Skit också...

Den har dagen har varit rätt så hyfsad för att vara en tisdag. Så ska man behöva förstöra den med att betala räkningar. Som vanligt håller man tummarna och hoppas det går vägen. Det var på håret denna månad... Mycket utgifter på bilen!! Grr..
Visst... man blir inte lyckligare av pengar, men man skulle vara lite gladare om man slapp dessa problem.

Det gick inte att vaccinera hunden mot rävskabb som jag trodde. Då är det bara att hoppas att hon inte blir sjuk. Vi ska försöka ta bort den där rackaren, det är inte trevligt att den är så närgången.
Magda: Jo Wilma önskar nog gärna honom som pojkvän... hon löper nu!!

Nästa helg åker Pia till stuteriet. Då kan jag ta hem mina andra hit på lösdrift. Skönt att inte behöva åka mellan. Sen kommer nog Curre att åka iväg och en annan häst bo här ett tag, typ över sommaren. Vi gör ett litet hästbyte... Min friska häst får bli riden och den skadade hästen får gå som sällskap till Tule.
2008-04-29 @ 21:43:35 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Härligt med vår!

Visst är det underbart nu... Solen skiner och all snö försvinner sakta. Men... det finns små nackdelar med våren när man är djurägare (läs: hundägare). Eftersom vi inte har nån riktig tomt ännu, utan bor uppe på en lerhög i väntan på att tjälen ska försvinna så vi kan återställa ytorna runt huset, så är det rätt så smetigt runt omkring. Då ska man helst inte ha hund o katt. Hittade detta avtryck på golvet idag. Syns rätt så tydligt att Wilma har legat där rätt så lerig.Hon har skaffat sig en ny "kompis" till vår försäran. Vi har en närgången räv som hon tidigare har jagat vid några tillfällen. Men nu visar det sig att han inte alls är rädd för henne. Bilden nedan är från första gången vi såg dem tillsammans (observera att räven ligger ner). Senare har de varit bara nån meter ifrån varann. Ska ringa på Djursjukhuset i morrn, har för mig att man kan vaccinera mot rävskabb. För säkerhetsskull.En stor fördel med våren är att magen växer.... fort nu...2008-04-28 @ 21:38:46 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Nu har jag bestämt mig! ..igen...

Japp! Nu är det klart (hoppas jag). Jag ska bara ringa till hingsthållaren på måndag och hoppas det inte ska bli nåt krångel med denna hingst. Har våndats hela helgen och vänt ut och in på hingstkalendern. Har haft fem olika alternativ, men till sist så blev det: Rubinrot. Så nästa är blir det (förhoppningsvis) ett skimmelföl.

rubinrot

Läs mer, och se video på honom
HÄR


2008-04-27 @ 10:46:48 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fantasibrist...

Nu är det mycket att fundera på...
Har inte bestämt nån ny hingst ännu....
Måste ha lite namnförslag till kommande fölis... Nåt förslag nån?

2008-04-26 @ 12:34:55 Permalink Ditt o datt Kommentarer (6) Trackbacks ()


Nu måste jag ändra mig... tror jag...

Hade ju bestämt att betäcka i år med Bocelli men... Hans sperma skickas antingen med tåg (hade 88% dräktighet ifjol) eller när man bor som vi gör (utan järnväg) med flyg. Problemet är att flygskick kostar 800 kr per gång, dvs det kan bli 3-4 gånger per brunst! Det drar iväg fort... Motsvarande kostnad ifjol med Don Primero var 350 kr/skick.
Det är ju inga problem om man har ett sto som tar sig på en gång, men jag vet ju av erfarenhet att det kan ta lång tid att få dräktigt!
Så nu håller jag på att tänka om... det är jobbigt när man liksom tänkt klart och måste börja om. Men jag har ju lite tid på mig än... Vi får se vem det blir...

2008-04-22 @ 17:50:50 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Grattis Pienza

Igår fyllde Pienza hela 18 år! Hon måste vara världens snällaste häst. Man kan hantera henne med två sytrådar i alla lägen, så lugn och snäll. Men även hon kan gå igång.... Lämnar tydligen väldigt känsliga avkommor.
Appropå avkommor... Nästa års kavaljer blir... Bocelli. Klart till 95%, handlar bara om små detaljer nu.
         

insåg i fredags att jag har präglat mitt barn rätt så mkt. Vi var på Leklust och hon skulle få välja en såndär liten leksakshäst. Hon fick välja helt själv (jag t.o.m försökte få henne att ta en annan) men det blev en dressyrhäst!!!2008-04-20 @ 11:30:15 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hingst bestämd..?!?

Det har varit svårt men NU har jag bestämt mig för vilken hingst det blir för Pienza... tror jag...
Är till 80% säker iaf... Nu ska jag sova på saken och kontakta hingsthållaren i morrn.
När jag säkert vet och hingsten är bokad kommer jag att berätta...

Önskar att jag hade råd med en Don Primero till... men det är ett stort hål i hästkontot efter att ha kämpat i två år med att få henne dräktig. Hoppas det går lättare den här gången.

2008-04-16 @ 22:20:18 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Uppdaterat och GRATTIS!

Har lagt ut lite nya och roliga bilder på hemsidan.
Kolla in Pienzas sida och avkommor.


