Sommarbekymmer

Vad härligt, idag kom då äntligen värmen på riktigt. Hoppas den håller i sig ett tag.
Vi har idag börjat så smått med årets höskörd.

Men jag har ett dilemma under somrarna... Kommer inte ihåg om det var så här när jag bodde söderut, men troligtvis inte. Jo pga de ljusa kvällarna/nätterna så blir jag inte trött, vill inte gå o sova! Men vaknar ändå tidigt på morgonen, pigg o utvilad efter bara 5-6 timmar! Tänk om man kunda få lite av det under vintern också...
Fast det beror ju förståss på solen och ljuset...

Vad händer annars då...?

- Väntar på besked ang ett stort jobb

- Tränar vidare med Magda o Chessie som är ett mkt fint par. Finns bara en köpare till den hästen - Magda!! Hoppas verkligen hon kan få sin mamma att förstå det också.

- Elin rider rätt mkt men har även tränat på att ramla av, precis som jag önskat. Nu har hon taggat ner lite och är inte så kaxig längre. Men hon kan till o med få honom i galopp själv nu.

-Farfars katt Mirre är försvunnen sedan ett par veckor. Han brukar inte vara borta så jag tror att något har hänt honom.

- Har beställt på en gul kattunge!! Fast den är inte född än så jag hoppas de kommer snart! Men jag hade ju bestämt mig för en till innan Mirre försvann... hmm... två?? Fast då går M i taket tror jag!

- Lilla fölis växer så det knakar! Är en riktig kelgris. Kan stå o pussas nästan hur länge som helst. Längtar till fölvisning i augusti...

- Gjorde i söndags premiärturen på Morgans nya MC. Han har ju åkt en del men inte jag. Vi gjorde en dagtripp på ca 20 mil!! Så nu har vi gjort hembesök i Skorped, Östergensjö och i Flärke (Moliden). Det var helt underbart! Hoppas hinna fler under sommaren medan Magda kan vara med Elin när vi åker. Så här ser hojen ut!
En Harley Davidsson med Marilyn Monroe på tanken!Nä nu är det bäst att tvinga ner sig själv i sängen...

Ciao!
2010-06-29 @ 23:34:19 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Stor tjej

Tänka sig... i fredags, på självaste midsommaraftonen, så fyllde vår stora tjej hela 5 år!!
Vart tog de åren vägen?? Vad har man åstadkommit dessa år??
Nåja, tur är väl att det bara är barnen som åldras... ;)2010-06-28 @ 09:39:08 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Summering

Vad har då hänt sen sist.... Ska försöka summera!

Jo i fredags kom då den nya hästen Munsboro Chessie. En jättetrevlig tjej som jag fallit för trots att hon är fux ;) Har inte ridit henne än men det blir nog ikväll, men jag har sett Magda rida henne och det såg jättebra ut.
Tule är JÄTTEKÄR i henne, NU märks det att han är hingst!! Men de får inte gå tillsammans till hans stora besvikelse.

Elin har inte bara galopperat utan nu även hoppat för första gången. Ett ca 30 cm högt hinder, knappt att han hoppade men tillräckligt för att hon skulle bli nöjd.Igår hände en mindre rolig sak. Vi var i stan med släpvagn och vid trafikljusen vid brandstationen blev vi påkörda bakifrån. Det blev en j-la smäll. Killen som körde på oss hävdade att han halkat med foten på kopplingen... det tror inte vi! Då skulle inte smällen blivit så hård. Baklämmen på släpet blev böjd, gasdämparen på bromen gick sönder o sprutade olja över hela baken på bilen. En 12 mm bult som den satt fast i gick av!! Kulhandsken är väck och det lär visa vad som hände med draget på bilen... Morgans nya A3a som bara gått 140 mil!! Det är en avtagbar dragkrok som är monterad på chassit. Bilen ska lämnas in för att undersöka hur stora skadorna blev, inga synliga dock...
Vi fick ont i nackarna av smällen och värst var det för Magda som satt bak med för lågt nackstöd. Vi åkte in till akuten och hon fick stanna en stund för att röntga nacke o rygg. Som tur var så var det inget trasigt utan vi hoppas att det blir helt bra när alla muskler o ligament återhämtat sig. Men hon har ridförbud i en vecka!
Bilen som körde in i oss fick en buckla på nummerplåten!!! Fan så orättvist!!

