Roligt tidsfördriv

Ja det här är jätteroligt. Man fastnar gärna framför skärmen längre än man borde...

http://www.isketch.net/
2007-09-25 @ 21:20:20 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Slutet av v.38

Torsdag:
Var ledig från jobbet och åkte med mina båda hästkillar till ATG-kliniken på Solänget. Curre var så himla på tårna att vi var tvungna att ge honom lite lugnande för att kunna böja honom. Han sprang bara o skrek efter Tule hela tiden. Han var halt i båda framkotorna och lite i knä hb. Är nu behandlad i dessa och fick även antiinflammatoriskt i ryggmuskulaturen på höger sida som han var öm i. Återbesök den 4 oktober.
Tule har ju bekymmer med tänderna efter en spark i vintras. Han fick dra två mjölktänder och några fragment. Nu får vi se om de permanenta växer ner som de ska. Annars Kan det komma att behövas dra nån i framtiden. Men vi hoppas på att allt går bra.

Fredag:
Först jobb och sen en välbehövlig stund med massage hos Maria. Det fanns några riktigt "fina" knutor mellan skulderbladen.

Lördag:
En heldag i Umeå med shopping. Den här shoppingrundan gick på Byggmax, K-Rauta och Jula. Lite smått o gått som behövdes till nya huset. Efter middagen hemma så åkte vi  o städade lite ihuset. Har ju en hel del städning att göra innan vi kan flytta in. Så vi har börjat putsa lite fönster och torka golv, fast det behöver vi nog göra om ett par gången innan det är rent.

Söndag:
Åkte o kollade lite på träningen på ÖOR idag. Skulle ju ha varit med själv men... Skjutsade Berit till flyget efteråt. Hem för lunch. Sen putsa lite mer fönster i nya huset, det är ju några.... Middag o sen iväg att träna mina två elever. Roligt!! Har tagit in hästarna o nattat Elin o nu sitter jag här. Lite tid vid datorn innan det blir kväll.
2007-09-23 @ 20:49:05 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Igår... i morrn...

Igår var det precis ett år sedan det brann, tänk vad tiden går...



I morgon är jag ledig, då bär det av till ATG-kliniken med Curre o Tule.



2007-09-19 @ 15:40:03 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stora tjejen

Efter en jobbig natt med väldigt lite sömn, så har vi trots allt haft en ganska bra dag.
Var hemma från jobbet, VAB, så jag har fått mkt Elin-tid idag.
Framåt kvällen så fick hon sig en ridtur på sin Tule, hon har tjatat i flera dar. Hade pappa M till hands så att hon skulle få trava lite. Men lilltjejen har blivit stor och är så duktig, idag travade hon själv för första gången, utan att nån höll i henne. Vilken talang va..? Ytterligare en liten tår brände till i ögat och jag konstaterade åter igen vad tiden går fort!
2007-09-17 @ 20:10:41 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Trött...

Veckan har varit fortsatt jobbig vid läggning av Elin. Hon är väl inne i nån jobbig period nu... I torsdags fick jag lägga mig bredvid på våran säng för att hon skulle vara lugn. Det slutade med att jag somnade först! Morgan var hemma från jobbet kl 22.40 och ropade och frågade om hästarna inte skulle få gå in.... Hmm... Yr i bollen vimsade jag ut o tog in dem. Som tur var hade jag gjort iordning allt, så det var bara att ställa in dem.
Fredag kväll somnade jag kl 21 och sov till 7.30, SÅ länge var det minst två år sen jag fick sova i ett sträck!! Skönt!
Men fortfarande jättetrött. Nåt fel..??
Idag har vi hälsat på min syster som flyttat tillbaka till Husum. Vi var sen till mamma o hälsade på henne. Nu har jag just gått bet på att få lilla fröken att sova middag... *suck*
I em ska jag hämta hö åt hästarna. Jobbigt...
2007-09-16 @ 13:14:33 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Veterinär o sömn...

