Underbar helg

Jo denna helg har varit helt fantastisk på alla sätt! Är rätt så trött efter den samt dagens jobb...
Har ikväll äntligen kört över hästarna till stallet. Skönt!! Fast den svåra biten var inte att få in Pazzi i transporten, nä det var att få ut henne!! Saknade urlastningen fram idag.
Men nu är de inne och jag sover gott även när det spöregnar ute.
Berätt ar mer om helgens bravader senare. Nu Hollywoodfruar och sen sängen!

Ciao!

2009-09-28 @ 21:04:57 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Abstinensen stillad

Ja ikväll har jag äntligen fått rida lite. Det var helt underbart! Fast jag gjorde precis det jag inte hade tänkt göra... rida Curre! Var rädd att jag skulle ångra mitt beslut att sälja honom, för så har det kännts sen jag såg honom på träningen för två veckor sedan. Men... nä det känns forfarande helt rätt. Jag väntar så gärna på min nästa stjärna! Fast nog önskar jag att jag fick någon att rida fram tills det är dags för henne, t.ex. en häst på utbildning. Nån??
Mina adepter var iaf jätteduktiga ikväll. Så himla roligt o inspirerande att se deras utveckling.

Men nu är jag vansinnigt trött och ska hoppa i säng. I morrn blir det en tripp till Umeå för behandling igen!

Ciao!

2009-09-23 @ 22:17:40 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Idag känns allt lättare!!!

En vanlig trist o seg måndag... Men framåt em tog den en glad vändning!

Nu är snart allt klart angående vår resa! I februari drar vi iväg 14 dagar till Thailand. Vi har endast flyg dit & hem och ska sen fixa resten på plats. Vem vet vart vi hamnar... Den här resan gör jag & M ensamma, E får vara hos världens bästa faster o farbror!

Dessutom när jag kom hem så hade M jobbat hårt hela dagen med att fixa klart runt infarten och den nya muren.


Förresten...


Jag är som ni kanske redan vet emot den här massvaccineringen mot svininfluensan.
Undrar ni varför?? Läs
här!

Det man (jag) fasar för är att dessa vaccinationer kan få allvarliga långsiktiga konsekvenser. Som t.ex. 60-talets Neurosedyn. Läs gärna den här reflektionen. Eller mer fakta här
2009-09-21 @ 19:39:30 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Luften har gått ur mig...

Ja precis så känns det just nu. Det är mkt som händer...

Var på Ortopedtekniska i torsdags och var inte klokare när jag gick därifrån. Kommer att få ett par likadana inlägg som jag redan har! Hon såg t.o.m. frågande ut när jag undrade om inte remissen gällde hålinlägg. Nåja, jag behöver ju ett extra par och dessa var billigare än i Umeå. Jag ska göra allt de säger, exakt!!
Har haft jätte ont i foten några dagar. Har haft slut tejp, och tejpningen är det som hjälper mig mest just nu. Längtar efter ny behandling i Umeå på torsdag.

Fast i fredags blev jag glad! Var hos frissan och gjorde håret fint till kommande helgs bröllop. Har aldrig varit så nöjd nån gång när jag gått ut från salongen. Det var dyrt men blev fint!

Mina hästar får gå på bete tills efter nästa helg. Lättare att få hästvakt när vi ska vara borta! Har lite återväxt att stänga ut betet på.

Idag har vi satt Tule i vagnen för första gången här hemma. Vi spände inte fast den utan höll bara i den på plats. Men han sköter sig ju alltid exemplariskt den killen, så i morrn spänner vi fast den. Spännande! Han behöver motion!
Jag har sedan några månader tillbaka haft en häst på g för utbildning och varit jättetaggad för det. Tyvärr blev det nu inte så och jag saknar åter igen en häst att rida... Har enorm abstinens!! (När kommer han Magda? ;))
Hann inte åka o träna i L-sjö i helgen heller, hoppas hinna i veckan.

Snart är det bara taket som fattas på uteboxarna. Har fixat lite där ikväll. Så nu finns det 5 stallplatser men bara 3 hästar... Måste vara första gången det är åt det hållet... Annars brukar det fattas platser. Blir en stor brasa på ridbanan nån kväll för att elda skrot. Sen ska det bli staket runt hela. När allt "rat" är borta blir banan ca 25x40m. Helt OK! Har även börjat installera varmvattenberedaren i stallet. Gissa om det ska bli skönt!!
Längtar nu efter att få spendera kvällarna i stallet igen.

