Nedräkning...

Fortfarande hålls alla tummar för Prisen, att han ska bli riktigt frisk igen.
Hoppas det vänder snart...
Magda, du vet att vi tänker på er!

Men här går livet vidare...
Jag nåt roligt att se fram emot iaf.

I helgen drar jag o svägerskan ner till S-vall för att se Ladies Night och bo på Knaust!! Vi har VIP-biljetter och där ingår både middag och efterfest. Det ska bli skitroligt! Hoppas nu bara få sitta någonstans där man kommer riktigt nära Martin Stenmarck! Mums!
När vi vaknat på söndag blir det shopping i Birsta innan vi åker hemåt igen.
Kommer garanterat att vara jättetrött på måndag.

I morrn kommer 8 st tjurkalvar som vi har köpt. Blir lite jobbigt att väga och stalla in dem, särskilt när M jobbar... Men det ska nog gå bra ändå, K och M-O hjälper till. Sen ska vi, nån dag framöver, "bara" skilja ut våra egna och stalla in dem också. Nu får de klara sig utan mammor.

Nä nu ska jag o E iväg till stallet.

Ciao!

2009-10-28 @ 18:31:07 Permalink Ditt o datt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Livets gång...

Fy vad livet kan vara orättvist.
Det kan vända på en liten milli-sekund från glädjerus till ledsna tårar.
Denna gång har jag klarat mig, det är vänner som drabbats.

Förra helgen åkte en bekant iväg för att hämta sin nya häst. Efter några minuters färd i transporten hemåt hoppade den över bommen, bröt benet och fick avlivas. Snacka om en känslomässig berg-o-dal-bana!

Just nu, i skrivande stund, står Magdas älskade Prisen på dropp med blindtarmsförstoppning.
Om läget inte förbättras under natten kommer även han att få vandra vidare till de evigt gröna ängarna.
Men än ger vi inte upp! Vi håller tummarna att han ska bli frisk igen!!
Blir han inte det så skickar vi alla goda tankar vi kan frambringa till dig Magda!!



2009-10-26 @ 22:12:28 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ont...

Har varit hemma idag (igen) från jobbet. Denna gång var det jag själv som inte mådde bra.
Vaknade med en sprängande huvudvärk som jag inte upplevt förr. Tog en massa piller och släppte ut hästar och skjutsade E till dagis. Men på vägen därifrån, när jag mötte bilar i mörkret, ja då trodde jag att jag skulle svimma. SÅ ont gjorde det, bara blixtrade i huvudet. Antingen var det migrän eller så hade jag legat väldigt tokigt under natten. Jag beslöt mig för att stanna hemma och la mig på spikmattan. Sov på den i 2 tim och sen ytterligare 2 tim utan. Sen kändes det något bättre. Sakta men säkert har det under dagen blivit ännu bättre, så i morrn tänker jag gå o jobba om inget inträffar. Ska ju på em till Umeå för behandling igen, både jag o m denna gång.

Ramlade, via en kompis på Facebook, över denna video. Kolla in den, den är helt underbar!

"Kseniya Simonova is a Ukrainian artist who just won Ukraine's version of "America's Got Talent."


2009-10-22 @ 20:55:24 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kärt återseende mm

Så var den här helgen över...
Har haft storfrämmande! Min barndomskamrat, vårt sommarbarn som var hos oss i 8 år. Vi har inte setts eller hållit nån kontakt alls på 24 år!! Men det märktes inte alls. Vi hade mycket att prata om och våra döttrar fann verkligen varandra och de lekte intensivt hela helgen. Jätteroligt att ha fått den kontakten med varann igen, och den kommer att hållas. Glömmer vi, så lär barnen påminna oss! De längtar redan tills nästa gång de får träffas.

Annars är livet i de gamla banorna igen. Nästan...
Jobbar igen men det känns lite annorlunda då en av arbetskamraterna dog förra helgen, 57 år gammal. En utdragen tand blev infekterad. En streptokockinfektion som gick upp till hjärnan... Tänk vad fort det kan gå. Han jobbade på torsdagen och dog under helgen. Man ska vara tacksam för livet...

...och inte klaga...
Men jag måste bara som vanligt gnälla över min fot som gör fruktansvärt ont just nu. Oavsett om jag går eller sitter så känns det ibland som om nån sticker in en kniv under hälen. Önskar man hade ett sittande jobb just nu.

Idag kom höstens första snöflingor här. De har redan regnat bort. Jag vill gärna ha kallt och snö för att det ska bli mindre kladdigt för hästarna, men ändå inte riktigt än. Vi har massor med saker kvar att hinna innan snön.
Har iaf äntligen fått ner alla stolparna runt ridbanan. Där blir det hage till våren, till Pia och hennes bebis. Längtar dit...

Nä nu tror jag att jag ska göra kväll. En halvtimme (eller mer...) på spikmattan så sover man gott!

Ciao!
2009-10-19 @ 20:48:39 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vilken häst jag har!