Så har båda hundarna varit hos veterinären. Det blev oväntat billigt... "bara" ca 1100 kr för båda inklusive medicin.
Wilma fick örondroppar mot sitt inflammerade öra och Nila fick tabletter. Hon hade inte alls, som vi trodde, satt något i halsen utan hon hade infekterade tonsiller. Tydligen väldigt vanligt bland hundar. Nu är båda under medicinering i 14 dagar.

Elin har varit alldeles hopplös att somna de senaste två kvällarna. Det har slutat med att jag gått o lagt mig också (skönt med tanke på min förkylning) och somnat före henne. Så jag har nattat runt kl 21 i två kvällar.
Kanske var det därför jag hade sån energi efter jobbet idag. Flängde runt i två timmar och ...vips... så hade jag dammsugit och torkat golv i HELA huset. Är riktigt nöjd med mig själv idag!
Kommer nog att göra kväll tidigt idag också, förkylningen finns kvar fast något mindre jobbig.

Nu ska jag bara ut o natta hästarna också...
2007-09-12 @ 20:49:10 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Life sucks right now

Ja just nu så känns det som om ingenting går min väg...

Igår red jag bara en klass o strök mig sen. Curre kändes inte alls bra. Böjde igenom honom själv här hemma igår kväll och... jodå, halt på ett ben. Kliniken nästa torsdag! Så missar man Berit-träningen också... Snyft...
Även Tule ska med till kliniken för att kolla upp hans söndersparkade tänder, det ser inte skoj ut. Blir skitbilligt med två hästar till doktorn... *NOT!!*

Blev attackerad av en förkylning igår kväll också. Hade feber och ont i halsen hela natten och även idag. Hjärnan funkade väl si och så på jobbet... Tur att jag bara jobbar 75%
Ska verkligen inte göra nånting alls ikväll, bara slappa...
I morrn ska jag med båda hundarna till veterinären. Wilma - öronbekymmer och Nila - halsbekymmer. Jättebilligt det också... Hmmm...

Nä nu ska jag göra lite mat innan jag hämtar Elin, som förhoppningsvis fortfarande är frisk.

2007-09-10 @ 15:39:26 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Första dagen i Umeå

Så har vi tävlat idag... Red LA:5 på drygt 57% och var strax utanför placering.
Han kändes varken bra eller dålig.. Lite seg men gjorde det han skulle. Hann inte rida fram riktigt så mkt som jag ville. Hoppas det känns bättre i morrn.
Har följt med E och kompis till stallet och fått träffa Dusty igen. Han såg pigg o fräsch ut. Nu har vi en skön o slapp kväll i soffan innan det blir natta.

Kram till alla från Umeå
2007-09-08 @ 21:56:49 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Håll tummarna!

Så var Elin nattad och jag ska snart gå ut i stallet.
Ska fixa allt inför morgondagen, men först har jag ett lass spån att lossa... Hmmm... Fast gubben kommer hem o ska hjälpa mig med det.
Ska bli skoj att åka bort o tävla en hel helg igen, det var väldigt länge sen... En liten minisemester då man får vara barnledig! Curre kändes något bättre igår sen han hade fått nya fötter. Provar att rida LA:5 i morrn och om det inte skulle kännas bra, ja då åker vi hem. Det ska bli jätteroligt att hinna träffa E ordentligt och även träffa gamla Dusty.
Håll nu alla tummar ni kan för oss!!

Kram
2007-09-07 @ 19:43:48 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fy faaan vilken dag... en mardröm...

Ursäkta svordomen, men det här har varit en av de absolut hemskaste dagarna i mitt liv!
Efter en urusel natt med mycket litet sömn så åkte jag o jobbade. På vägen dit fick jag tvärnita för en stor älgko som passerade över vägen. So far so good...

