En liten mini-bildbomb


Tule tömkördes med loksele och jag kunde inte låta bli att styra mot vårt enkla lilla hinder.
Se så fint han hoppar!!

Min älskade "lilla" Pazzi-lazzi börjar bli stora damen!
Tänk... snart får jag rida henne!!
Jag är ingen tränare... ändå har jag några elever... och de är de bästa som finns!!
Jag lär mig själv varje gång jag får lära dem något.
Nyligen fick de belöning för mödan! Mina brudar var bäst!!! Tack tjejer!2010-07-27 @ 23:03:27 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Min passion... (en av dem iaf)

Jag älskar böcker! Men jag hinner/orkar aldrig läsa dem numera.
Tid att bara sätta sig ner med en bok, det existerar inte i mitt universum. Inte heller på kvällen kan jag läsa, för när jag lägger ner huvudet på kudden, då sover jag!

Men jag har hittat en lösning på detta "problem", det heter Ljudböcker!!

Först så letade jag upp nästan alla som fanns att tillgå i Mp3 format och laddade in dem i mobilen. Då kan man lyssna medan man pysslar med annat och inte behöver vara så social.
Tack vare detta fenomen så ramlade jag över den absolut bästa bok jag "läst" i hela mitt liv! Den har jag nämt här tidigare, och den heter
Tusen stålande solar av Khaled Hosseini Läs den om ni har möjlighet!

Nu har jag som Buzzador fått chansen att gratis testa en ny applikation för Iphone och android telefoner, som heter Storytel. Där kan man lyssna på streamade ljudböcker. Jag fick en på köpet och den andra som jag valde blev en bok som jag blev sugen på när de pratade om den på radion i våras.
Det är Babben Larssons bok "Jag vägrar dö nyfiken"


Jag har bara hunnit halvvägs genom den än men det är helt underbar. Måste säga även här: Läs den! Fast om man lyssnar på ljudboken så får man en extra bonus då det är hon själv som läser.
Hon delar verkligen med sig av sig själv och allt hon varit med om. Jag skrattar helt galet för mig själv ibland, men ibland är det mycket allvar och jag beundrar henne allt mer efter att ha hört hennes historia.

Efter att testet och utvärderingen är över så kommer jag troligtvis att fortsätta att använda Storytel. Superenkelt och 1000-tals böcker att välja bland! Antingen betalar man 89 kr för en bok per månad eller så betalar man 169 kr för att lyssna på hur många man vill!
Rätt billigt om man jämför vad det kostar att köpa (ljud-) boken.


2010-07-27 @ 22:40:31 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tiden springer iväg...


Fattar ni vad sommaren går fort...??!! Idag är det bara 10 dagar kvar av juli...
Då är det dags att börja hårdträna inför fölvisningen. Har känts som det var länge dit, men nu är det ju bara 3½ vecka!! Men nu SKA vi träna varje kväll!!

Igår hämtade jag Magda som äntligen är tillbaka hos oss. Sen på kvällen hade vi en mycket trevlig släktmiddag i Gideå. Alla tre bröderna Berglund med familjer var där. Det var jättetrevligt. Hoppas det blir en repris nån gång...

Idag har jag o Magda börjat städa ur porten vid stallet. Har fyllt en traktor-tippvagn med sånt skräp som ska eldas upp. Ändå blir mkt kvar och transporten är fylld med sånt som ska på auktion. Sen så ska vi ha loppis framöver också! Men det var ju bra väder för att vara inne o pyssla.

Red Chessie ikväll och lyckades precis att pricka in dagens värsta regnskur! Dyblöt!
Testade att rida på kandar för första gången och hon sa inget om det. Var ungefär som vanligt!! *gilla*

Nä nu är det dags att duscha av lite damm och sen hopp i säng!

Ciao!2010-07-22 @ 23:07:48 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jorå...s'atte...

Im alive... Hinner bara inte med att blogga. Det blir mest update på FB eftersom det är så enkelt att göra det via mobilen. Men nu ska jag väl försöka uppdatera här också.

