciao!
2009-07-19 @ 09:12:08 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nu äntligen...

.. fungerar balpressen. Igår fick jag åka en tripp till Umeå för att hämta en reservdel. 2 tim och 15 minuter tog resan hemma-umeå-hemma, inte illa va?

Vet ni vad som hände medan jag var borta.... Mördarhunden Wilma var framme igen!!! Fast denna gång hade offret tur och överlevde. Tror att hon bara ville leka lite. Vem var då offret? Jo stackars lilla Stampe!!
Hunden lyckades alltså själv att öppna dörren till buren, gå in och krypa genom den lilla öppningen ut till kaninen. Hämta honom, dra även honom genom öppningen och sedan ut ur buren. Där "tuggade" hon på honom så att han var helt blöt, ungefär som hon brukar göra med Jojje.
Som tur var så blev Magda vittne till allt och ropade på M som fick rycka in som räddningspatrull. E blev nog mest rädd.
Nåja, kaninen oskadd men chockad och hunden fick sig en rejäl avhyvling och fick gå in o skämmas. Hon var rätt spak hela dagen.

På kvällen åkte vi till Svedje. Magda red lite dressyr på Prisen som gick kanonbra. Nog bästa gången hittills!! (men så är han/de på dressyr-bootcamp också....) Men det roligaste av allt var ju att Magda lastade honom själv både dit o hem. Han bara knallar in i transporten numera. Så ska det va!
Även L kom dit med Curre en sväng. Han såg jättefin ut. Det var första gången hon åkte iväg med honom nånstans, men han skötte sig exemplariskt som vanligt!

Idag väntar väl ett par timmar i traktorn antar jag. Svettigt...

Ciao!



PS. Här kommer bilder på Magda o Prisen och på Tule med flätad man...




2009-07-18 @ 08:37:49 Permalink Ditt o datt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Regn, saknad o tårta

Ja inte kan ni väl tro att höbalandet skulle gå bra...
Köpte en fin dyr press ifjol och givietvis krånglar även den!! Lyckades iaf pressa ihop det som var slaget och nu har vi fått en ny motor, så nu håller vi tummarna igen!!! Slog ut lite här hemma igår, det skulle ju inte komma nåt regn...
Hmm... Ett par ordentliga åsk-knallar och regnskurar senare så hade det kommit 8mm ändå.
Ja ja... hoppas kunna bala det i morrn iaf.

Vi sålde ju vår husvagn, och har hittat en ny!
Åker på tisdag söderöver för att hämta den. Vi skjutsar samtidigt hem "vår" Magda som ska på begravning av sin pappa.
Hästen stannar kvar här så får vi se om hon kommer tillbaka eller om vi ska skicka hem honom senare.
Får själv lite flash-back till när min pappa gick bort... Tänk... det är 5 år sen nu... vad tiden går...
Men inte blir saknaden mindre med åren... snarare tvärt om...

Ikväll blir det träning i Svedje igen. Vi var där i förrgår så att Magda o Prisen fick hoppa lite. Men ikväll blir det dressyr.
L ska komma dit med Curre också.

Nä nu ska jag klä på mig och kolla om fler vill vakna.
Magda fyller ju år idag så vi ska göra tårta också.

Ciao!
2009-07-16 @ 09:04:33 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Äntligen sol igen

Efter en vecka med ca 90 mm regn så känns det skönt att solen skiner igen. 
Hoppas vi kan börja med slåtten nu. Slog första biten igår och idag ska grejorna testköras.
Om allt fungerar så ska jag ut o slå för fullt sen. Hoppas på långvarig sol o värme nu.

I fredags var vi en sväng till Umeå. M skulle hämta en grej han köpt. Tyvärr, när vi skulle åka, så fick vi beskedet att Magdas pappa hade somnat in. Inte oväntat, men ändå jobbigt och ledsamt. Vi gör det vi kan för att stötta henne.

