Regn!!

Kl 5 i morse hade det kommit 5 mm regn här, och kl 11 hade det kommit 40 mm!!! Snacka om skyfall. Såg att det visst kommit ännu mer på andra ställen och ställt till med mycket problem. Det konstiga är att bara på andra sidan sjön, vid stallet, hade det bara kommit 27 mm. Lokalt alltså...

Tjaa, annars knatar vi på här hemma Elin och jag. Har bakat chokladbollar idag. Det gäller att sysselsätta den lilla damen. Passande då vi i kväll fick besök av Cia, Jonathan och Natalie. OJ vad de växer... Det var skamligt länge sen vi sågs sist, men vi har ju haft fullt upp på var sitt håll.

Hästarna blev överlyckliga när de ikväll fick smaka på den första balen av årets hö. Kändes som om dom gav toppbetyg! Gott luktade det iaf. Lille stackars Tule-mannen fick iaf byta hage till en något grönare. Fast han saknar sina kompisar... Ska nog ringa veterinären nästa vecka o kolla när de tycker det passar att bli valack. Snart hoppas vi alla!

Nä nu är det nån som ropar efter en klunk till välling... Bäst jag fixar det...

Bye!

2008-08-28 @ 21:09:43 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jaha... Blä...

Pratade med sköterskan på vårdcentralen idag. Hon tyckte att jag skulle ta allvarligt på det här att mina fötter domnar av emellanåt. Det har de ju visserligen gjort i några månader men... framförallt när jag står stillastående mkt, vilket jag ju gör på jobbet. Så nu blir det som så, att jag är hemma resten av veckan också, även om det är trist, och så ska jag träffa läkaren på måndag så får vi se vad han säger då. Det tyder ju på ett ev. diskbråck... Blä..

Ute vräker regnet ner för tillfället... Ännu mer blä... Fast mina pållar (utom Tule) har fått komma till hagen med ligghall nu så de kan slippa regnet om de vill. Kommer troligtvis att stalla in dem under veckan. Måste börja fodra med hö och mera kraftfoder till tjejerna. Så nu börjar pendlandet till stallet igen då...

Nä nu ska man väl pallra sig i säng snart. Fast man är ju inte särskilt trött efter 3 dar hemma utan att ha gjort ett dyft. Men ett litet piller för att lindra smärtan i ryggen så somnar jag nog även ikväll.

Ny dag i morrn... Natti natt!
2008-08-27 @ 23:22:25 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Backpain... sucks...

Tredje dagen nu som jag är hemma från jobbet pga ryggen. Har ont och är uttråkad... Kan ju inte göra så mkt, bara sitta korta stunder, ligga eller promenera. Promenaderna gör gott för ryggen fast de gör jätteont. Tur är väl att Elin vill vara hemma när mamma är det, då har man ju lite sällskap iaf. Ska ringa farbror doktorn senare idag och höra vad han säger... måste ha lite smärtstillande om inte annat.

Tror det börjar dra ihop sig till att börja fodra hästarna ute, inte mycket till gräs kvar nu...
Brr... snart är det nog vinter också...

(inte så optimistisk just idag...)
2008-08-27 @ 08:34:01 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hemsidan uppdaterad

Med en massa bilder och ny layout.
Se mer info om Pazienza också.

www.jakobsskatan.se
2008-08-25 @ 13:34:43 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Film

Äntligen kommer fimen från fölvisningen! Se den HÄR!

Tyvärr blev min rygg bara sämre under natten så jag är hemma från jobbet idag...
  2008-08-25 @ 09:43:46 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fölmönstringen gick bra!

Så var det gjort! Det gick jättebra, mina tjejer skötte sig exemplariskt! Inte bara de fyrbenta utan även mina medhjälpare. En i bild nedan och den andra bakom kameran.
Vi gick till final och fick där dessa siffror:
8-7-7-9-7-7 = 45 Poäng
Övriga kommentarer kommer att läggas ut på hemsidan när den är uppdaterad och klar. Håller även på att lägga ut en film ifrån visningen. Tills vidare får ni hålla till godo men en liten bild.Tog en kort promenad ikväll för att lindra mina ryggsmärtor, kom hem med MASSOR med kantareller och Karl-Johansvamp!! MMmmm.... Måste försöka ta mig ut i skogen och leta mer!


2008-08-24 @ 22:49:24 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Genrepet avklarat!

Det här har varit en konstig vecka... Jobbade ju bara ½-dag i måndags och var helledig i tisdags. Så jag har inte riktigt fattat att det redan är fredag i morrn. Fast det är ju bra!!

