Inbjudan till Stallglögg!!

Några har fått en inbjudan, andra har jag glömt...
Men ALLA som vill får gärna komma.
Hästmänniska eller inte, ALLA är välkomna!
Hör bara av Er o meddela att Ni kommer! Senast 10 dec!


Stallglögg hos mig!

Söndag 12 dec kl 18

Vi bjuder på glögg!

Vi träffas i stallet & surrar om allt mellan himmel o jord!

Hoppas många kommer!


VÄLKOMNA!!

2010-11-25 @ 12:48:48 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Long time no see...

Tjoho var tiden rusar iväg i 1000 knyck!!
Nå sa att det var 1:a advent på söndag... Hur gick det till?? Vad hände? När blev det vinter?

Därför har jag inte skrivit här på väldigt länge. Nu ska jag försöka få ner några ord medan jag har lunch.

Vi, Eco Steam Team, har börjat på Buissness Room. En företagsutbildning som är helt suverän! Man blir bara mer o mer inspirerad för varje dag. Förra och denna vecka har det varit heltid, men framöver kommer vi bara att vara här 2 dar/vecka.
Min reflektion över det som varit hittills är att, vad otroligt många extremt kompetenta människor det finns!! Vilka idéer!! Wow!!

På hästfronten har det hänt en rätt stor sak! Magda har ridit själv på Pazzi och även travat några steg!! Gumman börjar bli stor! Jag har testat att rida igen, första gången efter min vurpa, och det gick hyfsat iaf. Det var inte helt smärtfritt men det funkar. Magda kommer ändå att få rida mest ett tag till. Jag sitter upp ibland för att kolla hor ryggen känns och att checka av hennes arbete med Lelle. De tre veckor hon ridit honom helt själv har verkligen gett resultat. Hon gör ett mycket bra jobb och lär sig mycket själv också under resan...
Har fått veta att Lelle kommer att vara kvar hos oss i vår så jag har tagit en plats på Beritträningen. Kommer ju framåt våren att behöva hjälp med Pazzi av henne också.


Nåja... Har säkert glömt en massa annat som hänt... men det får vara för denna gång!


Jo jag har uppdaterat vår hemsida!!! Senast det gjordes var i maj....
www.jakobsskatan.se


Ciao!
2010-11-25 @ 12:46:04 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pia har flyttat!

Länge har det gnagt i min mage...
Beslutet att ta bort Pia efter avskiljningen från Frattis kändes inte bra, hon är ju helt frisk, bara gammal o skröpplig... Men så var ändå tanken! Har skjutit upp avskiljningen ett tag bara för att slippa...
Men den enes död den andres bröd... Bokstavligen!!
Pernillas gamla sällskapsponny fick i helgen som var, vandra vidare till de gröna ängarna. Då blev Polkow ensam. Såg genast möjligheten att kunna skjuta upp Pias "dödsdom". Till min glädje så fick hon flytta dit!
Så ikväll flyttade hon, och Frattis får nöja sig med syrran. Brukar succesivt skilja fölet från stoet, men denna gång fick det bli ett abrupt avslut. Det verkar ha gått alldeles utmärkt. Möjligen spränger juvret på Pia några dagar, men det går också över.

Plötsligt blev medelåldern i mitt stall betydligt lägre! Lelle är äldst med sina 6 år, Tule 5 år, Pazzi 2 år och Phratello snart 7 mån. Värsta ungdomsligan!!  Pia får känna sig ung igen då hon med sina 20 år är 5 år yngre än sin nya pojkvän Polkow!!

Så hon har alltså gjort sitt nu i avelsboxen och till våren är det dags för Pazzi att ta över!
Hoppas att hon kommer att lämna lika bra avkommor som hennes mor!2010-11-11 @ 20:01:00 Permalink Ditt o datt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gammal tant...

Känner mig som 100 år!! Minst!!
Förutom att jag gjort stallet idag så har jag bara legat i soffan och suttit här. Ändå är jag sjukt trött och har sovit massor. Fast jag vet ju att det beror på hjärnskakningen. Fortfarande snurrar det (som efter en för snabb tömning av en vinflaska) varje gång jag reser mig upp eller lägger mig ner. Men tiden det snurrar blir allt kortare...
Kroppen känns som om jag blivit överkörd av nåt tungt! Det känns att jag lever... fast jag har blivit gammal...2010-11-06 @ 23:04:04 Permalink Ditt o datt Kommentarer (1) Trackbacks ()


En ny upplevelse...

Många vurpor har jag gjort från olika hästar... den ena värre än den andra...
Men gårdagens vurpa var lite pinsam faktiskt, med tanke på utgången av den.

Jag skulle ta ett dressyrpass igen med Lelle på ridbanan, tänkte passa på innan underlaget frusit igen. Hade bytt från Magdas sadel till min och det kändes helt underbart.
Som att vara "hemma" igen!
Jag brukar sitta upp o skritta en stund innan jag spänner gjorden.
Jag har lite minnesluckor från igår så jag vet inte hur länge jag hade ridit innan nåt hände. Jag tror att han blev rädd för nåt och skuttade åt sidan. Höll mig nästan kvar då sadeln snurrade runt... och jag damp i backen!!

Landade på kors/ländryggen och slog i huvudet rejält hårt! Kände att det inte var som en "vanlig" avfallning. Minns att jag gick och tog av honom sadeln som hängde under magen, men sen kommer jag inte ihåg att jag gick in med honom till stallet. Ringde Morgan och bad honom hämta mig eftersom jag insåg att köra bil inte var nåt jag skulle ens försöka.
Han hjälpte mig in med hästarna och sen åkte vi hem.

Jag förstod att jag borde åka in på akuten rätt snart, men jag tog mig en dusch först ;-)
Det skrattade sköterskorna åt senare. Är man tjurskallig så är man...
Väl inne så togs jag omhand rätt snart. Åkte upp till röntgen där jag gicks igenom från topp till... rumpa. Var där över en timme! (enligt Morgan) Höll på att svimma ett par gånger där inne.

Nåväl för att göra denna historia kort...
Inga skelettskador eller skallskador (tack o lov för hjälmen) men en lätt hjärnskakning och ömma muskelfästen o ligament i ryggen. Fick inte bort smärtan igår kväll så jag fick läggas in på IVA över natten för att få hjälp med den. Gick riktigt bra att sova på mage faktiskt. Så i morse fick jag åka därifrån.

Så nu går jag som en gammal gumma, halt o lytt. Känner mig som ett fyllo varje gång jag reser mig eller lägger mig ned, för då snurrar hela världen. Känner allt eftersom andra ställen av kroppen som också har sviter efter vurpan. Men inget allvarligt.

Jag är sur på mig själv för att göra nåt så klantigt som att inte dra gjorden ordentligt. Men är tacksam för att det gick relativt bra ändå. Skyller inte på hästen denna gång heller utan längtar tills jag sitter i sadeln på honom igen!! Måtte det vara ok tills nästa helg....

Jag måste väl erkänna att jag varit förskonad från såna här skador. Har haft häst i 31 år och aldrig behövt uppsöka läkarvård pga hästarna nån gång. Med tanke på vad andra råkat ut för så känner jag nästan att det var min tur nu...

Ciao från en groggy men glad tjurskalle!!

2010-11-05 @ 22:35:11 Permalink Ditt o datt Kommentarer (2) Trackbacks ()


RSS 0.91