Nä, nu är det spikmattan och sängen som gäller för att orka jobba i morrn!

G'natt!

2009-09-20 @ 21:46:06 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Trött och saknar ridningen...

Så enormt trött man kan va... Fast det kan ju till en del bero på att jag har börjat jobba igen. Men att foten ömmar påverkar hela välbefinnandet.
Dessuton har jag efter helgen sån enorm saknad efter ridningen. Så att det gör ont... Ett år kvar tills lillan ska börja ridas in. Vill göra det nu! Måste försöka få mig en ridtur snart, fast inte på Curre tror jag. Kommer att sakna honom ännu mer då efter att ha sett honom i helgen. Det får bli lite nordis istället! :)

Nä nu ska jag kolla på inspelat Idol och sen sova. Som tur är så slutar jag kl 14 i morrn eftersom jag ska på sjukhuset, sen är det ju bara korta fredagen kvar!

Ciao!

2009-09-16 @ 21:01:36 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Nybehandlad... och lugn!

Ja så har man då fått en andra behandling...

Man är väl rätt så ovan, för till skillnad från den "vanliga" läkarvården så kommer man för ett besvär, men blir totalt genomgången och undersökt i hela kroppen. Ska förklara...

Jag berättade att jag inte alls hade haft ont efter förra behandlingen utan struttat runt länge på stan. Aj aj aj... det skulle man visst inte alls ha gjort. Nä man ska ta det lugnt efter behandlingen så kroppen får läka i lugn o ro. Hmm...
  
 
Lovade att jag skulle vara lugnare denna gång!
Så sa han: - Idag vill jag först kolla upp lite annat på dig. Tänkte direkt att jag kanske kunde få hjälp med min ona nacke. Självklart fixade han den! Han knixade o fixade massor i min rygg, ländrygg och höft/bäcken. En del saker gjorde jätteont! Men hjälper det så... Sen gav han min häl stötvågsbehandling igen med högre styrka denna gång. Det är en så skum känsla till en början men sen blir det jätteskönt. Den behandlingen tar bara ett par minuter.
När han var klar sammanfattade han det så här: Problemet till hela grejen med hälsporren tror han kommer från min rygg. Jag är(var) så sned att jag förmodligen har gått och snedbelastat foten under så lång tid, därför har jag fått ont. Han tyckte även att det var jättekonstigt att jag inte fått subventionerat (stavning?) mina hålinlägg som jag nog bör skaffa ändå. Med klar röntgendiagnos borde det vara självklart! Ska kolla upp det, fortsättning följer...

Efter dagens behandling har det gjort betydligt ondare i foten än efter den förra, men det lär ju gå över. Kroppen är också rätt så mörbultad vill jag lova! Men som sagt, bara det blir bra i slutändan så!
Åb igen på torsdag i nästa vecka. Nu på torsdag blir det ortopedtekniska.
Jo jag ska ju jobba också...

Nä nu ska jag inte ryggläge och vila & sova!

Ciao!

2009-09-14 @ 21:42:07 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Trött

Efter en helg med massor av hästar och dressyr så är jag o min hjärna rätt så trötta.
Många intryck och fina hästar. Konstaterat att jag egentligen är en stor idiot!! Har en så otroligt fin häst, men så lånar jag ut honom och troligtvis även säljer honom!!! Curre är bara bäst!! L har en guldklimp att vårda ömt, vilket jag vet att hon gör!

Har dessutom hunnit med idag att: stänga ut till hästarna så att de kan beta ett tag till, tagit hem de 10 tjurarna som har slut bete och därför varit rätt rymningsbenägna... Skönt att ha gjort det!

Nä... Nu orkar jag inte skriva mer idag..

Gonatt!!
2009-09-13 @ 21:35:42 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hemsidan

Nu har jag äntligen uppdaterat hemsidan!!
En del nya bilder...

2009-09-11 @ 10:22:14 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Rapport

Ska väl bara berätta att min fot känns fortfarande helt ok, även om den känns lite öm emellanåt. Fast det kanske inte är så konstigt. Jag har ju gått mkt mer än vanligt de senaste dagarna, i glädjen över att det inte gjort ont. Har ikväll tagit bort tejpen och det känns lite märkligt utan den. Nu lär det väl visa sig om det är den eller behandlingen som gjort mig smärtfri. Nästan längtar till åb på måndag.
Var upp på jobbet idag med sjukintyget, då upptäckte jag att jag bara var sjukskriven t.o.m. i morrn, dvs jag ska jobba på måndag. Som tur är så har jag en sen tid i Umeå så jag hinner iaf jobba fram till 14.
Beffa: Kommer till dig med filmen efter behandlingen som är klar 17.30.