2010-06-22 @ 10:43:12 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ont om tid

Hinner inte uppdatera bloggen så ofta. Allt rusar på i 100 knyck, fast det är ju roliga saker som händer.
Företaget har dragit igång och nu raggar vi kunder hela tiden. Den som är nyfiken på oss kan komma till Solängets stallbacke på lördag mellan 9-13. Då finns vi där och demonstrerar.
www.ecosteamteam.se

Vår älskade Magda har anlänt och jag blir verkligen bortskämd...
Hon plockar o fixar med sånt jag inte hinner.
På fredag kommer en ny häst! Vårt lilla sommarprojekt Chessie. Hon är till salu!
Skriver mer om henne en annan gång.

Ja mer än så här blir det inte idag. Om en timme bär det iväg till Umeå... igen... Sista behandlingen innan min naprapat går på semester. Jag o Magda ska också besöka Horze och kanske fynda lite. Hmmm... Tule skulle behöva en längre sadelgjord.... hmmm....

 

Ciao! 

2010-06-16 @ 07:46:53 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Burning fingers

Precis så känns det...
Jag har, sedan minst 10 år, haft konstiga problem med fingrarna. Till en början inte så mkt men det har blivit allt värre med åren. Först trodde jag det var nån slags allergi mot nåt, men efter att ha bytt jobb flera gånger och analyserat en massa kan jag inte tro det längre.
Det är bara på tumme o pekfinger på båda händerna, nån enstaka gång pyttelite på ett långfinger. 
Tyvärr har jag inte haft chansen att få visa upp detta för nån läkare, svårt att boka nån tid när man inte vet när det dyker upp.
Det börjar med en enorm hetta i fingrarna och så ser det ut som stora blåsor under skinnet. Fingertopparna blir knallröda, blanka, svullna och känns stenhårda. Olika hur länge det håller på... men första fasen brukar ta ett par dagar iaf, och det är då det gör som mest ont! Sen blir jag torr och skinnet spricker sönder, än hur mkt jag smörjer. Skinnet flagnar bort och sen är allt som vanligt. Hela proceduren tar minst två veckor. Olika hur länge det är mellan "utbrotten".

Nu är det en av de värsta gångerna...
Just när "blåsorna" försvunnit så kommer det en ny omgång direkt...
Det gör så förb****t ont!!! Knappt ljummet vatten bränner som om det vore kokande. Man hittar mig ofta med händerna under rinnande iskallt vatten! DET är skönt! Största problemet är att duscha o tvätta håret... Har ni testat det med knutna nävar? Så måste jag tvätta håret. Kroppen och händerna vill inte ha samma temp på vattnet!!

Skulle vara väldigt intressant att få veta vad det är....

Jag känner mig rätt handikappad när jag inte kan använda händerna och fingarna på normalt sätt.


Nåja, det här är inget klagobrev utan mest en minnesanteckning till mig själv.
Men om någon hört/läst/sett nåt liknande får ni gärna berätta.

Ciao!
2010-06-12 @ 00:00:51 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Trött!!

Jobb jobb jobb...
eller rättare sagt övning och förberedelser...

Jag är jättetrött nu, men tänkte ändå skriva lite här innan jag somnar.

Idag har Elin galopperat för första gången. Det blev ca 5 steg x 2.
Men hon satt kvar och blev inte rädd vilket är huvudsaken. Hon ville hoppa också men se där satte jag stopp! Tule är helt underbart snäll. Han var riktigt på hugget ikväll och ville hemskt gärna springa jättefort, men inte ett enda bus! Go'gubben!

Hon frågade: "Mamma kunde du rida så bra som mig i min ålder?"
Suck... även om jag började tidigt så ligger man kraftigt i lä där!

Nä nu blir det sängen! Den får jag ha för mig själv nästan hela natten. M kör natt på torvtäkten och är väl hemma runt 4.30 ungefär. Då får han sova ca 2 tim innan han ska upp igen. Ska vara i stan kl 8!!
Tänker ofta på att vi inte är riktigt kloka... På sommaren när andra har semester, ja då har vi det som jobbigast...
Men, det är ju en del av livet vi valt...