I söndags hade vi barnkalas här. Puh... Det är lite jobbigt men både Elin o kompisarna var glada o nöjda. Som underhållning hade vi, liksom ifjol, både dockteater och "riktig" teater ute på "bro-scenen". För det ansvarade Magda & Lenore. Tusen tack tjejer!! Vi fick se moderna varianter av både 'Hans o Greta' och 'Askungen'. Fantastiskt underhållande som även roade mig, inte bara barnen.

Efter kalaset så skjutsade jag Magda till bussen. Hon åkte hem för att genomgå en operation, men vi väntar henne tillbaka på onsdag.

Vi (läs: jag) har också bestämt oss för att skaffa en kattunge. En gul kille som ska heta Lexus. Han kommer från
Pernilla och där finns massor av kissekattungar i alla olika färger. Om ni vill ha en så tror jag hon vill bli av med flera...

Lexus ca 12 timmar gammal


Medan Magda är hemma så har jag stått för träningen av Chessie, och jag kan bara säga igen... Vilken underbar häst!!! Hon har ett stort hjärta och helt rätt inställning till allt!! Ett fynd!!

Jag har anmält Phratello till fölvisning i Umeå den 15 aug på Hippologum. Ska bli spännande... Han växer så det knakar och ser ut som en skabbräv. Har tappat all fölpäls i ansiktet men bara fläckvis på kroppen. Måste bortsta lite mer så han blir snyggare till visningen. Han är vackert rödbrun på huvudet men blir nog lite mörkare på kroppen...

Vår slåtterkross totalhavererade i söndags... Typiskt!! Det for så illa att försäkringsbolaget löser in den. Kostar mer att repa än den är värd. M har till sist hittat en "ny" och den kommer idag. Skönt att det ändå löst sig hyfsat fort. Vi har en del kvar att slå...

Nä nu ska jag fylla på mer kaffe i kroppen och sen gå ut i värmen o jobba en stund.

Ciao!
2010-07-17 @ 10:06:26 Permalink Ditt o datt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Tävlingsdags

Idag var den omgång 2 av GHRF-cupen. Idag dömde jag inte, så att mina två "skyddslingar" kunde vara med inom tävlan. Hur det gick?? De kom etta och tvåa!!!
Är SÅ stolt över alla, fast mest över Magda o Chessie faktiskt. Första tävlingen någonsin för Chessie och för tre veckor sen galopperade Magda på henne för första gången. Idag har de ridit två godkända program och även tagit sig runt en hoppbana. Visserligen utvägrade, men kom ändå runt och hoppade alla hinder. Inte illa för en häst som knappt sett bommar!
Hon är alltså till salu... Önskar att jag kunde behålla henne själv. Mycket trevlig individ!
Curre "gick in o gjorde sitt jobb" och tyckte (förståss) själv att han var bäst! Det var han ju faktiskt idag! Ja inte att förglömma Linda på ryggen då förståss...

Fick i veckan en leverans av vin som skall provsmakas ikväll :) Ska bli mumma...

Ciao!!2010-07-10 @ 19:27:20 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tjoho!!

Äntligen har vi fungerande internet igen. Datorn är dock inlämnad för rep så nu får den gamla bärbara rycka in!

Underbart varmt väder. Elin fick ju till sist en pool också (bortskämd? Ja) och där bor hon nästan. Undrar om hon utvecklar simhud mellan tårna...??

I lördags hämtade jag hem Pazzi från betet. Hon hade fått ett sår på ena bakbenet och var jättesvullen. Dessutom riktigt dum när det skulle rengöras. Så då fick hon åka hem. Hade feber också, men redan efter ett dygn var hon både feberfri och snäll att tvätta såret på. Nu får hon gå med extramamman Chessie ett tag och sen hem hit till mamma o lillebror.

I natt jobbade jag på torvtäkten!!! Har ju varit där o kikat ett antal gånger, men nu kördejag. Från kl 18 till 03 och det gick jättebra. Lite skoj men långtråkigt i längden. Nu gick det bra och ingen körde fast. Här är några bilder på traktorerna... Riktigt macho va??
2010-07-06 @ 15:10:29 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 0.91