När jag var på väg hemåt så blev det värre... I slutet av en lång raka fick jag syn på en hund ca 100 m framför bilen. Jag saktade naturligtvis in för att passera hunden långsamt, den satt still i diket. När jag var ca 10 m från den så rusade den rakt in framför bilen. Jag fick tvärnita och hoppades in i det längsta att hunden klarat sig. Tyvärr var det inte så... När bilen stannat så hörde jag världens ylande underifrån bilen. Just då ville jag bara sitta kvar i bilen och önska mig långt bort därifrån. Insåg att jag var tvungen att kolla hur det stod till med stackaren och undrade samtidigt om jag hade nåt att slå ihjäl den med. Fast jag visste att nåt sånt skulle jag aldrig klara av...
Jag klev ut och fick se förödelsen... Hunden hade blivit överkörd och släpats med flera meter. Den var väldigt skadad i ett bakben och blödde ordentligt. Den morrade åt mig och hasade sig ner i diket, hela tiden ylandes... I panik så ringde jag till jobbet o undrade om där fanns nån som skulle kunna komma och skjuta hunden. Tre arbetskamrater kom och hjälpte mig, jag var rejält chockad tror jag. Efter en massa ringande så hade vi fått tag på ägaren till den lilla beagle-tiken. Han var ute o jagade i trakterna. Polisen behövde aldrig komma och när jag gråtandes beklagade mig för hundägaren så sa han att huvudsaken var att bilen var hel!! Jag brydde mig ju bara om hunden! Hur som helst så lastades hunden in i hans bil för en resa till djursjukhuset. Men jag är rädd för att det gick riktigt illa för stackaren, det var ingen vacker syn...

Så det säger jag till er alla, hoppas verkligen att ni aldrig behöver råka ut för nåt sånt här!! En mardröm....
2007-09-05 @ 18:45:53 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nu kan det bara bli bättre

Vilken katastrof det var igår kväll...
Curre har inte gått så dåligt på länge. Typiskt när det är tävling till helgen. Ska ta ett pass med honom ikväll också, hoppas det känns bättre. Försöker skylla på att han har väldigt långa fötter. På torsdag kommer (en ny...) hovis. Hoppas att hon får till honom.

Men hur det än går så är han bäst!!
Igår natt vaknade jag av att jag grät.
Jag drömde att jag hade bestämt mig för att slakta honom.
Fyy..vad hemskt!!


image90
2007-09-04 @ 15:08:47 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


En vecka senare...

Oj vad den här veckan har gått undan. Upptäcker nu att det var en hel vecka sen jag skrev nåt här. Skäms på mig...

Så vad har då hänt senaste veckan...? Jo jag har fortsatt att jobba halvtid pga foten. Tränat en del med Curre förståss men det känns inget vidare inför tävlingen i Umeå kommande helg. Längtar efter träning för Berit nu.... Men vi kämpar väl på o gör så gott det går. Ska iaf bli roligt att åka bort en helg o tävla. Bokat sovplats hos E.

Huset börjar sakta men säkert ta form. Nu läggs det in golv och tapetseras. Längtar efter att få flytta in nu... Här hemma har vi äntligen fått klart i vårt vattenskadade badrum. Härligt att kunna duscha uppe igen.

Igår var jag o Elin o hälsade på mamma. Det var alldeles för längesen sist egentligen... Men för henne kvittar det hur ofta jag är där, det är väl mest för mitt eget samvete. Tyvärr...

Idag var jag o Elin o kollade på tävlingar hos GHRF. Det var faktiskt roligt att vara där helt som publik o kolla på alla som kämpade. Såg en del nya trevliga ekipage, skoj! Medan vi kollade på en (otroligt söt) shettis som tävlade så sa Elin: "-Mamma, jag också tävla!" Jag svarade att:"-Du är för liten än, men när du blir större kanske..!" Då sa hon bestämt:"-Ja, när jag blir stor ska jag tävla på Tule!" Jag som hästtokig mamma kan ju bara hoppas att det blir så. Idag har hon iaf ridit alldeles själv på Tule för första gången. Trots att han busade lite så satt hon kvar. Fast hon fick inte trava nåt när vi inte hade nån hjälp. Däremot fick hon sitta på en D-ponny tidigare i veckan, hans trav var inte lika studsig o då satt hon nästan helt själv. Vilken unge... (stolt mamma..)

Utan förvarning så brakade det loss ett väldans åskväder på em. Det har åskat länge och regnat mycket.... Fyy...

Nä nu har jag lite att pyssla med innan jag ska göra kväll tidigt. Trött...

Ciao!
2007-09-02 @ 20:13:41 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 0.91