Idag har vi genrepat med Pienza och Pazienza. De sköter sig snyggt och jag hoppas de gör det på lördag med. I morrn kväll blir det lite putsning, borstning och ansning av Pias man. Men jag kommer inte att knoppa dem förrän på plats i Sundsvall. Vi har gott om tid. Tänker komma iväg redan runt 7-tiden men kommer inte att starta förrän på em. Vill som sagt ha god tid på oss. Kanske blir det ett besök på Hööks också. Måste kolla om jag kan få byta gjorden jag köpte till Tules nya sadel. På tok för kort!
Han har haft en större ryttare på ryggen för första gången idag. Hennes ben nådde till hans knän, men hon är liten o lätt. Han brydde sig inte särskilt mycket. Nu ska jag bara tömköra honom lite mer så det blir nån riktig styrning på honom.
Men han är en liten läcker bit... Mmm...

Nä nu ska jag snart hoppa i säng o försöka sova.

Nattinatt!

2008-08-21 @ 21:18:24 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Som väntat...

Uppe före tuppen, ut i spöregnet försöka få in en bångstyrig fölunge i transporten... Jobbigt! Men det fixade sig till sist. Men tyvärr var hon inte dräktig... Fast å andra sidan hade jag inte väntat mig det heller. Ingen större katastrof, hon får gå tom i vinter så börjar vi tidigt nästa år.
Nu har jag ju fått vad jag vill ha... En riktig goding...
2008-08-18 @ 21:14:16 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Så var man lite äldre då...

Hmmm... planerna var ju att fylla 24 idag men...
Såg att min syster-dotters-dotter visst fyllde 7 år idag... och jag är tydligen exakt hela 30 år äldre än henne... Vet inte hur folk räknar men... fel tror jag att det är... JAG får inte den ekvationen att gå ihop... Hmmm...

Fast jag känner mig iofs som 80+ idag, eller har gjort hela helgen faktiskt. Har fruktansvärt ont i ryggen. Har tagit starka piller för att kunna sova. Vilket rus jag fick av dem... och vad bakis jag var dagen efter. Men smärtan försvann så jag kunde sova åtminstonde, så det var det värt. Har läkarundersökning på jobbet på onsdag så då får man väl se vilken dom man får... Kanske man kan bli utdömd... eller..??

I morgon bitti lastar vi tjejerna i transporten och åker o kollar om Pia kan vara dräktig igen. Hoppas det...
Sen skynda till jobbet...

Kanske ska skynda i säng nu också då...

G'natt!

2008-08-17 @ 22:19:31 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


OS dressyr

Har faktiskt sett all dressyr ifrån OS hittills. Har spelat in långa 6-timmarspass med sport och sen letat fram dressyren...
Har just sett Grand Prix Special och har fått en "ny" idol. Isabell Werth på Satchmo. Hon missade totalt en piaff, hästen stegrade och backade, fick 0:or och 1:or av domarna. Trots denna miss så vinner hon på 75,2%!!!
Hon har inte den vackraste eller mest spektakulära hästen, men den rör sig fantastiskt och är sååå himla lydig.
Något att ta efter....
 
 
2008-08-16 @ 22:46:45 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hästkatalogen

Alla ni med häst...
Gå in på den här fina sidan och lägg till er häst om den inte redan finns med. Jätterolig sida!
http://www.hastkatalogen.se
2008-08-15 @ 21:41:20 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Dator-inkörningsproblem

Tänk vad mycket man kan sakna i en dator... Längtar tills jag får tillbaka iaf innehållet från den gamla hårddisken...
Men nu har jag fått in lite bilder i den nya burken också. Tyvärr verkar det som om åskan tog skrivaren också...  

 


Så har man bara 5 timmar kvar av arbetsveckan. I love fredagar då vi slutar 11.30! Lång helg...
Hovis kommer i morrn för att sko Curre och snygga till Pienzas fötter till fölvisningen nästa lördag. Linda som ska hjälpa mig har varit hit ikväll så vi har övat lite. Svårt med en busig fölunge... Ska träna nån gång till nästa vecka.
På måndag morgon ska vi åka ner och kolla om Pienza är dräktig! Kom igen nu och hjälp mig... HÅLL TUMMARNA!! Annars blir det ett tomt år....
Bjuder på några färska bilder på Pazienza ("Pazzi") Snacka om att hon byter färg...080813


0808132008-08-14 @ 21:37:44 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Dagen efter...

..kräftskivan. Vi var 10 personer som hade trevligt och åt jättegod mat. Jag och Ma hade gjort en massa nya spännande rätter till bordet förutom kräftorna och räkorna. Lite nervöst att prova nåt nytt, men gott var det... Lite nubbe med tillhörande visor också förstås! Toppenkväll!