Igår fick kompis C & R en liten bebistjej!
girl
Stort GRATTIS till hela familjen:
image119

2008-04-15 @ 22:11:36 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Härlig helg

Så var denna helg fort över... Tänk att det går så fort när man har skoj...
Jag och kompis S drog iväg söderut efter jobbet i fredags. Stannade i Sundsvall och shoppade loss i Birsta köpcentrum. Vilket härligt ställe... Gick en massa pengar där! När de stängde kl 20 så drog vi vidare ner mot Hudik och Näsviken. Vi bodde väldigt flott.... Kompis H har ju en väldigt trevlig pojkvän A, (kan man kallas så även när man är dryga 40???) och han råkar äga och bo på en herrgård! Efter att vi installerat oss fick vi en spännande rundtur i detta fantastiska hus. Är nog mest avis på vinkällaren... Suck...
Det blev en del vin och en massa surr på kvällen. Vet inte vilken tid vi somnade men jag var rätt så trött eftersom jag varit uppe sen kl 4.30.
Lördagen ägnades åt lite mer shopping inne i Hudik. Fyndade ett par stövlar för endast 200 kr!! Nice!!
A lagade en underbart god middag och sen var det lite fix o trix med hår och make innan utgång. S monterade lite löshår och gjorde mig jättefin. Härligt att bli ompysslad. Jag blev rätt olik mig... Kul!
Vi var sedan på August - Folkan i Hudik. Generöse gentlemannen A bjöd på båda taxiresorna och även inträdet. Vi hade jätteskoj och dansade en massa. Styrdans nere till Bonus orkester och disco uppe till DJ och senare det fantastiska bandet
Ständut Blakk. Ta chansen att se dem om du kan.
Åkte hem kl 03 så man var rätt så seg på söndag morgon... Men resan hem gick bra den med. Stannade igen i Birsta och gick runt på IKEA den här dan.

Som sagt en rolig helg, men rätt jobbig... lite sömn...
Trots allt skönt att vara hemma igen!2008-04-14 @ 21:05:39 Permalink Ditt o datt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Sen har det gått bättre...

Veckan började ju som en mardröm, men nu verkar allt ordna sig...
Bilen är klar och ska hämtas i morrn. Så det blev bara ett dygn med hyrbil.
Jag har tvättat en massa och börjar packa i morrn. Efter jobbet på fredag så åker jag o kompis S till kompis H i Hudik. Det ska bli hur kul som helst. Gubben muttrar lite över att vara hästvakt men gör det utan tvång... Han åker ju bort i slutet av maj så det är bara rättvist.
Om jag inte hinner blogga nåt mer innan vi åker så önskar jag alla en trevlig helg!

smiley

2008-04-09 @ 21:39:39 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bling bling

Till alla som tycker att hästlivet är glitter och glamour... här kommer nåt som passar er...

Verkar passande i leriga hagar och ridbanor va..???
och vem har inte drömt om ett rosa paljett-täcke...???

Tänk att det går att köpa sånt här...??
Det finns mycket mer...

2008-04-07 @ 21:39:04 Permalink Ditt o datt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Bilhaveri

Det är ju helt fantastiskt vilka fina vägar vi har att köra på.... NOT!!!
Särskilt här ute i skogarna har vi fina grusvägar som den här årstiden förändras från dag till dag med diverse knölar och gropar i vägen. De kallas tjälskott!! Ett sådant dök upp väldigt plötsligt i morse på väg till jobbet. Tvärnitade men fick ändå mark-känning. Kom mig till jobbet, men vid morgonfikat fick jag rådet av en arbetskamrat att inte starta min bil, det var en stor svart pöl under... Oljetråget (troligtvis) trasigt! Så min "Ådi" har fått åka bärgningsbil till verkstad idag. Har lyckats pussla och lånat ihop bil tills på onsdag då jag får hämta hyrbil. Sen hoppas jag att min bil blir klar så fort som möjligt... Men det kan bli hyrbil till Hudik i helgen...

Har köpt en ny digitalkamera nu, vår gamla har ju dött...
Knäppte lite nya bättre bilder på min "guldklimp" (magen)!

2008-04-07 @ 18:10:56 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ansning

Ja nu har det knappt gått att komma in här på bloggen ett tag, men nu hoppas vi på att det är ok igen.

Har gett mina hästar lite kärlek de senaste kvällarna. Ansade bort MASSOR med man. Både Pia och Curre (!!!) hade vackra(?) långa travar-manar!! Men nu är de mera halvblodslika igen!
Dessutom har jag verkat Pias hovar så att hon ser hyfsad ut ett tag framöver. Magen börjar vara stor och tjock nu, och bebisen sparkar en massa. Knäppte lite bilder på magen, med mobilkameran därav dålig kvalitet. Hoppas det går att urskilja den iaf. (Allt hår på golvet är f.d. manar och massor av päls)

Annars så lyser solen underbart på dagarna. Kroppen fylls med energi och man orkar mycket mer. Snön försvinner fantastiskt fort! Nu är det slutåkt skoter för denna vinter... nu längtar vi efter SOMMAR!!

Ciao!
2008-04-02 @ 21:25:08 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 0.91