Vårt stockholms-främmande som skulle komma i helgen kommer istället nån gång i oktober. Pga hälsoskäl fick det ställas in denna gång. Men har vi väntat i 25 år så... kan vi vänta nån månad till.
Istället får jag tid att åka o kolla på L och Curre som för första gången ska träna för Berit. Ska bli spännande o roligt. Men gissa om jag kommer att sitta där och önska att det var jag som fick träna...

Det var längesen jag nämde mina hästar här känns det som...
De går fortfarande kvar här hemma på bete, men nu börjar det ta slut. Kommer att försöka stalla upp dem i helgen tror jag. Pia har sagt till mig i flera dar att hon vill det... :) Å jag läntar till att få pyssla med dem i stallet igen. Mina gosingar! Även att börja jobba lillan lite igen... Spännande!

Nä nu ska jag se om min lilla sjöjungfru kan tänka sig att kliva upp ur vattnet...

 
 

Ciao!2009-09-10 @ 19:25:48 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Underbart!!

Mycket att berätta men för trött att skriva egentligen, så jag sammanfattar lite kort...

Tog rätt på kalkonköttet igår. De var lite jobbigt... När köttet var styckat, uppdelat o klart så fick vi, av två hönor och en tupp, nästan 22 kg!! En filé från tuppen vägde 2,2 kg!!! EN filé alltså!! Stor som en hel julskinka!!

Idag har jag då äntligen varit i
Umeå och fått stötvågsbehandling på min fot. Det gjorde först lite ont men blev sen bara skönt-ont. Lite märklig känsla. Han tejpade foten som stöd för hålfoten, det ska sitta i några dagar. Något man tydligen gör för att hjälpa vid hälsporre... Jag har aldrig fått den hjälpen förr, bara smärtstillande!
Vaden var rätt så överansträngd av att jag hela tiden har gått på tå. Så jag fick akupunktur på två ställen i vaden. Den första gick jättebra men den andra kändes jättemycket, som om jag fick "senadrag" i hela vaden. Känner fortfarande av det men det är mkt bättre. Som en rejäl träningsvärk. Han upptäckte även att jag var sned i bäckenet och fixade till det. En liten (stor) makeover!! Ska göra två behandlingar till att börja med för att se om det känns bättre. Den andra blir på måndag!

Gick sen på stan och shoppade massor!! Har fixat kläder till bröllopet nu! Vi fick en så otroligt bra service på affären Rut m.fl. Hon plockade fram och servade oss hela tiden. Så ska det va! En del andra affärer fick också besök. Fick tag på jättefina kläder som jag kommer att trivas i. Nöjd!!

Nu är jag jättetrött... Det har varit en lång, rolig och jobbig dag.
Undrar hur det kommer att kännas att kliva upp i morrn bitti?
Det är ju då foten brukar vara som j-ligast... Spännande!

G'natt!

2009-09-08 @ 22:19:30 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ny vecka

Ja å inte började den så himla bra...
När jag skjutsade E till dagis i morse så fick jag punktering!
Efter 1½ år med urusel väg, nu när den snart asfalteras ja då får man punka. Nåja, tur man är händig o fixar sånt själv! Det svåraste var inte att lossa bultarna utan att få loss själva däcket. Fick sparka som en dåre innan det lossnade. Tyvärr så sparkade jag med fel fot... aj aj aj...
Kom hem & ringde M för att berätta, då fick jag veta att även han hade fått punka idag! Vilket sammanträffande! Den första för oss båda medan svärfar har fått hela 8 st!! Man ska väl inte klaga då!

Efter dessa däcksparkar så får jag nog prioritera om min dag... Hade tänkt gå ut i svampskogen en liten stund men just nu känns det inte som jag fixar det. Kanske senare. Plockade massor med gula igår på mina enkla ställen dit man kan köra fyrhjuling ända fram. Men mycket vill ha mer... Särkilt sen jag såg M&M's skörd: 5,8 kg!!

I em ska vi ta rätt på de färdighängda kalkonerna. Tupparna vägde drygt 20 kg i levande vikt och hönorna ungefär hälften. Jisses!