Igår kväll höll jag på att borsta och putsa mina fyrbenta.
Pia fäller päls som om det vore vår! Blev en stor hög på golvet.
Jag har tidigare klippt Pazzis man för att den var så himla lång och jag ville inte börja bråka med att rycka den ännu. Igår testade jag att rycka lite... eller det blev ganska mycket. Hon somnade nämligen!!! Hängde i grimman och blundade. Hon njöt av att få manen ryckt!! Vilken 1-åring gör det??? Skönt iaf för en ryckt man är ju alltid snyggast.

Idag mår E lite bättre. Får sova för hostan nu iaf. Men jag har däremot ett huvud som håller på att sprängas. Även inuti bihålorna gör det ont, men ingen feber eller snor (ännu...).
Vill inte gärna bli sjuk nu... Vi får ju storfrämmande i helgen!

Så jag gör inte många knop idag. Har lyckats få ihop en tårta iaf till dagens födelsedags"barn" M. Kan man förresten använda det ordet när man är över 40??

Nu ska tösen ner i badet. Det innebär att det blir lugnt o skönt runt mig den närmsta timmen. Ska lägga mig på sängen och gosa med Wilma.
2009-10-14 @ 14:42:54 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Varning! Bildbomb!

Nu kommer äntligen lite bilder här på bloggen!
Är hemma med hostig E så nu har jag haft tid att lägga in lite nya bilder i datorn.

Först kommer en bild från bröllopet. Fler o bättre finns i andra datorn men jag måste iaf få visa den vackraste brudklänning jag nånsin har sett! Helt i min smak. Det som inte syns är ett litet kort släp i samma olivgröna nyans.

Helenas bröllopsklänning

































I söndags hade GHRF en klubbtävling. Tyvärr var marken stenhård efter nattens kyla, så hästarna halkade sig runt programmen. L och Curre gjorde tävlingsdebut. Red på drygt 63% i både LB1 och LA1. De var överlägsna alla andra och blev både 1a och 2a. Jag är SÅÅÅ stolt över dem. Även min andra elev tävlade men tyvärr var halkan för jobbig för dem, fick inte till nån galopp. Men traven var jättefin. Nästa gång....


Curre o Lindas första tävling






Placerade 1a och 2a





Fotade mina hästar i hagen en härlig höstdag. Här är mor och dotter avundsjuka på E som sitter utanför och smaskar på ett äpple.


Hästarna avundsjuka på Elin som äter äpple



























Tule i höstskrud




Pienza börjar bli lite rund om magen nu. Halva tiden har gått.

Pienza oktober 09  Halvgången dräktighet med Friendship


Jag gillar skarpt att ha hästarna inne i stallet igen. Blir lite mer gjort då, dessutom älskar jag mitt stall! Så här ser det ut för er som inte har gjort ett besök ännu.


2009-10-13 @ 09:34:07 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ser ut igen

Idag är det städning som gäller för mig, hela dagen! Kopplar av här med en kopp kaffe.

Fönsterputsningen brukar jag leja bort, antingen betala för den eller så fixar gubben det. Han är så duktig på det och gör det gärna. Men nu jobbar han så mkt så då tänkte jag överaska med att iaf börja. Har nu tagit de 4 stora  fönstren vid matplatsen både ut- och invändigt. Jisses vad klart o fint väder det blev ute sen! ;) Riktigt nöjd!
Visst är det fint med många stora fönster som släpper in ljus o värme, men vilket elände att putsa!

Nu ska vi till stallet och mocka, ev hinner kanske E rida en sväng. Ska försöka få upp stängslet runt ridbanan så att hon kan rida själv. Ska bygga en ramp till kaninen också. Han får vara lös i stallet under dagarna men jag vill gärna att han kan komma upp själv till sin bur igen.

Nä bäst man åker så det blir nåt gjort.

Ciao!

PS. Min blogg ser så tråkig ut tycker jag. Länge sen jag la in några bilder. Ska försöka bättra mig!

2009-10-10 @ 13:59:27 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagen

Slutade lite tidigare idag för att först hinna hämta E på dagis, och sen till stan.
Var faktiskt ute i så god tid att vi hann in på Skokanonen för att byta ett par skor jag köpt till lilla fröken, men som inte dög!! Till slut hittade hon ett par som hon tyckte var både fina och sköna! Tack o lov!!

Sen upp på Ortopedtekniska för att äntligen hämta ut mina nya skoinlägg. Efter lite provande och slipande så kändes de ok. Fast mina gamla känns ändå skönare... Men får man verkligen göra så här...?? Jag fick ju remiss för en sort men fick till sist en annan variant, som jag ju ändå redan har ett par av...???
Nåja, det är ju ändå behandlingen i Umeå som hjälper mig. Området som behandlas under foten blir allt mindre. Mitt bäcken, som är boven i dramat, verkar stabilisera sig allt eftersom. Fast det är klart att det kommer ont på andra platser av omställningen, men det känns ändå övergående. Hopp om liv!!

