Ja vad ska man säga

Ja i fredags kom äntligen våra maskiner!! Som vi har längtat!
Nu gäller det att komma igång så fort som möjligt.

Igår var det tävlingar i Svedje. Första omgången i GHRF-cupen. Jag hade "den stora äran" att döma dressyren. Fy farao vad svårt! Vill helst inte göra det igen... särskilt inte när folk tycker att jag "dömde ner" många med låga poäng.
Ja jag är ingen utbildad domare, men jag tycker inte att man kan ge godkänt på en rörelse när hästen inte går på tygeln... Sen får de tycka vad de vill! Jag har dömt enligt min skala...
Ja förutom det så satt jag i sekretariat och var banpersonal på hoppningen. Alltiallo alltså!!
Nästa tävling en lokal hopp den 13/6 och sen nästa cupomgång 10/7.

Igår kväll mådde jag allmänt skit! Inte helt bra idag heller... Det blev inte direkt bättre av att jag fick mota en stegrande fölunge i morse, med min onda vänsterarm. Axeln värker som f-n efter det...
Sen kan jag vara lite låg också pga att jag håller på att ställa om min medicin. Fast det har jag ju gjort i drygt en vecka nu så det borde ha märkts tidigare tycker jag.
Hur som helst så blir här inte mkt gjort idag... heller... Jag vilar mig i form ;-)

Kommer nog att bosätta mig i soffan framåt em o kolla på Elitloppet.

Ha're! Ciao!
2010-05-30 @ 11:20:35 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fullt upp

Dagarna bara flyger iväg nu... men jag ska skriva lite av vad jag gjort sen sist.

Har äntligen kommit mig iväg o börjat träna. Tror man kommer att behöva det när vi drar igång o jobba. Det var jätteroligt så jag kommer nog att gå dit fler gånger. Har löst månadskort till att börja med. Men jag kände av mina krämpor... Har idag varit iväg igen till min naprapat i Umeå. Han har aldrig gjort mig illa så som idag... Men det är ju för att det ska bli bättre. Jag är helt skev o roterad i bäcken o korsrygg. Jag vet, så här i efterhand, precis när det hände... Det var 1998 då jag ramlade av Flamman. Landade på höger skinka och kunde sen inte gå eftersom benet vek sig hela tiden. Sen dess har jag varit sned men inte fattat HUR sned... Kroppen kompenserar, men till sist blir det snedbelastningar som gör ont... så där en 12 år senare...

I tisdags fick jag storfrämmande. Bästa H kom upp hit från Hudik tillsammans med sina vovvar. Det var en snabb visit då hon åkte hem redan ons em, men vi hann surra en massa.
Hon hade med sina vovvar Xzakt och Lilo. Wilma kom jättebra överens med Lilo (otippat att två gamla, båda ranghöga tikar skulle finna varann så bra) men tyckte att Xzakt var stor o vild. Det kan jag ju hålla med om... 10 mån gammal dobbermankille med mycket spring i benen. Men han kommer att bli fantastiskt snygg när han "blir stor". Vi hann med två härliga skogspromenader där de fick springa av sig.
Tripp, trapp o trull!

Xzakt  Lilo  Wilma


Vi har haft sån fantastisk tur... I morrn kommer våra maskiner!!! 6 veckors leveranstid blev till 2v!!! Det ska bara inte gå... men det gjorde det! Den 14 juni kommer vi att köra igång företaget på allvar!

Nä nu måste jag göra kväll...

G'natt!

2010-05-27 @ 21:48:15 Permalink Ditt o datt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Ett eget liv

Igår hade jag som vanligt ställt väckarklockan på 6.30 för att åka till stallet.
Den ringde och jag snoozade en gång innan jag klev upp. Var så fruktansvärt trött, brukar inte vara trött.
Men jag klev upp o klädde på mig och gick ut till bilen. Ute var det mörkt, blåsigt och jättekallt!! Satte mig i bilen och drog iväg, efter ca 100 m kollade jag på klockan i bilen: 3.50!!! Nåt är fel tänkte jag. Tag fram mobilen o kollade: 3.50...
Backade hemåt igen och gick in. Klockan på väggen: 3.50, klockan i sovrummet: 6.50. Men den är ju en sån som via radiovågor ställer om sig själv så den borde ju gå rätt. Kollade för säkerhets skull tv'n också: 3.50.
DÅ kröp jag ner i sängen o somnade om! Ställde alarm på mobilen istället.

Nu törs man ju inte lita på den klockan nåt mer när den hittar på saker själv... Teknikens under...

Igår kväll hade jag föl-tittar-besök igen, men de kom inte enbart för det, vi hade sen styrelsemöte hos mig.