Nä nu ska jag försöka göra nåt vettigt...

Ciao!
2009-09-07 @ 09:38:20 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Slakt och tomt

Igår åkte jag o E till P & S. Barnen blev både jätteglada och lekte & badade och hade roligt tillsammans. E tyckte som vanligt att det är jättespännande med ankor och hönor. Inte utan att jag blev sugen att skaffa några stycken.
Har ju tränat på fjäderfän under sommaren, kalkoner. Men idag är det kalkonslakt och frysarna ska fyllas. Hoppas hitta nån som kan röka en också.

Det är enormt tomt här hemma just nu... Wilma har sovit i Gideå eftersom hon inte får komma in i huset förrän efter ett dygn. Hon brukar inte göra mycket väsen av sig hemma på mornarna, men nu är det ändå jättetomt. Men hon är tillbaka om ca 5 tim!

Nä nu ska jag försöka röja undan lite och dammsuga upp några lik efter gårdagens sprutning i huset.

Ciao!

2009-09-05 @ 09:15:29 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Utestängda

Vilket regnande!!! Hur mycket finns det där uppe? Tar det aldrig slut??

Idag kommer vi att vara utestängda från vårt hus i 4 tim. Vi har ju nämligen fått såna "trevliga" husdjur... pälsängrar. Har sett larver under sommaren och nu är baggarna lite här o var. Så via försäkringsbolaget kommer det hit nån firma typ Anticimex och ska spruta i huset mot dem. Samma gift ska även ta de milliontals flugor som bor uppe på vinden. Hoppas alla objudna gäster försvinner.

Så vi människor får ej gå in förrän efter 4 tim och husdjuren inte förrän efter 24 tim. Undrar varför? Om det är så att deras luktorgan är så mkt känsligare än vårt. Så katterna får stå ut med att sova ute och Wilma får sova hos farfar i natt.

Har fått en jättefin födelsedagspresent i efterskott av M. Precis en sån har jag pratat om att jag vill ha på väggen till mitt stall. Men nu vet jag inte om jag ska sätta upp den på stallet eller vänta tills stallet här hemma är klart. Men det kan ju dröja några år i värsta fall... Den kommer från Ateljé Näset i Landsjö och är alldeles handgjord.

2009-09-04 @ 10:45:32 Permalink Ditt o datt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Yes!

Har fått svar från Umeå och det ska nog gå att behandla!!
Lyckades boka en tid redan på tisdag kl 9.30!

Några Umebor som vill fika eller nåt på fm??

Annars hyfsat bra i foten idag. Men jag har ju vilat en hel vecka nu nästan...
Jag, E och Ma gick o letade svamp i ca 1 tim och det var ok, men nu känns det!
Hittade både gula och trattisar. E är världens duktigaste på att gå i skogen!!

Men nu vill jag och min (o)vän foten snart sova...


Ciao!
2009-09-03 @ 22:41:32 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Närbild på min hälsporre

Jaha, så här ser den ut!!
Bilden är mailad till Umeå så nu väntar jag på svar...

2009-09-03 @ 15:11:37 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lättnad!

Ja igår så var jag då in till stan för att hämta mina hålinlägg till skorna.
Jag fick en tid för undersökning... Den 17:e!!!
Då ska jag ta med alla fotbäddar jag har och då ska de kolla om jag är hjälpt av såna inlägg. De hjälper ju inte alla men är svindyra!
Bevikelsen var stor kan jag säga...
Ringde då igen till VC för att be läkaren skriva ut nåt rejält smärtstillande för att jag ska klara av att jobba.
Då säger han...
Men jag skriver sjukintyg till dig, till den 14:e! DÅ gick det plötsligt... Börjar fundera på om det blev nåt missförstånd mellan oss i måndags. Det finns ju vissa språkproblem då han är från tyskland, trots att han pratar jättebra svenska.
En stor sten föll från mitt hjärta!!
Nu ska jag använda de 14 dagarna till att försöka få stötvågsbehandling i Umeå. Då tar jag bort problemet för gott. Det är dessutom mkt billigare än inläggen!
Skulle idag försöka fixa en kopia på röntgenbilden för att skicka dit, väntade mig att det skulle bli jättekrångligt. Inte då! Enkelt! För 45 kr får man en CD med bilden, bara att gå in o hämta!

Hoppas nu att jag kan få hjälp i Umeå.

Ciao!
2009-09-02 @ 10:58:34 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


RSS 0.91