Med nya skoinlägg åkte vi sen ner till det nya Barnens Hus för att inhandla en present till E's kompis som har kalas på söndag. Gissa om hon längtar tills dess...
Grannbutiken är ju det nyöppnade Djurmagazinet! Vilken affär! Mest kollade vi ju förståss på alla djuren. E gillade mest kaninerna och fåglarna. Handlade lite smått o gott till Stampe. Kommer att åka dit igen kan jag lova!

Har efter stalljobbet bara suttit och slappat och ska snart i säng. Lyckades få bukt med förkylningen denna gång iaf... Peppar, peppar....

Ciao!
2009-10-08 @ 21:58:38 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Minns mums mums...

Fortfarande tänker jag tillbaka på den fantastiska bröllopsfest vi var på för snart två veckor sen.
Har tidigare berättat att den var en succé. Framförallt var mat o dryck helt utsökt.

Helt fördomsfritt åt jag av allt som bjöds, gav allt en chans även om jag ville rynka på näsan åt vissa saker. Döm om min förvåning då allt var rena smaksensationer. T.ex. Ostron.
Har haft chansen en gång tidigare att äta denna delikatess men vågade inte testa då. Nu tog jag mod till mig och smakade. Det smakade salt och hav, gott! Konsistensen var mycket fastare än vad jag inbillat mig innan. Inte alls en slemmig klump, utan typ som musslor. Tillsammans med ett glas champagne... Mums!

Nästa tveksamma mat var anklever. Men... det är det absolut godaste som jag har ätit!!! Går inte ens att beskriva hur gott det var. Den bara smälte i munnen! Hoppas verkligen få äta det fler gånger.

Ja vi åt och drack en massa goda saker under kvällen. Ny dryck för varje maträtt. Kolla bara här...

- Välkomstdrink med tilltugg
- Ostron och champagne

- Halstrad pilgrimsmussla med örtvinägrettsås, belugalinser o sockerärtor - vitt vin
- Anklever med portvinssirap, höstsallad o mandarin - vitt vin
- Citronsorbet med limoncellalikör
- Vätternlöjrom på klassiskt vis - snaps o öl
- Bräserat vildgåsbröst med calvadosgräddsås o trattkantareller, ugnsbakade rotsaker - rött vin
- Vaniljpannacotta med skogshallonsås o gårdens bär - dessert vin
- Kaffe o tårta

Som sagt - helt underbart gott! Tänk att det finns så mkt god mat!
Kommer i fortsättningen att våga smaka på all "konstig" mat innan jag dömer den...


2009-10-07 @ 21:34:06 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagarna går...

Ja hej o hå... det var ett tag sen man tog sig tid att skriva lite här.
Men det är så otroligt mkt som ska hinna göras och dessutom så blir ju dagarna bara kortare. Snart är det mörkt både när man åker till och från jobbet. Blä!! Jag skulle gilla vintern mer om det inte var så mörkt.

Vilket kontrastväder mot förra helgen. När bästa vännen H och hennes A kom ut från kyrkan så sken solen (ja det gjorde den iofs hela dagen) och det var 21 grader varmt!! I slutet av september!! De kunde inte ha haft mer tur.
Som jag nämt tidigare så var det ett fantastiskt vackert bröllop och en lika fantastisk fest. All inhyrd personal var så proffsiga och värdparet helt grymma! De gjorde nästan festen! 

Ja o nu är det antingen frost eller som idag 4 grader, regn och snålblåst....

Hästarna gillar verkligen att få stå i stall igen. Igår fick även kaninen flytta in där. Han hade världens race i morse. Medan jag mockade fick han vara lös i stallet. Han som inte fått springa på länge skuttade högt och tokigt. Det blir mer av det framöver också.

Hade tänkt hinna skriva lite mer än så här men...
Nu måste jag få till maten innan jag ska iväg och träna i L-sjö. Lite extra trimmning innan GHRF's tävlingar nästa söndag.

Ciao!
2009-10-04 @ 15:35:35 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tidsfördriv

Sitter på Lundbergs och väntar på att min bil ska bli klar. Finns inte så mkt att göra innan affärerna har öppnat. Men den skulle vara klar runt lunch. Då ska jag åka till Umeå igen för behandling. Har åkt upp dit nu en gång i veckan i 4 veckor. Men det känns mkt bättre, ffa i ryggen. Jag var väldigt sned i bäckenet och han tror att fotproblemet kommer därifrån. Jag har funderat... Och jag tror att det kan ha uppkommit redan -98 då jag gjorde en ofrivillig avsittning av Flamman. Landade då på höften/skinkan och nåt hände. Kunde inte stå på benet på flera minuter, det bara vek sig. Annars kan det komma från graviditeten med mkt foglossningar. Hoppas iaf bli bra! Både hästarna o jag njuter av att de star på stall igen. Jag borstar och pysslar och de njuter o sover medan. Underbart! Det här blir kanske svårläst inlägg då man inte kan göra radbyte på mobilen... Nä nu ska jag hämta påtår. Ciao!
2009-10-01 @ 08:45:00 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 0.91