Idag kommer att bli en jätterolig dag (önskar bara att det varit bättre väder) bästaste Helena kommer upp o hälsar på. Hon har även med sina vovvar Lilo och Xzakt, så Wilma kommer också att få det roligt. Blir en snabbvisit då hon åker hem redan i morgon.
Men vi hinner rå om varann en stund o snacka en massa skit, det var länge sen...

Nä nu ska jag sätta mig o jobba lite innan jag åker till stallet. Morgonpigg som man är...
Tänkte jobba in lite tid eftersom jag får besök sen. Åh vad jag gillar att jobba hemma!!
Börjar få struktur på hemsidan men den kommer inte att läggas ut förrän vi har allt material klart. Vi ska ju ta bilder o göra filmer på när vi jobbar, som ska läggas in på hemsidan. Så vi väntar på maskinerna... Hoppas de kommer på tors-fre.


Ha're bra!
Ciao!
 
2010-05-25 @ 06:26:46 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Gräs...ligt söt!

Nu har man gjort rätt för sig i helgen iaf...
Har sladdat med fyrhjulingen, sedan handkrattat HELA vår blivande gräsmatta. Lite drygt 1000 m2!!
Vi hann precis så innan regnet kom! Nu längtar jag bara tills allt det gråbruna blir grönt!
Önskar också att jag kunde bestämma mig för vilken sorts buske jag ska plantera i ett av hörnen...

Har haft besök både lördag o idag av några som ville titta på min söta bäbis.
Therese H hade kameran med sig och har varit så snäll att skicka mig några av de underbara bilder som hon tog. De finns både på FB och på hemsidan.
Men en av bilderna kan jag inte få nog av, måste lägga ut den här också!!


foto: Therese Hübinette
2010-05-23 @ 22:19:50 Permalink Ditt o datt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Eco Steam Team i Övik AB

Så är namnet på vårt bolag, mitt o Malins.
För det är vi två som tillsammans har dragit igång detta.

Vi har skaffat superfina o moderna ångmaskiner som är byggda mot industrin, och vi kommer att åka runt och rengöra bl.a. stallar med dessa. 
Våra maskiner gör av med 12 liter vatten i timmen! Hästen kan gå in direkt efteråt. En vanlig högtryckstvätt gör av med ca 500 liter i timmen. Vi jobbar med högt tryck och het ånga, 180-200 grader, alla bakterier dör vid 82 grader!
Vi kan alltså göra rent och helt fritt från bakterier med endast rent vatten!!
Inga kemikalier! 100% miljövänligt!
Ja vi kan egentligen rengöra det mesta, you name it... Båtar, ladugårdar, offentliga miljöer, bastulavar, t.ex. fungerar de jättebra på textilier så vi kan bl.a. rekonda bilar. Som sagt, vi rengör i stort sett allt!

Det som är lite svårt är att förklara exakt vad det är o hur det funkar, och framförallt HUR BRA det är.
När hemsidan är klar kommer det att finnas bilder o demofilmer där.

Men nu vet ni alla vad det är vi kommer att syssla med.
Mer info kommer väl allt eftersom och när hemsidan är klar kommer det att märkas...

Ciao!


2010-05-21 @ 22:05:21 Permalink Ditt o datt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Intensiva dagar

Trodde ni att det skulle bli lugnt o skönt för mig att vara hemma, ja då trodde ni fel. Går an hela dagarna, från kl 6 fram till ca 23. Idag for jag runt mellan en massa saker samtidigt. Tvättade o hängde tvätt, diskade, städade (ja dammsög iaf), bäddade rent i sängarna, krattade kanterna på blivande gräsmattan, jobbade vid datorn, och så hade jag besök. Inte illa för en onsdag... ;)

Igår hade vi (företaget) ett mycket spännande möte. Lite förhoppningar fanns ju innan, men det blev flera gånger bättre än vad vi vågat tro. Än är vi inte i hamn, men det ser lovande ut.
KAN bli så att vi får en riktig rivstart!!
 
 
I morrn bär det iväg till Umeå. Ska behandla min rygg/nacke/axlar. Har haft jätteont i axlarna men sen jag slutade på Alab har de känts mycket bättre. Tror det beror på att jag inte har lika monoton arbetsställning nu. Skönt! Men nacken behöver få sig en omgång.
Ja efter det kommer jag o svägerskan att shoppa lite. På vår favoritaffär "Rut mfl". Har ni inte varit där så gör ett besök!! Enormt bra service och där finns nåt för alla. Sen kommer vi att shoppa vidare på "Plantagen". Finns risk för att det blir dyrt där... Mycket: VILL HA!!
Men vi fyller väl bilen iaf...
  