Gonatt!

2010-06-10 @ 22:19:31 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ren transport o stall

Ja som ni förstår har jag inte mkt tid att uppdatera här nuförtiden... Fullt ös från tidiga mornar till sena kvällar.
Men det gillar jag! Under förutsättning att man kan ta sig tid att varva ner ibland.

Igår var vi (vi=oftast jag o Malin numera) först till stan på växtmarknad. Få se om jag hinner få ner dem i jorden ikväll sen tösen somnat. Sen gjorde vi ett stort ryck med transporten. Redan i fredags så pillrade vi bort ALLA dekaler, vilket resulterade i ömma naglar! Så igår så körde vi rubbing över hela. Den är stor!!! Men det blev toppenbra och på fredag ska den få nya dekaler, vår logo!!

Idag har vi testat att köra makinerna i mitt stall, närmare bestämt Pias box.
Den var väldigt smutsig!!
Ja det gick ju jättebra, fast vi fick testa en massa olika sätt o munstycken tills vi hittade ett sätt som funkade bra.
Vi kommer att köra först med en hetvattentvätt, dammsuga upp vattnet och till sist köra ånga för att desinficera och ta bort den riktigt envisa smutsen.
När jag regjort på vanligt vis med högtryckstvätt, så rinner allt vatten in till Pazzis box och samlas där till en stor sjö. Idag hade jag inte ens tagit ut all halm från Pazzis box, å inte en gnutta vatten hade runnit dit!! Känns riktigt bra det här! Tänk att bara kunna tvätta EN box utan att blöta ner hela stallet!!

Nu hoppas jag att alla som vill slippa detta slit med att tvätta sitt stall, hör av sig till oss...

Idag har vi också släppt ut kossorna o kalvarna på bete. Mycket spring o bus! Två är kvar hemma, en kviga som kalvade i förrgår och en ko som inte har kalvat än. Men hon är inte långt borta så om nån vecka får även de två (fyra) gå ut på bete.

I morrn får vi troligtvis hämta vårt kött från de djur som skickades förra veckan. Så i morrn kväll vet man ju vad man gör då... Styckar, paketerar och mal köttfärs... Drygt, men gott att finna i frysen!

Nä nu dags att natta lilla fröken!

Ciao!

2010-06-06 @ 20:33:09 Permalink Ditt o datt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Gasen i botten

Ja hej vad det går...
Här trodde man att det skulle bli lugnt några dagar iaf innan det är dags att dra igång på allvar, men inte då... Här rusar det på i 300 knyck! Ja i morrn ska jag väl få vara hemma och jobba undan allt som blivit eftersatt här.

I måndags var det en massa ärenden och möte med försäkringsbolag och bank.
Igår var vi till Kramfors för att besikta hästtransporten. De förb---ade bromsarna var fortfarande inte ok så det blev ombesiktning.
Idag har jag varit i Umeå för behandling igen. Han var lite snällare denna gång, satte ett 10-tal akupunkturnålar i min vänstra axel/arm. Har en kraftig inflammation där som jag hoppas läker ut snart.
Ikväll har jag äntligen lyckats få ner lite frön i jorden. Till E's förtjusning har vi sått både lila blomkål och lila morötter!!
På lördag vankas det växtmarknad så då hoppas jag fynda en massa plantor till min tomma rabatt. Några stackars tulpaner ser ensamma ut där...

Fredag morgon kommer vår leverantör och har utbildning för oss på maskinerna. Sen kör vi på för fullt!!
Om nån har nåt som är "omöjligt att få rent" ja då vill vi gärna testa om vi klarar av det. Hör av er isf.

Vi längtar efter att vår Magda ska komma... Miss you!

Nä nu tror jag att jag ska göra nåt så ovanligt som att sätta mig ner i soffan o kolla vad som är på tv'n. Har ingen aning om vad som går numera... Hinner ju aldrig kolla den här årstiden.

Ciao!
2010-06-02 @ 21:07:35 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 0.91