I fredags lämnade vi in datorn på reparation. Det är minst två veckors väntetid på att se OM den går att fixa. Hmmm...
Så vi for iväg o köpte en ny burk, hastigt o lustigt. Dator måste men ju ha o den bärbara bara strulade. Så nu känns allt bra igen, förutom att jag saknar en massa program, bilder o sånt.

Men till alla vänner.... Vill ni vara snälla att skicka ett mail till telia-adressen. Jag har ju inte heller längre allas mail.. :(

2008-08-10 @ 14:59:00 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Trött

Bara fem arbetstimmar kvar nu på denna första vecka... Fast den har gått relativt fort ändå.
Min underbara fölunge är det gosigaste som finns. Bara älskar att stå med huvudet på axeln och gosa. Mmmm...
Har tagit ett beslut angående hästarnas vintertillvaro. Mina planer föll ju lite när Tule visade sig vara lite för het på gröten. Hade tänkt ha alla tillsammans på lösdrift men... Nu kommer alla att få flytta tillbaka till stallet när betet är slut. Enklast så!! Tule kommer btw att bli valack i höst!

Har börjat träna en "nygammal" elev igen. Roligt men man önskar ju få hjälpa till under hela året och inte bara 14 dagar innan tävling...

Kräftskiva här på lördag! Det visade sig vara helt fel helg att fixa det... Alla upptagna med annat. Av ca 20 inbjudna så kommer vi att bli 6 st + barn. Fast nog lär vi ha roligt!!

Nä nu vill Elin gå o sova...

 Bye!


2008-08-07 @ 19:33:01 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Uppkäftig...

Ja nu ska jag våga sticka ut hakan. Visserligen brukar jag inte betygsätta, och jag är ju rätt partisk i frågan men...

Idag har Pazienza visat mig sin trav.... Shit! Jag säger att det är absolut en 8:a, men jag tror att hon får en 9:a på traven om hon travar på visningen som hon gjorde ikväll. Galoppen är inte fy skam heller... Vilken tjej!
Testade att ha på grimma för första gången också, gick jättebra. Hon är en cooling.

Så har man jobbat en dag då... Kl 9.30 när man hade hört alla skandaler, skvaller och vad folk gjort under semestern, ja då kunde man ju ha åkt hem igen... Men nu får man se fram emot den 8 november istället, då åker vi till Egypten.

Nä nu ska vi ta ett avslappnande bubbelbad efter en jobbig dag.

Bye!

2008-08-04 @ 21:30:31 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Krasch...

Ja så var vi då hemma igen. Det har varit jätteroligt och Elin har varit så snäll. Åkte i torsdags kl 6.30 och var framme i Gävle kl 12.35. Inte illa med en transport på släp, inkl kiss- o fikapauser. Hämtade upp Magda och var gick på Furuvik resten av dagen. Elin åkte ALLA barnkarusellerna! Jätteskoj! Sen kollade vi in djuren också fast det var inte så många, lite besviken faktiskt. Fast aporna var roliga.
Vi sov över på ett fullt Scandic.... Det var ju Countryfestival på Furuvik på kvällen så hotellet var fullt av Amerikaner. De hade 1 rum ledigt!!! Det tog vi...

Efter en nice hotellfrukost drog vi till Storvik och kollade hur Prisen och Magda bor. Träffade även hennes mamma som kom hem och bjöd på en god lunch. Sen vidare ner till Falun. Kollade lite snabbt på gruvan där men gick inte ner. Dyrt! Tog en fika o sen vidare för att hämta transporten i utanför Borlänge. Den var så fin som jag hade väntat och jag är jättenöjd med den. Drog sen iväg upp till Näsviken där vi bodde på herrgård!
Åkte hem igår och var rätt så less på bilåkande då. Gjorde lite shopping i Sundsvall men sen hem.

Idag har vi invigt transporten och varit o hämtat hem Pienza och Pazienza. Oj vad hon har vuxit! Sen har hon börjat tappa fölpälsen och hon blir nästan svart... Jippi!!! Går nu med busfarbrorn Curre på bete. Lilla kåtbocken Tule får inte leka med tjejerna. Han får vänta tills han blivit valack i höst.

En tråkig sak...

Medan vi var borta så gick åskan rejält hårt här... Den tog både routern OCH datorn.... Hade glömt att dra ur kontakterna...
Man har ju nästan hela livet i datorn!
Men nu har jag hittat ett gammalt ADSL-moden som fungerar på den bärbara. Tack o lov! Men jag kan f.n. inte kolla min mail. Så maila till hotmailadressen.

Nä nu ska jag ut o kolla till tjejerna. Ska försöka ta lite bilder också...

Bye!

2008-08-03 @ 14:47:02 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 0.91