Nä nu ska jag ut o vattna lite blommor och ta in kaninen. Han höll på att svettas ihjäl i buren idag, han måste få vara ute hela dagarna. Har ju en fin hage av kompostgaller, håller tummarna för att han inte gräver sig ut. Sen är det en hel del jobb hos kossorna kvar, men det tar jag när M kommer hem. Han håller på att köra hem balar från V-gidsjö.

Ciao!

2010-05-19 @ 20:29:18 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Första dagen på mitt nya liv

Ja idag så var det då första dagen som jag inte skulle upp o fara på jobbet. Känns jättekonstigt men roligt. Det ska bli så skönt att få styra dagarna själv. Vad är det då jag ska göra...?
Jo, jag ska starta eget tillsammans med en vän!
Till att börja med så har jag beviljats ett Start-projekt från Arbetsförmedlingen för att förbereda företagsstarten så att allt är klart när det är dags att dra igång. Jag ska fixa hemsida och annat sånt som går att förbereda.
Exakt VAD det är vi ska göra kommer jag att berätta senare... Vi hoppas starta om ca 5 veckor.

Men tro inte att jag tog sovmorgon idag inte... Nä jag klev upp kl 6. Åt frukost, väckte E och skjutsade henne till dagis. Sen släppte jag ut hästarna och gjorde stallet. Jag gillar att vara där på morgonen! Så allt är klart när det är dags att ta in på kvällen.

Hade ju funderat på att ev betäcka ändå i år, men jag kommer inte att göra det. Jag spar istället varenda krona för att få hjälp att rida in Pazzi till hösten. Kommer att skicka bort henne två månader. Där finns proffessionella människor med all den kunskap och de resurser som behövs. Det är väl investerade pengar känner jag. Sen kan jag träna henne själv under vårvintern och sen kanske ta lite hjälp igen inför 3-årstestet. Så får det bli!

Nä nu är första kaffet intaget och rasten slut... ;)
Nu ska jag bege mig till min kompanjon för lite jobb.

Ciao!

 
 
2010-05-17 @ 08:48:59 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Sommar!!!

Vilken härligt sommarväder vi har fått. Över 20 grader i skuggan hela dagen, även nu faktiskt.
Vi har varit ute hela dan och fått massor av saker gjorda.
- Fått upp första limträbalken på ladugårdsbygget
- Grävt ner kabeln till utebelysningen och fixat med gräsmattan
- Planterat lite sommarblommor
- Klippt gräsmattan
- Flyttat hem kaninen
- Tvättat bron och stenplattorna framför

Det o en massa andra mer vardagliga saker.
Nu är vi jättetrötta och kommer nog efter ett glas vin att stupa i säng...

G'natt på er så småningom!

2010-05-15 @ 20:39:02 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Konstigt...

Ja igår var det då avsked på jobbet. Kändes jättekonstigt.. Som att räkna ner minuterna innan man går på semester, men ändå inte. En liten tår kom när jag skildes från världens bästa S på parkeringen. Men nu kommer vi att träffas under trevligare förhållanden. Finns andra jag också kommer att sakna, men jag ska åka o hälsa på.

Slås lite nu och då av tanken: Va fan har jag gjort! Är jag inte riktigt klok!
Men magkänslan säger ändå att jag gjort rätt. Jag går på den.

Exakt VAD jag ska göra kommer jag att berätta mer om sen. Men jag kan iaf ge en liten hint...
Jag äger nu 50% av ett AB, som kommer att starta sin verksamhet om ca 1½ månad!

Nä nu skriker magen efter frukost. Sen ska vi väga tjurarna idag så det blir fullt upp.

Ha en härlig dag! Ciao!

 
 
2010-05-13 @ 07:53:01 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Semesterdag

Skönt att vara ledig en dag såhär. Har massor att göra!

I morrn jobbar jag min sista dag på Alab! Vi fick ju förlängt fram till semestern, men jag har tagit tjänstledigt fram tills dess. Snart väntar nya spännande saker... Mer om det kommer.

Vi håller på kvällarna att fixa färdigt stenmuren runt vad som ska bli gräsmatta. Tur man har en gubbe som är hur duktig som helst att köra grävmaskin. Nu fattas bara två stenar, förbereda för belysning och ett nytt hörn på rabatten. Sen ska vi göra gräsmatta! Hoppas den hinner bli grön i sommar. Less på en brun "jordmatta".

Nä nu ska jag försöka väcka familjen och se om vi kan få lite frukost innan dagen kör igång på allvar...

Ciao!
2010-05-11 @ 08:03:15 Permalink Ditt o datt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Ingen förklaring men...