Fortfarande problem för mig att lägga in bilder i datorn. Men när jag orkar så kommer det att drälla in en drös med bilder...

Nä nu ska jag ut i solen..

Ciao!
2009-07-12 @ 09:04:38 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Regn, rusk o ridning

Hu vad det regnade igår... från det började vid 5 tiden på morgonen fram till kl 11 hade det kommit över 50 mm!!
Blött!!
Hästpojkarna var inne och hästflickorna (+kviga) var ute o frös. Jag följde de senare upp till sitt hus och då stannade de inne en stund. Åskan slog ner nånstans i krokarna så det blixtrade och small i TVn och så for strömmen. Vi var alla säkra på att nu var TVn väck. Men inte då... det var "bara" jordfelsbrytaren i huset som hade löst ut. Strömmen tillbaka och allt ok sen. Vi åkte till stan o shoppade lite..

Idag har varit en rätt så lat dag... Skjutsade M till torvtäkten för att hämta hem traktorn. Det var väl ungefär allt som hände på fm... Jo jag o Elin städade Stampes hus som blev rätt blött efter gårdagens regnande.
Men efter middagen så drog vi till L-sjö. Hela familjen och med både Tule & Prisen i släpet.
Elin har blivit så duktig att rida... Hon kan nästan rida lätt alldeles riktigt nu, duktiga tjejen...
Magda fick chansen att rida på riktigt bra underlag och testa nya sadeln fullt ut. Prisen gick kanon och båda verkar trivas med sadeln. De liknar ett riktigt dressyrekipage snart... :)
Sen tiggde jag till mig en tur på Curre... JISSES... vad stor han kändes efter att ha ridit Prisen med sina nätta 152 cm ett tag. Då var 168 cm Curre som en koloss!! Men han var, trots lite småskavanker, jättefin! Linda gör ett bra jobb med honom. Nu har han musklat sig jättefint och ser även han ut som en dressyrhäst igen... Skoj att rida igen...

Nä nu ska jag väl hoppas i säng strax... fast jag har sovmorgon i morrn. Jag o Magda turas om att släppa ut på morgonen. Skönt! Sen hoppas jag att regnandet är överstökat tills på fredag, då får det gärna torka upp så att vi kan börja med slåtten...

See you...
Ciao!

2009-07-08 @ 23:42:29 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


SEMESTER

Japp! Idag börjar alltså semestern.... Fyra härliga veckor... (som förmodligen kommer att gå alldeles för fort...)

Men trots ledighet så finns massor att göra och tiden att blogga finns liksom inte. Men det blir vad det blir...

I lördags spelade vi poker med M&M. Vem tror ni vann för tredje gången i rad??!!!! Jo JAG!! Hi hi...
Jätteroligt och efter midnatt så överaskade vi Ma, som fyllde år igår, med tårta och paket. Minst sagt förvånad tror jag hon blev... Min/vår present var att hon o jag ska till Timrå i höst och gå på Ladies Night!! VIP biljetter!! Tjoho!!
Sen sov de över i husvagnen.

Igår gjorde vi det vi länge sagt att vi skulle göra. Vi satte ut en annons på husvagnen, för vi vill gärna byta till en lite nyare. Fort gick det.... 6 timmar senare var de här o hämtade den! Så nu är vi utan... måste hitta en ny snart...

Hästarna har det gott på betet, idag har även Prisen o Tule fått grönt gräs. De betar nu på gräsmattan som K inte orkar klippa. Rätt nöjda var de. Prisen o Magda går framåt hela tiden, så duktiga. Blir bara så ledsen över att jag inte har nån riktig ridbana. Måste göra ett krafttag där snart...
Men vi åker nog till L-sjö idag så de får rida ordentligt.

Nä nu ska jag krypa ner o mysa lite med E som ligger i M's säng. Han kör torv idag.

På återseende!

Ciao!
2009-07-06 @ 08:46:09 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


RSS 0.91