Ja min jobbiga uppgift har jag kvar framför mig, troligtvis blir det på måndag. Phu...

Igår tog jag ledigt och drog iväg på en snabbt planerad tripp till huvudstaden, eller ja nästan iaf. Vi åkte kl 5 och var tillbaka 21.30. Det blev lunch i Sthlm och lite shopping i S-vall. Tokigt va?
Dryg resa men nödvändig. Varför? undrar många... men jag kan inte förklara nu.
Tids nog så kommer förklaringen.

Vi hade en mindre spännande upplevelse på vägen hem. Vi körde bakom en misstänkt rattfull förare. Kontaktade polisen som var på väg, men sen fick de annat att göra. Tyvärr! Tragiskt att det ska vara så. Det var iaf obehagligt. Där det var 1-fil vinglade han nästan mot räcket ibland, och där det var 2-fil låg han på mittlinjen.
Hoppas han inte skadade någon annan och att de håller ögonen efter honom ändå i fortsättningen.

Idag har det varit, och är, helt underbart väder. Ska ut o jobba igen efter kaffet.
Lille Phratello har varit ute nästan 5 timmar i solen, skönt! Hoppas det fortsätter så...

Hade storfrämmande i morse av systerdottern med en del av sin familj. Roligt!
De hade med sig en 16 v schäfervalp!!! Borde vara förbjudet!! Vill ha!! Saknar schäfer...

Nä nu bäst att gå ut o njuta av solen igen. Ska hänga ut lite tvätt på tork. Sängkläder som kommer att lukta underbart sen.
Ikväll blir det grillning. Kan det bli bättre??

Ciao!

 
 
2010-05-08 @ 15:56:54 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


oj oj oj...

Ja jädrar i min lilla låda... nu händer det grejjor... Kanske..!?!
Idag känns det som om jag hamnat mitt i en tornado, orkan eller nåt liknande. Men ingen är gladare än jag att hjulen snurrar , ja en till då kanske... ;)
Kan inte berätta ännu men ni kommer att få veta så småningom... Kanske..!?!

Nu ska jag sluta skriva i gåtor och göra kväll.
Jag har en JOBBIG uppgift framför mig i morgon... (lite ont i magen)

Hörs!
Ciao!
2010-05-05 @ 22:07:11 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Långa dagar... som går fort!

Ja inte behöver man gå sysslolös inte! Fullt ös från kl 4.45 tills ca 22 då jag styper i säng. Det känns att man lever. MEN... jag klagar ändå inte, detta är det liv jag valt och som jag vill ha.
Ikväll måste jag dock hålla mig vaken ett tag till, tills M kommer hem från jobbet. Då har vi nog en kalv till att ta rätt på. Nr 9 är det som väntas, sen bara 3 st kvar!!

Fölis... äh jag menar ju Phratello, är det full fart på. Tyvärr har det ju varit så kallt så jag törs inte ha dem ute hela dagarna, det blir bara en stund på kvällen. Hoppas på värme o solsken nu så de kan vara ute mer!! Ska på nåt vis också hinna fixa iordning uteboxarna så de kan vila där.

E börjar bli grymt duktig på att trava själv nu, vill inte göra nåt annat. Jo föresten... nu börjar hon prata om att hon vill galoppera.... Hmm... har sagt att innan hon får göra det så måste hon kunna rida slalom i trav. Hon har inte riktigt koll på styrningen så jag räknar med att innan hon fått det så är hon mogen att galoppera.
Jag har sagt det förr...men kan inte sägas tillräckligt ofta: Vi har världens bästa o snällaste shettis!!!

Igår longerade jag Pazzi som varit åsidosatt länge. Hon hade en hel del spring i benen att busa bort. Men en gång stegrade hon så att hon höll på att slå runt, efter det blev hon lite spak och travade lugnt i båda varv. Nu ska hon få en period med hårdträning. Ska vara mer tömkörd och sadelvan innan betet har jag tänkt!

Nä nu ska jag slumra lite i soffan tills M kommer hem.

Ciao!!

2010-05-04 @ 21:57:22 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Phratello

Japp! Så ska han heta, nu har jag bestämt mig.
Han är en riktig liten goding!Nu har jag däremot ändrat mig o kommer troligtvis att betäcka i år igen. Tar beslut snart men det är ju ca 4 v kvar till brunst. Får se...

I morrn debuterar L o Curre på tävlingsbanan. Jag kommer att vara Vännäs mest nervösa hästskötare!!!
Bäst jag hoppas i säng så jag är pigg!

Ciao!
2010-05-01 @ 22:28:12 Permalink Ditt o datt Kommentarer (4) Trackbacks ()


RSS 0.91